בא לכם לנסות את דף ההודעה החדש שהושק היום ב"תפוז"?

מיכי 10

Member
בא לכם לנסות את דף ההודעה החדש שהושק היום ב"תפוז"?

אותי הכי משמחים כחמישה דברים במִּמשקהחדש:
1. האפשרות לכתוב בצבע, עם או בלי הדגשה.
2. אפשרות הכתיבה בצבע. אומנם רק בשלושה צבעים חדשים, אבל גם זה משהו.
3. האפשרות לכתוב גם משמאל לימים, כאשר רוצים לכתוב טקסט בשפה אחרת, ללא הצורך להשתמש ב"הקוד" / "סקוד" שהיה נהוג קודם.
4. נוחות יתר, שמושגת ע"י הסרגל העליון בהודעה.
5. האפשרות להוסיף תמונה או כמה תמונות ביתר קלות מאשר בעבר. וכנראה גם באיכות טובה יותר. (גם סרטוני וידאו, אך בכל לא התנסיתי עדיין).

לעומת זה יש כמה דברים שמפריעים לי בממשק החדש ומאכזבים אותי מאד. אבל בינתיים לא אציין אותם בהודעה זו, כדי לא לקלקל את השמחה של תפוז. בתקווה שבזמן הקרוב הם יתוקנו.
מיכל.

מיכי 10

Member
צבעוני ההרים (על הגלבוע).

מיכי 10

Member
אני לא יודעת למה זה מעניין אותך, אבל שימחת אותי בהתעניינות

שלך.
אז מה שמצחיק, שבעצמי רציתי להיזכר מתי היה הטיול בו צילמתי את הצבעוני על הגלבוע. את הטיול שם אני זוכרת היטב, אבל לא זכרתי את התאריך.
בשבילי לא טרחתי לבדוק. מה גם שבינתיים החלפתי מחשב.
אז בזכות שאלתך, חיפשתי כחצי שעה, עד שמצאתי בדואר שלי "דיווח" על אותו טיול.
זה היה לקראת סוף האביב, בתחילת ינואר 2008.

האחים שלי, גיסתי ואני, לאחר ביקור בבית השיטה, עלינו לגלבוע, כדי לראות ולצלם את אירוס הגלבוע ו"חברים" אחרים שלו. יש לי קשר חזק אל הקיבוץ ואל הר הגלבוע. :)

כי עכשיו לא העונה של הצבעונים.

העונה שלהם היא בערך מרץ, לפני הפשתה השעירה. עכשיו אני רואה רק בחוץ רק סולנום שעיר, חבלבל, כשות גסה (גאוולד!) ואם מוקדם בבוקר - צלף.

בנוגע לתיבת ההודעה החדשה של תפוז היא אכזבה אותי קשות! הקלדתי משהו ארוך (בפורום אחר) והחלון פשוט ברח לי! נסגר! כל מה שהקלדתי ירד לטמיון. שיהיה לי לקח: הודעות ארוכות צריך להקליד בצד, ואח"כ להדביק.

מיכי 10

Member
מה שנכון - נכון

חבלבל אני דווקא אוהבת. וגם צלף. לא ידעתי שיש כשות גסה... זה באמת נורא!

לצערי, לא חסרים באגים. אבל חלק מהעניין הוא להתרגל לממשק החדש. אני מכירה היטב את האכזבה שבכתיבת הודעה או תגובה מושקעת, ושפתאום היא נמחקת, בלי שאתה יודע אפילו במה "חטאת". אז לעיתים קרובות, אני מעתיקה תגובות לדף וורד לפני שאני שולחת אותן, כי גם קורה שהן נעלמות בגלל בעיות שליחה באתר. ובכלל, זה קורה הרבה גם כשבהיסח הדעת לוחצים על משהו במקלדת, ואתה אפילו לא יכול לשחזר לעצמך במה נגעת בכלל.

ראיתי שבדר"כ מכנים את

הצמח הטפיל הזה "כשות גס", אבל זה נראה לי לא נכון, כי המילה "כשות" היא בלשון נקבה.

מיכי 10

Member
גם אני ידעתי ש'כשות' היא נקבה. אז כיוון שהעלית את העניין,

בדקתי עכשיו במילון אבן שושן, ושנינו צודקים.
לעומת זאת, בדקתי גם בספר "צמחי ישראל בתמונות" / עזי פליטמן, קלרה חן, אבינֹעם דנין, אבישי שמידע, ושם לא מתייחסים לכך בפירוש, אלא רק מציינים שהוא צמח טפיל. ומביאים תמונות של "כשות ארצישראלי" (שים לב, לא נכתב ארצישראלית), כשות הקוֹרנית, כשות השדות.
ואין לי זמן עכשיו לברר בספרים נוספים, כי עלי לתת היום שיעור באספרנטו
, ואני עדיין לא מוכנה...

אגב, אני חושבת שיתכן שטעיתי, והטיול שלנו על הגלבוע היה בחודש אחר, ורק סיפרתי עליו באותו ינואר 2008. באם ינואר הוא סוף האביב? כנראה זה היה בסביבות מאי 2007... אבל גם את זה אין לי זמן לברר עכשיו, וגם לא באמת חשוב לענייננו.

מיכי 10

Member
אם תרצה שאמחק חלק מ-4 התגובות, תודיע לי בדיוק את איזה מהן.

ואעשה זאת בערב.
אתה רואה? הכל הסתדר לבסוף. הבעיה היתה כללית, ולא שלך אישית.

מיכי 10

Member
עוד יתרון ששכחתי:

6. האפשרות לערוך הודעה תוך רבע שעה מאש שנשלחה.

מיכי 10

Member
מאחר שלא הצלחתי אמש לערוך הודעה שלי, שאלתי היום על כך

בפורום מנהלים. איתי כתב ש"זה עדיין לא קיים. זה השלב הבא של עדכון הפורומים.
הנושא עדיין בפיתוח."

מיכי 10

Member
חח. רק עכשיו שמתי לב שבטעות כתבתי שני סעיפים זהים.

אז דבר אחר שמשמח בדף החדש, זו האפשרות של 60 תווים בכותרת (לעומת 35 בלבד, שהיו בדף הקודם).
אגב, זה נכון רק ב"הוסף תגובה".
ב"הוספת תגובה מהירה" אין לי ניסיון, אבל שם אפשר לכתוב עכשיו רק 45 תווים בכותרת, ולא 60.

בינתיים מצאתי שאין תמיכה בשפות שונות בממשק החדש. התלוננתי בהנהלה, וזה נמצא עכשיו בטיפול.
במקום האותיות שאינן נתמכות, מתקבלים סימני שאלה

זה קורה בָּאותיות עם הצָּ'פֶּלוֹי באספרנטו, וזה קורה גם בשפות ערבית ויפנית, למשל.
לעומת זה, עם יוונית אין בעיה, וכן גם עם אותיות עם אומלאוט בשפה הגרמנית.

למעלה