שימשיך למה לא ,כל שבוע מתחיל שבוע חדש
השבוע סופסוף התחיל שלג רציני 15 סמ והטמפרטורות לא עולות כמעט אז נשארת שכבה חלקלקה שמסוכנת מאד לצועדים בה , אני פעם נפלתי בשלג כזה ושברתי את הקרסול ועד היום קשה לי איתו ,ליפול בקרח זה כמו ליפול על משטח בטון.
ראיתי סדרה והפסקתי אז אני לא ממליצה ,זה נקרא Wolf Hall מטעם ביביסי הפקות ,זה על חייו של תומס קרומוול בזמן שלטונו של הנרי השמיני היות ולא היה לו בן זכר (זה בזמן שהיה קשה לתפוס שגם נשים ר"ל יכולות למלוך או לרשת) הוא פחד ממלחמת אזרחים כשימות ולכן החליט להתגרש מאשתו קתרינה מארגון ביתם של פרדיננד ואיזבלה מגרוש ספרד וקולומבוס ולהתחתן עם אן בולן שהיתה אחותה של מאהבתו מרי , אך נשים חוקיות לחוד ופילגשים לחוד ולמרות שהיו לו הרבה בנים מהפילגשים הם לא היו רשאים לרשת את הכס, הוא החליט להתחתן עם אן ופה נכנס תומס קרומוול לתמונה, תומס היה בנו של נפח מאיזה עיר לא זוכרת, הסיפור כל הזמן רץ קדימה ואחורה אין שום לינאריות, הוא החליט שהוא יעשה משהו בחייו ולא ישאר עם אביו האכזרי שבגיל צעיר כמעט הרג אותו במכות , הוא מסתובב באירופה רוכש כל מיני שפות ולומד גם משפטים וגם נהפך לאיש עשיר מאד יש לו אשה יפה וכמה ילדים הוא מתחבר לקרדינל וולזי שהיה היועץ הכי קרוב למלך (הנרי זי אייט) הקרדינל מאבד מהשפעתו וקרומוול מחשב את קיצו לקדימה כיועץ המלך. הסבה היחידה שצפיתי בפרק וחצי היא הופעתו של דמיאן לואיס אהובי בתפקיד הנרי השמיני, אממה היות והסדרה היא לא על הנרי אלא על קרומוול יש לו שעות מסך קצרות אבל כשהוא מופיע יש אש והכל מתגמד לידו ופתאום אין לו מבטא אמריקאי כמו בהומלנד
,הסדרה מצולמת בצבעים מאד כהים כדי להדגיש שככה חיו אז לאור נרות ובלי פנסי רחוב או מכוניות, זה קשה מאד לצפיה ובנוסף לנוסף יש מן טרנד כזה היום לקחת איזו דמות הסטורית ולתאר את החיים מסביבה המשפחה שלה ואיפה היא גדלה, זה לא מענין ,רוב האנשים האלו הגיעו לאן שהגיעו בגלל כריזמטיות ואמביציה חולנית ולא כי היו להם חמישה ילדים ושלושה מתו בילדותם..בכל מקרה הסדרה מיועדת לקורא אופייני של עיתון "הארץ"
דרמה,היסטוריה, סיפורת,ביביסי, תפאורות,צוות מעולה, הכל מעולה) לא בטוח שלקוראי וואלה או ווינט תהיה סבלנות, אז כנראה אני מהם גם.
סרט שבדי שאני ממליצה עליו נקרא Force Majoure המלה הזו היא משמעותית מאד לסרט שמתאר משפחה שבדית מהמעמד הבינוני עליון שנוסע לחופשת סקי באלפים הסרפתים , במקום הזה נעשות מפולות שלגים מלאכותיות לא פעם על ידי הצוות כדי למנוע מפולת טבעית שתגרום אסון ויום אחד יש מפולת כזו (הכח עליון) וזה משנה את פני המשפחה לעד, הסרט מדבר הרבה על תפקידו של הגבר בכח ,האם למרות שהוא זה שמביא את רוב הכסף גם מחזיק את המשפחה ואפשר לסמוך עליו ביום הדין, הגברים מצטיירים בסרט כבכיינים גדולים וחסרי עמוד שדרה לגמרי והנשים חזקות ואסרטיביות כפי שנהוג בשבדיה , שמה אם גבר לא מתנהג בצורה פמיניסטית מושלמת הוא עף מבית המשפחה בלי הנד עפעף , האמת היא שלא הצלחתי להבין לגמרי אם הבמאי מסתלבט על התמה הזו ,או מתיחס אליה ברצינות.