במפגש ראנדומלי לחלוטין עם בחורה ישראלית היום בבוקר גיליתי שכול הזמן הזה יש מנגולד בקנדה!הם פשוט קוראים לו SWISS CHORD והוא וורוד.
בישלתי הרגע והוא מדהים,מאוד דומה לישראלי.
5 שנים חיפשתי אותו....5 פאקינג שנים!
שיבא זה tree wormwood ונראה אחרת ממרווה.
החמציץ שאת מדברת עליו זה הפרח שבתור ילדים היינו מכרסמים (ואמא שלי היתה אומרת לי שכלבים עושים עליו פיפי). אני התכוונתי לחמציץ שנקאה כמו עלי תרד אבל חמצמצים. הרוסים ידעו, עושים צמנו מרק שנקרא שצ'אבל
ואת המרק הרוסי אני מכירה טוב, היה לי כאן דין ודברים לפני המון שנים כשחיפשתי לחמותיז,ז"לת הראתי לה דווקא את ה chard - הנדון כאן בשרשור, היא היתה בעננים. והכינה לנו את הירוק ירוק הזה. ונאלצנו לאכול ממנו לסרוגין יומיים מרק סלק ויומיים מחר חמציץ. נסה ותהנה. השתמש בצארד בלי הגבעולים רק העלים.
אבל הצ'רד חמצמץ. תנסו. ואם לא, אולי בביקור הבא במשתלה באגף התבלינים וצמחי המאכל.. תמצאו גם את הסוג שלכם של השיבה, וגם את הזן המיוחד והמיוחל לצרכי המרק, ותוכלו לגדל בחצר או באדנית. - השיבה \לענה שלי מתחדשת כל שנה כמו הנענע