בא לציון גואל!!יש מנגולד בטורונטו!

אשנצחית

New member
בא לציון גואל!!יש מנגולד בטורונטו!

במפגש ראנדומלי לחלוטין עם בחורה ישראלית היום בבוקר גיליתי שכול הזמן הזה יש מנגולד בקנדה!הם פשוט קוראים לו SWISS CHORD והוא וורוד.
בישלתי הרגע והוא מדהים,מאוד דומה לישראלי.
5 שנים חיפשתי אותו....5 פאקינג שנים!
 
שיבא הלוא היא לענה\מרווה. חפש SAGE אני מגדלת בגינה

ואין כמו כוס מים רותחים בלימון ושני עלים ממנו, בערב , מרגיע .אפילו בלי התה.

החמציץ הוא הוא wood sorrel מגדלים בעציץ. אפשר גם על אדן החלון.
 

michaelbl

New member
מצטער אבל זה לא זה

שיבא זה tree wormwood ונראה אחרת ממרווה.
החמציץ שאת מדברת עליו זה הפרח שבתור ילדים היינו מכרסמים (ואמא שלי היתה אומרת לי שכלבים עושים עליו פיפי). אני התכוונתי לחמציץ שנקאה כמו עלי תרד אבל חמצמצים. הרוסים ידעו, עושים צמנו מרק שנקרא שצ'אבל
 
הנה, לך תקנה.

את שלי, שתלה בגינה ובעציצים שלי, אמא של חברה מרוקאית אסלית . אבל הנה קישור אתה יכול לבדוק כאן https://www.theherbstore.com.au/the-herb-store-shop/plants/herbs/medicinal-herbs/wormwood-tree 

ואת המרק הרוסי אני מכירה טוב, היה לי כאן דין ודברים לפני המון שנים כשחיפשתי לחמותיז,ז"לת הראתי לה דווקא את ה chard - הנדון כאן בשרשור, היא היתה בעננים. והכינה לנו את הירוק ירוק הזה. ונאלצנו לאכול ממנו לסרוגין יומיים מרק סלק ויומיים מחר חמציץ. נסה ותהנה. השתמש בצארד בלי הגבעולים רק העלים.
 

michaelbl

New member
הלינק הולך לאוסטרליה

אבל chard זה לא זה, אני מכיר אותו, אישתי משתמשת בו לאיזה סלט עלי תרד מרוקאי.
עשינו מרק כזה עם עלי תרד ומלח לימון, המרקם דומה אבל הטעם ליד
 
צודק התרד תפל מידי לצורך מרק חמוץ.

אבל הצ'רד חמצמץ. תנסו. ואם לא, אולי בביקור הבא במשתלה באגף התבלינים וצמחי המאכל.. תמצאו גם את הסוג שלכם של השיבה, וגם את הזן המיוחד והמיוחל לצרכי המרק, ותוכלו לגדל בחצר או באדנית. - השיבה \לענה שלי מתחדשת כל שנה כמו הנענע
 
יש גם ירוק
זאת אומרת העלים ירוקים יותר

חבל שחיכית כל כך הרבה זמן. היית שואלת היינו עונים.. חוץ מזה מספיק ללכת למרכול הקרוב, נמצא בכולם. ואכן טעים אם עושים אותו נכון..
 
למעלה