בבדיקה באקוויפקס מצאתי שהפרטים שלי ״כנראה נחשפו״ בפריצה

The Other One

New member
בבדיקה באקוויפקס מצאתי שהפרטים שלי ״כנראה נחשפו״ בפריצה

למאגר שלהם. מישהו עוד נמצא באותה סירה?
יש לי קרדיט קארמה, ונרשמתי למוניטוריג של אקוויפקס. יש צעדים נוספים שכדאי לעשות?

debby12

New member
מנהל
איך/איפה בודקים?

אני מניחה ששוב אמורים להכניס את כל הפרטים כדי שההאקר יקבל אותם שוב?...

איי ל

New member
מנהל
מסתבר שהם מזהירים אנשים באופן רנדומלי:

https://techcrunch.com/2017/09/08/p...may-tell-you-youve-been-impacted-by-the-hack/
&nbsp
מי שחושב שעד הפריצה הפרטים שלו היו חסויים, טועה טעות מרה.
הפרטים של כולנו היו (ועדיין) גלויים כבר המון המון שנים (וזה עוד מבלי להזכיר את טרגט, הום דיפו וכ'ו). הנתונים של אקויפקס פשוט מכילים קצת יותר מידע שנאסף במשך השנים.
ההנחה היא שבעוד מספר חודשים המידע יחל להימכר בדארק נט.
נראה לי שמלבד הבאזז האדיר שהעניין הזה גרם, המרוויחות הגדולות אלה חברות האשראי והמוניטורינג.
&nbsp
אני לא בטוח אם אני מוכן כרגע לצעד דרסטי של להקפיא את הקרדיט, מצד שני מוניטורינג יכול בהחלט להיות פתרון לא רע, שהרי ברגע שיהיה שימוש כלשהו בזהות שלי ע"מ לקבל אשראי, אקבל עדכון ומשם אוכל לקבל את ההחלטה כיצד להמשיך.

The Other One

New member
אני גם מתלבט אם ללכת על כל הקופה ולהקפיא את הקרדיט

או להשאר עם המוניטורינג.
&nbsp

nogala1

New member
להקפיא את הקרדיט הוא לא צעד דרסטי

הוא הפיך לחלוטין - ולהבדיל ממעקב - הוא מונע ולא מדווח לך אחרי שהשתמשו לך המספר ...

איי ל

New member
מנהל
זה דרסטי וכרוך בכאבי ראש בכל פעם שפותחים כרטיס אשראי.

ברור שזה כאב ראש נמוך יותר מלגלות שמישהו גנב לך את הזהות. לא יודע, מריח לי כמו קונספירציה.

Fellowship

New member
מה המשמעות של הקפאת קרדיט?

הוא פשוט לא מאפשר לפתוח חשבונות חדשות וכן מאפשר להמשיך להשתמש בנתונים גנובים (לדוגמא, ביצוע חיובים בכרטיסים קיימים)?

איי ל

New member
מנהל
הקפאת קרדיט

כשאתה מקפיא קרדיט (אגב, צריך להקפיא בנפרד אצל כל אחת משלושת החברות) אתה מקבל קוד. בכל פעם שאתה רוצה/צריך לפתוח חשבון אשראי, אתה צריך לספק את הקוד לחברת האשראי.
&nbsp
להקפיא את האשראי עולה סכום כסף (בין 0-10$) תלוי בחברת האשראי והמיקום שלך.
בכל פעם שאתה משתמש בקוד כדי שחברת אשראי תריץ עליך בדיקת אשראי, תיאלץ לשלם בין 0-10$. נוספים.
&nbsp
כאב ראש.

Fellowship

New member
תודה רבה! מדוע זה כאב ראש? אתה הרי לא

לוקח הלוואה/פותח חשבון בנק/אשראי כל יום, לא?
&nbsp
בנוסף, אשמח לדעת:
&nbsp
1. אנו לא מתכוונים לקחת הלוואות כלל וגם לא לפתוח חשבונות בנק,
הפעולה היחידה היא להוציא כרטיס אשראי נוסף, בעוד סדר גודל של שנה.
במידה ואקפיא כעת את הקרדיט, הפעם הבאה שאצטרך להתעסק בנושא הוא בעוד כשנה,
או שיש פעולות נוספות שידרשו זאת?
&nbsp
2. במידה ואקפיא אשראי ומישהו ינסה להשתמש בזהות שלי, האם אני אמור לקבל התראת ניטור?
&nbsp
3. במידה ולא אקפיא אשראי, מישהו יפתח בשמי חשבון אשראי, אני אקבל התראה,
האם עדיין יתאפשר לו לפתוח את החשבון וכעת אני אצטרך להתעסק עם ביטולו?
או שעצם שליחת ההתראה גם מעכבת את פתיחת החשבון?
(אני מניח שלא מעכבת)
&nbsp
4. נניח שמישהו כבר השתמש בפרטים שלי ופתח חשבון אשראי,
ונניח שזה קרה לפני הפעלת כלי הניטור, כיצד אני יכול לדעת על כך?
רק דרך Credit Karma (ודומיו) דרך פרמטר של מספר החשבונות ו/או מכתבים שאני אמור לקבל בדואר, או משהו אחר?
&nbsp

3rd CYR

New member
תשובות

1. יש להפשיר את החשבון לא רק כשאתה לוקח הלוואה חדשה, אלא אפילו בשביל לעשות בדיקה "רכה" של הסטורית אשראי (למשל כשאתה רוצה לסגור עסקה עם ספק אינטרנט חדש באמצעות שיחת טלפון). אבל כן, מדובר בתהליך מעצבן של הפשרה בכל פעם שאתה תרצה לעשות רפייננס למשכנתא או לתפוס עסקה טובה לכ.אשראי עם תנאים טובים. זה לוקח עוד זמן, עוד ביורוקרטיות (אחת הסוכניות קבועה לא מצליחה לזהות אותי וצריך התכתבות בדואר בשביל להתעסק בזה בכל פעם) וגם עולה 0-10 דולר בכל פעם מחדש.
&nbsp
2. אף אחד לא מספק התראה על ניסיון של מישהו להתשמש בזהות שלך אלא אם כן אתה קונה ביטוח גנבת זהות או שירות מעקב. אלו שירותים נפרדים בתשלום נפרד.
&nbsp
3. אם מישהו פותח חשבון בשמך לא תקבל על כך התראה (אלא אם כן גנב הזהות הוא שלומיאל). לכן לא תדע שמישהו לקח משכנתא/הלוואה/כ.אשראי עד אשר יום אחד יתדפק על דלתך מישהו שבא לאסוף ממך את החוב. או שיום אחד כשתגש להוציא את הניקוד אשראי שלך כדי לקנות בית או אוטו תגלה לפתע שההיסטרית אשראי שלך הרוסה עם הלוואות שלא לך. תהליך התיקון והערעור לוקחים זמן רב ולא תמיד מוצלחים, עם אנשים מאבדים את כל חייהם בגלל גניבת זהות (ומכאן תעשיית הביטוח אבדן זהות).
הדבר היחיד שאפשר לעשות חוץ מרכישת ביטוח/שירות בדיקה של שימוש בזהות שלך, הוא להנפיק את היסטורית האשראי שלך (חינם) מכל שלושת החברות אחת לשנה ולנתר מקרוב שלא מופיע בדו"חות שלהם שום דבר שלא שייך לשם.
&nbsp

Fellowship

New member
תודה רבה, תגובה:

1. כדי להחליף או להתחבר לספק אינטרנט, את מוסרת לו את מספר ה SSN שלך?
אני התחברתי ל ComCast עוד לפני בכלל שהיה לי SSN (עם פקדון של 100$).
מצד שני, אני יודע לדוגמא ש T-Mobile מבצעים בדיקה בחלק מהמסלולים.

2. ל Discover יש שירות חינם כזה (חדש):
https://www.discover.com/credit-cards/help-center/faqs/social-security-number-new-accounts.html

3. אלא אם אני משתמש בשירות כמו בסעיף הקודם, נכון?
לחילופין, אם אני עוקב אחרי הנתונים ב Credit Karma ורואה שבוצעו Inquiries, לא?

3rd CYR

New member
כבר ענית לעצמך על 2-3, לגבי 1

תלוי. לפעמים כן, לפעמים לא. בהחלט היו מקרים שבהם במהלך שיחת טלפון כדי להתחבר לשירות אינטרנט התבקשתי לספק את הSSN לבדיקה רכה שמתבצעת בכמה שניות תוך כדי שיחת הטלפון עם סוכן המכירות.
&nbsp
זה לא אומר שתמיד חובה לעשות את זה אלא שישנם מסלולים שבהם זה הכרחי, בדיוק כמו עם טלפון נייד -- אתה יכול לשלם ערבון (תשלום ביטחון) ולשלם יותר בכל חודש עבור השירות כי אין להם מידע על היסטרוית האשראי שלך, או אתה יכול לשלם הרבה פחות בכל חודש ולהיות חופשי לבחור תכנית מתוך כמה ממסלולים מוזלים, אחרי שהם בודקים את היסטורית האשראי שלך.

Fellowship

New member
ושתיים נוספות, אם אפשר:

1. האם המאגר שנפרץ כולל רק פרטי כרטיסי אשראי?
להבנתי הוא כולל פרטים דמוגרפיים ומספרי SSN, אבל לא ממש את מספרי כרטיסי האשראי, האמנם?
אני שואל מכיוון שבמאמרים כתוב שהקפאת אשראי לא תמנע שימוש לרעה בכרטיסים קיימים,
לכן אני מנסה להבין מהיכן לפורץ תהיה בכלל גישה למספרי הכרטיסים.
&nbsp
2. קראתי שהקפאת אשראי בעצם מונעת קבלת דו"ח אשראי ממי שיבקש,
ולכן ההנחה היא שזה ימנע פתיחת חשבונות על שמי, מכיוון שללא דו"ח לא יפתחו חשבון.
האם זה ימנע ממני קבלת ציון האשראי (ושאר הפרמטרים) דרך Credit Karma (לדוגמא), או שלהם יש פטור?

איי ל

New member
מנהל
עשית סלט קצוץ

אני אנסה לתת לך רקע:
1. חברות האשראי מתפרנסות מלגלות פרטים עליך: גיל, מיקום, הכנסה, היסטוריית תשלומים וכ'ו).
2. חברות האשראי מתפרנסות מלמכור את המידע שיש להם עליך: החל מחברות אשראי שמחפשות חתך מסויים של האוכלוסיה כדי להציע להם כרטיסי אשראי ספציפים (pre approved) דרך חברות אשראי שאתה פנית אליהם בבקשה לאשראי (כרטיס אשראי, ליסינג לרכב, חברות חשמל טלפון וכ'ו) ועד לבודדים שמריצים עליך קרדיט צ'ק כמו בעל הבית שממנו אתה רוצה לשכור דירה.
3. ברגע שמישהו מריץ עליך קרדיט צ'ק, זה מידע שיכול להיות קריטי לחברה ששוקלת אם להעניק לך אשראי. לכן חברות האשראי מסמנות זאת.
4. ברגע שיש לך חשבון אשראי, החברה שפתחה לך את חשבון האשראי מדווחת לשלושת חברות האשראי באופן קבוע על היסטוריית התשלומים שלך. אלה נשמרים ומסומנים אצל חברות האשראי כיוון שיש להם ערך שיכול להיות קריטי לחברה ששוקלת אם להעניק לך אשראי.
&nbsp
מכאן אתה די יכול להמשיך לבד.
אם אתה מקפיא את הקרדיט, לא ניתן לפתוח חשבון אשראי חדש מבלי לקבל את הקוד האישי שלך (קוד שרק באמצעותו ניתן לפתוח חשבון אשראי קפוא), כך שאתה די מוגן מבחינת פריצה.
&nbsp
לעומת זאת, לחברות האשראי אין קשר ישיר לכרטיס האשראי שלך, ואם הוא נגנב, עליך לדווח לחברה שהנפיקה לך את כרטיס האשראי ותלוי במקרה ובזמן הדיווח, יטפלו לך בחיובים שנעשו בלי רשות. קרה לי מספר פעמים שגיליתי שימוש לרעה במספר כרטיס האשראי שלי. טלפון אחד לחברת כרטיסי האשראי החיוב בוטל מיידית ונשלח לי כרטיס אשראי חלופי שהגיע תוך יום.
&nbsp

Fellowship

New member
רוב תודות, התייחסותי:

הבנתי שלחברות האשראי אין קשר ישיר לכרטיס האשראי ולכן הנחתי שהמאגר שנפרץ לא כולל מספרי כרטיסי אשראי,
לכן לא הבנתי מדוע נכתב שהקפאה לא מונעת שימוש לרעה בכרטיס אשראי קיים.
(כעת אני מניח שהכוונה היא שהפריצה לא חשפה כרטיסי אשראי, אבל אם למישהו יש את המספר שלי, ללא קשר לפריצה, אז ההקפאה לא רלוונטית למניעת השימוש הלא מורשה)
&nbsp
אגב, האם לאחר הקפאה עדיין אוכל לראות באופן שוטף את הנתונים שלי ב Credit Karma?
קראתי שהקפאה לא מונעת מגופים מסויימים להמשיך לקבל את דו"ח האשראי שלי,
כאשר הגופים הללו הם Creditors קיימים וגם גופים ממשלתיים.
לא הבנתי מה זה אומר על שירות כגון Credit Karma.

Fellowship

New member
אגב, innovis?

הבנתי שאני צריך לבצע את ההקפאה בנפרד אצל כל אחת משלושת החברות,
אך באחד המאמרים צויין שיש לבצע גם כאן:
https://www.innovis.com/securityFreeze/index
&nbsp
האם זו חברת אשראי רביעית?
ובכל מקרה, האם אכן צריך לבצע גם שם?

למעלה