בבדיקות דם של ילדי בן חודשיים וחצי,אשלגן 6.6,

• פותח הנושא mbd66
  • פורסם בתאריך

mbd66

New member
בבדיקות דם של ילדי בן חודשיים וחצי,אשלגן 6.6,

בבדיקות דם של ילדי בן חודשיים וחצי,התקבלו התוצאות הבאות: אשלגן 6.6, כשהנורמה 3.5 עד 5.5 זרחן 7.16, כשהנורמה 3.5 עד 5.0 אשלגן 6.6, כשהנורמה 2.7 עד 5.5 טריגליצרידם 245, כשהנורמה 100 עד 200 סידן 10.91, כשהנורמה 8.5 עד 10.8 כדוריות דם אדומות 3.35, כשהנורמה 4.5 עד 5.7 כדוריות דם לבנות 12.8, כשהנורמה 4.4 עד 12.0 HCT 29.0, כשהנורמה 41.0 עד 52.0 LDH 531, כשהנורמה 230 עד 460 HB 10.4, כשהנורמה 12.0עד 18.0 עובדות רקע: 1. בני עבר חיסון של גיל חודשיים 6 ימים לפני לקיחת בדיקת הדם. 2. בבדיקת הדם נלקחו 3 מבחנות, כאשר בני כמובן מתנגד. אני ואשתי נתבקשנו ע"י הרופאה לצאת מהחדר. אני מניח שנאלצו ללחוץ ולהחזיק את ידו של בני חזק בזמן הוצאת הדם. 3. בני הינו בעל מוזאיקה איקס אפס (כלומר: חסר כרומוזום Y ב 40% מהתאים - נתגלה במי שפיר). 4. לבני היו אבעבועות רוח כשלושה שבועות לפני בדיקה הדם. 5. בני כרגע נראה ומרגיש תקין. שאלותיי: 1. האם לדעתך יש קשר בין אחת העובדות שציינתי לעיל לבין תוצאות הבדיקות הנ"ל? 2. מה הסבירות לטעות בביצוע הבדיקה, ביצוע לקוי וכד'? תודה רבה רבה לכל מי שיענה מוטי ומיכל הורים מודאגים

mbd66

New member
נתונים נוספים: בני נולד בשבוע 37.4, נמצא באחו

נתונים נוספים: בני נולד בשבוע 37.4, נמצא באחוזון 50 בערך מבחינת משקל, גובה, היקף ראש וכד. דרך אגב, השורה הרביעית בהודעתי קודמת שגויה. שוב תודה רבה רבה מראש.

תשובה

1. אשלגן גבוה וקרוב לוודאי שזו בעיה טכנית בלבד, צריך לחזור על בדיקת הדם הזו. 2. אין קשר בין החיסון לבדיקת הדם. 3. אם הילד לא היה בצום אין משמעות לערך הגבוה של הטריגליצרידים. 4. קלציום בסדר. 5. הערך של כדוריות דם לבנות תקין לגיל. 6. ערך ההמוגלובין הוא גבולי לגילו... האם הוא לוקח ברזל ? 7. מדוע עשיתם את הבדיקות ?

mbd66

New member
תודה ד"ר רונלה, ותשובות:

ראשית תודה רבה על התשובה. הילד לא היה בצום, הוא אוכל מטרנה, לא יונק. הוא לא לוקח ברזל, ואמו גם לא לקחה כמומלץ בהריון לכל אורך הדרך והיום יש לה חוסר בברזל, האם יש קשר? את הבדיקות עשינו בגלל תוצאת מי השפיר, מוזאיקה איקס אפס, שבעקבותיה הומלץ על מעקב אנדוקריני ונפרולוגי, והבדיקות היו חלק מן המעקב. ושוב תודה רבה!

תשובה

מאגרי הברזל של תינוקות לאחר הלידה יורד בגיל 4 חודשים ולכן מומלץ מהגיל הזה ולפחות עד גיל שנה לקחת ברזל לפי המינון שרופא הילדים שלכם ממליץ לכם. אנא תקפידו זה חשוב, ביחוד שלילדכם הוכח שיש אנמיה.

mbd66

New member
שלום ד"ר רונלה:מצב כל התוצאות החריגות כולל זר

שלום ד"ר רונלה, ראשית, תודה רבה מקרב לב על התיחסותך. כבר פניתי לרופא הילדים בקשר לברזל לבננו אלון (בזמנו הרופא אמר שיש להתחיל ברזל בגיל שלושה חודשים). אתמול, מפאת המהירות והעובדה שהייתי לחוץ, דילגתי על מספר ערכים שהתקבלו בבדיקת הדם של בני. מצ"ב כל התוצאות החריגות, כולל זרחן וערכים נוספים שלא ציינתי בהודעה המקורית. אודה לך מאד באם תמצאי פנאי לקרוא ובעיקר להשיב לי עד כמה עליי להיות מודאג. הרופא אומר שיש לחכות עוד מספר ימים עד לביצוע בדיקה חוזרת (בשל האנמיה). ושוב תודה רבה מראש מוטי ערך הסידן 10.91 , כשהנורמה 8.5 עד 10.8 (היחידות הן mg/dl) ערך הזרחן 7.16, כשהנורמה 2.7 עד 5.0 (היחידות הן mg/dl) ערך החלבון - כולל 6.1, כשהנורמה 6.2 עד 8.8 (היחידות הן g/dl) ערך הטריגליצרידם 245, כשהנורמה 10 עד 200 (היחידות הן mg/dl) ערך ה 531 LDH כשהנורמה 230 עד 460 (היחידות הן U/L) ערך האשלגן 6.6 , כשהנורמה 3.5 עד 5.5 (היחידות הן mEq/L) ערך כדוריות דם לבנות 12.8, כשהנורמה 4.4 עד 12.0 (היחידות הן K/ul) ערך כדוריות דם אדומות 3.35, כשהנורמה 4.5 עד 5.7 (היחידות הן M/ul) ערך ההמוגלובין 10.4 HB כשהנורמה 12.0 עד 18.0 (היחידות הן g/dl) ערך ההמטוקריט , 29.0 HCTכשהנורמה 41.0 עד 52.0 (היחידות הן %) ערך הטסיות , 740 PLTכשהנורמה 100 עד 400 (היחידות הן K/ul) ערך , 19.1% RDW כשהנורמה 11% עד 16% (היחידות הן %) ערך , 6.9 MPVכשהנורמה 7.0 עד 15 (היחידות הן FL) ערך , 9.3 LYMP.abs כשהנורמה 1 עד 4.8 (היחידות הן K/ul) ערך , 73 LYM% כשהנורמה 18 עד 45 (היחידות הן %) ערך , 15.1 NEUT% כשהנורמה 40 עד 70 (היחידות הן %) ערך , 0.3 BASOabs כשהנורמה 0 עד 0.2 (היחידות הן K/ul) ערך , 2.5 BASO% כשהנורמה 0 עד 2 (היחידות הן %) ערך , 74 LYMPHOCYTES%-DIF כשהנורמה 20 עד 40 (היחידות הן %) ערך , 20 NEUTROPHILS%-DIF כשהנורמה 40 עד 70 (היחידות הן %) עובדות רקע: 1. בני עבר חיסון של גיל חודשיים 6 ימים לפני לקיחת בדיקת הדם. 2. בדיקת הדם נלקחו 3 מבחנות, כאשר בני כמובן מתנגד. אני ואשתי נתבקשנו ע"י הרופאה לצאת מהחדר. אני מניח שנאלצו ללחוץ ולהחזיק את ידו של בני חזק בזמן הוצאת הדם. 3. בני הינו בעל מוזאיקה איקס אפס (כלומר: חסר כרומוזום Y ב 40% מהתאים – הנ"ל נתגלה במי שפיר( וכן בעל אגן כליות מורחב מעט (בבדיקה אחרונה מגיל חודש 6.9 מ"מ בימנית ו 6.0 מ"מ בשמאלית, לעומת כ 8.5 מ"מ בהריון). 4. אשתי לא לקחה ברזל כמומלץ בהריון וגם לה המוגלובין נמוך. 5. לבני היו אבעבועות רוח כשלושה שבועות לפני בדיקה הדם. 6. בני כרגע נראה ומרגיש תקין, מלבד חלק מהצואה שיוצא ירוק כהה נוטה לחום שחור, בתוך הצואה שהינה בצבע חרדל ובמרקם של משחה דלילה. 7. בני נמצא באחוזון 50 בערך מבחינת משקל, גובה, היקף ראש וכד'. 8. בני ניזון ממטרנה ולא ינק מאז הלידה. שאלותיי: 1. האם לדעתך יש קשר בין אחת העובדות שציינתי לעיל לבין תוצאות הבדיקות הנ"ל? 2. מה הסבירות לטעות בביצוע הבדיקה, ביצוע לקוי וכד'? 3. עפ"י תוצאות הבדיקות הנ"ל, האם יש לחשוד לבעיה בריאותית מסויימת? אם כן, לאיזו? 4. שמתי לב כי כשבני שמח (כשאני מדבר איתו), מתוך התלהבותו הוא משתעל לא בקול רם, אלא שיעול חנוק קל, כאילו מתוך הריאות (זה קרה עשרות פעמים), והנ"ל התקשר לי עם שחפת? או שאני פרנואיד !?

למעלה