בבזק "לא יודעים" לחשב מע"מ

גיטרה

New member
בבזק "לא יודעים" לחשב מע"מ

מישהו מכם העלה בדעתו לחשב אם חישוב המע"מ הוא מדוייק? ובכן, מכיוון שאני לא מחזיק את בזק לישרים וצדיקים, לכן החלטתי לבדוק ראת חישוב המע"מ. סכום החשבון שקיבלתי הוא: 546.76 ש" לפני מע"מ. סכום המע"מ כפי שבזק רשמו הוא: 92.98 ש"ח. בואו נעשה חשבון: 17% מ-546.76 יוצא: 92.95 ש"ח. ז"א שהמחשבים של בזק לא יודעים חשבון, ולכן בזק הוסיפה 3 אגורות, לא? בדקתי חשבון של ידידה והתברר שאצלה בזק גבתה "רק" 2 אגורות יותר. מה אתפ אומרים על כך? בדקו כמה חשבונות אצלכם ומעניין לראות את התוצאות. אגב, זו לא עילה לתביעה ייצוגית נגד בזק? כי הרי תכפיל 2-3 אגורות במס´ הקוים נגיד "רק" 5 מיליון קוים, הגענו ל-10-15 מיליון אגורות שהם 100-150 אלף שקל. ואני מביא רק חישוב שטחי בלי להתעמק יותר מדעי. מה אתם אומרים על זה?

בדקתי כמה חשבונות אחורה

אצלי, ומצאתי טעויות לשני הצדדים, פעם אגורה וחצי לכאן ופעם אגורה וחצי לשם. מצאתי גם טעות שלהם של 22 שקלים שחייבו אותי בפחות מידי מע"מ. היות וקזזתי מע"מ לפי החשבונית שלהם (לא בדקתי עד כדי כך) נזוקתי למעשה בסכום זה, לא? הייתי אומרת שלנוכח העובדה שהטעויות הן לכאן ולכאן אולי הם מעגלים את שני שליש האגורה מחודש לחודש. וצריך לעשות סטטיסטיקה מעט יותר רצינית מאשר שלושה אנשים על מספר חשבונות מועט, אבל אם תמצא חריגה כזו לאורך זמן אצל מספר אנשים, ללא ספק אתה יכול לגרום להם הרבה בלבול מח, עם תביעה יצוגית.

במקום לבדוק את המע"מ על סך הכל ...

תבדקו את המע"מ על כל אחד מהרכיבים של סך הכל (חיוב חודשי, חיוב על שיחות, חיוב לגורמים אחרים). תחברו את המע"מ של כל אלה ותראו איך זה יוצא. ההפרשים נובעים, לדעתי, מעיגול הסכומים עד לדיוק של אגורה, במקום לבדוק כמה ספרות אחרי האגורה.

דובי123

New member
בדוגמא שלך העלו כך שבעיגול יהיה כלפ

מעלה כלומר גבו ממך 5 אגורות יותר [אם אינך משלם בויזה] יוסאריאן הטיעון שלך אינו "חוקי" - ע"פ החוק יש לחבר את כל החשבון כולו ועליו להוציא מע"מ

למעלה