בביוגרפיה שציף כתבה היה מצויין ש

Post War Dream

New member
בביוגרפיה שציף כתבה היה מצויין ש

שהחומה זו חומה בין הפלוידים לקהל אבל עכשיו סיימתי לשמוע את השיר A Great Day For Freedom מהאלבום של אחרי ווטרס The Division Bell. תקשיבו למילים! לדעתי זה שיר פרידה של גילמור מווטרס והחומה שלו שווטרס הגה את הרעיון שלה, זה שיר של ה"אחרי" ובכלל כל האלבום הוא בעל זיקה לווטרס, רוב השירים מדברים על הריב. On the day the wall came down They threw the locks onto the ground And with glasses high we raised a cry for freedom had arrived On the day the wall came down The Ship of Fools had finally run aground Promises lit up the night like paper doves in flight I dreamed you had left my side No warmth, not even pride remained And even though you needed me It was clear that I could not do a thing for you Now life devalues day by day As friends and neighbours turn away And there's a change that, even with regret, cannot be undone Now frontiers shift like desert sands While nations wash their bloodied hands Of loyalty, of history, in shades of gray I woke to the sound of drums The music played, the morning sun streamed in I turned and I looked at you And all but the bitted residue slipped away . . . slipped away

מה ההסבר למילות השיר?

בלי הסבר, לא אוכל להשאיר את הודעתך - והיא מעניינת. אז הסבר לנו איך השיר מתקשר לחומה...

Post War Dream

New member
הסבר...קצת ארוך

On the day the wall came down They threw the locks onto the ground And with glasses high we raised a cry for freedom had arrived ביום שבו החומה נפלה את המנעולים הם זרקו לרצפה ועם הכוסות בגובה הרמנו צעקה כי החופש הגיע ביום שבו ווטרס עזב, גילמור קיבל את החופש שלו, הוא קיבל את הלידינג פארט בלהקה. ואז הוא חגג, הרים כוסית ---------------------------------------------------------------------- On the day the wall cane down The Ship of Fools had finally run aground Promises lit up the night like paper doves in flight ביום שבו החומה נפלה ספינת השוטים סוף סוף עלתה על שרטון הבטחות הדליקו את הלילה כמו יונים בתעופה ביום שבו ווטרס עזב סוף סוף מה שמשך את הפלוידים אחורה נגמר הבטחות (כנראה של גילמור לעצמו או ללהקה) הנהיגו את הלהקה, משכו אותה קדימה ---------------------------------------------------------------------- I dreamed you had left my side No warmth, not even pride remained And even though you needed me It was clear that I could not do a thing for you חלמתי שעזבת את צדי לא חום, וגם גאווה לא נשארה ובכל זאת נזקקת לי (אבל) זה היה ברור שלא יכלותי לעשות דבר אבורך גילמור מדבר במשחקי מילים ובסתר אודות הריב עם ווטרס כנראה פרטים לא מפורסמים שהיו ביניהם ---------------------------------------------------------------------- Now life devalues day by day As friends and neighbours turn away And there's a change that, even with regret, cannot be undone כעת החיים מאבדים מערכם מיום ליום בו בעת כאשר חברים ושכנים הפנו את גבם ויש שינוי שגם עם חרטה לא ניתן להחזיר עכשיו קשה יותר, הלהקה איבדה דמות מאוד מובילה ואינטגרלית, יש חור גדול והחברים בלהקה בערך איבדו חבר יקר... ---------------------------------------------------------------------- Now frontiers shift like desert sands While nations wash their bloodied hands Of loyalty, of history, in shades of gray עכשיו הגבולות נעו\שינו צורה בדיוק כמו שחולות במדבר נעים בזמן שאומות מנקות את כפיהן מלאות הדם של הנאמנות, של ההסטוריה, בגווני אפור בית זה מסמל את הזמן החדש של פינק פלויד את השינוי ומה שקורה ללהקה ---------------------------------------------------------------------- I woke to the sound of drums The music played, the morning sun streamed in I turned and I looked at you And all but the bitted residue slipped away . . . slipped away התעוררתי לצלילם של התופים המוסיקה ניגנה, השמש של הבוקר גלשה פנימה פניתי והסתכלתי עליך והכל חוץ מהשאריות הנגוסות ברחו לי מהראש...ברחו זה מסמל את הנקיון בלהקה, מסמל את זה שהם פתחו דף חדש לגמרי והשאריות שלדעתי הן האלבומים הקודמים שלהם והן נגוסות כי ווטרס תבע את הזכויות ל"חומה" בשבילו זה כל מה שנשאר מאז

Post War Dream

New member
לא נראה לי בגלל

שהוא אומר "On the day the wall came down" והחומה כבר אמרנו קשורה לווטרס כי הוא הגה את הרעיון שלה בעיקרון, ואז ביום שבו הוא עזב את הלהקה החומה הזו התפרקה

The Albatross

New member
אבל זו הבעייה עם שירים

ומטאפורות בכלל. אולי זו לא החומה מהאלבום החומה? אולי זו חומה שהסתירה את כאבו של בארט מחברי הלהקה? או שזו חומה ממשית, חומת ברלין, ובגלל שהיא נפלה יש חופש? האפשרות השלישית נראית הכי הגיונית, בהתחשב בזה שגילמור הוא לא כותב שירים מדופלם.

וואלה!

הגישה הרווחת רואה את השיר כמתייחס לחומת ברלין, באמת. לא חשבתי שזה יכול להיות על ווטרס, אבל עכשיו אני רואה את הקשר. אגב, איפה עוד באלבום יש התייחסות אליו, חוץ מ-High Hopes? קראתי במקומות שונים שאומרים באמת שהאלבום הוא כולו 'כתב אישום' נגדו, אבל חוץ מ-HH - ועכשיו השיר הזה - אני לא רואה היכן בדיוק.

Post War Dream

New member
זה הגיוני

למשל ב What Do You Want From Me הוא אומר: Play these strings until my fingers are raw You're so hard to please What do you want from me כמו שאמרת ווטרס אמר שהם לא משקיעים מספיק בכתיבה, שהכתיבה שלהם לא מספיק איכותית...הוא היה קשה לרצות ויש עוד כמה דוגמאות ב Poles Apart למשל כל השיר הוא על הפילוג בין ווטרס וגילמור: Hey you . . . did you ever realise what you'd become Keep Talking: "For millions of years mankind lived just like the animals Then something happened which unleashed the power of our imagination We learned to talk" זה ברור פה... יש הרבה דוגמאות לאורך כל האלבום להאשמות האלו...

צודק צודק

האלבום כולו מופנה לווטרס גם לדעתי - ויש הרבה איזכורים לאירועים שקרו בזמן שנכתב (תחילת שנות ה-90) ולכן יש שימוש ב"גבולות שזזים כמו חולות" ו"אומות שמנקות את כפיהן" וכד' אגב- מבחינת כתיבה של גילמור- היא לא כל כך גרועה מסתבר וכנראה שפשוט לא באה לידי ביטוי בזמן שעבד עם ווטרס. את division bell הוא גם כתב, עד כמה שידוע לי עם אשתו ולטעמי התוצאה לאנופלת מאלבומים אחרים

Post War Dream

New member
כתיבה מצויינת לדעתי!

תחשבו שהוא כותב על ווטרס וגם על המצב בעולם והכל באותם מילים...זה כישרון!

Blackpanter1י

New member
שכחת עוד משהו ב...

What Do You Want From Me בבית האחרון: You can own everything you see Sell your soul for complete control Is that really what you need אני חושב שזה גם מדבר על ווטרס,שהוא רצה להית בעל שליטה על הלהקה, והוא הגיע למצב, שהוא רצה להרגיש שכל דבר שייך לו בערך...

ציף, בקשה...

אני לא אוהב לראות את צמד האותיות H ביחד כי זה קיצור של "הייל היטלר" המושמץ. אז לראות את זה פה, ככה, לא מתאים. אני מציע שהשיר הנ"ל יקבל פטור מקיצור! מה דעתכם? וזה מזכיר לי פרשה איטלקית: קרה פעם מקרה דומה שהקהילה היהודית באיטליה זעמה שהמספר שבחר לו שוער קבוצת הכדורגל יובנטוס, ג`אנלויג`י בופון, לשים על אפודתו יהיה 88 (8=H). וטענו שהוא חבר באיזו שהיא תנועה ניאו-נאצית. השחקן הכחיש כמובן והעניין סודר תוך זמן קצר, הוא חזר ללבוש את אפודתו הרגילה עם המספר 22 (בייגל בייגל, בתור התנצלות... סתם). ל"ט

itaikuskus

New member
זו כבר פרנואידיות לשמה

אתה בטח לא רוצה לקצר את SEE SAW (נחש מה יוצא אז) ולא אוהב לוגואים של להקות כמו KISS וכו וכו

afon

New member
מסכים איתך! זו הגישה!

באמת שזו כבר קצת קטנוניות...

RedBull18

New member
זה לא יכול להיות קשור לחומת ברלין..

כי הדיסק של "החומה" יצא בשנת 1979 וחומת ברלין נפלה בשנת 1989 .

One Echoe

New member
מישהו יכול להסביר

על קצה המזלג? מה זה חומת ברלין ולמה היא נפלה? ולמה זה אירוע כ"כ שמח? יש המון מושגים בפורום שעדיין זרים לי..

למעלה