בבילון 5.
טוב, ההשוואה לא לגמרי הוגנת. מסע בין כוכבים היתה כבולה לשנים של מסורת מסוימת, שהתחילה את הז`אנר, ובבילון 5 הופיעה בלי להיות כבולה לשום דבר, ולכן יכלה להרשות לעצמה מלכתחילה להיות מעמיקה יותר ומורכבת יותר, ומה לעשות - גם ראליסטית יותר. יש לציין שכשמסע בין כוכבים ראו שבבילון 5 אוכלת אותם בלי מלח, הם שינסו מותניהם בפאניקה והתחילו לשנות את הגישה (והעונות המאוחרות של חלל עמוק 9 מציגות את השינוי הזה היטב) לכיוון של סדרה רציפה, מורכבת ובעלת הדגשים פוליטיים יותר מאשר קודם, כשזו היתה סדרה שהפרקים שלה היו די עצמאיים זה מזה, וכבר נהיתה די שחוקה. פרק הסיום של חלל עמוק 9 נראה כמו גניבה גרועה מפרק הסיום של בבילון 5, עם תוספות קטנות מהצד (למשל, היתה שם גניבה מסיבית במיוחד מ``אדון האור``...) מעבר לזה, אם יסלחו לי החובבים האדוקים, הפרקים האחרונים של חלל עמוק 9 היו ממש ממש ממש גרועים. עודף שמאלץ וסכרין, ועלילות שלא מחזיקות אוויר. מצד שני, מה לעשות, גם בבילון לא ממש הצטיינה בעונתה החמישית ובקרוסייד, ובעיקר, בגלל המגבלות שהפילו על סטרז`ינסקי אהובנו, שדי חירבנו את הסדרה. עצוב, עצוב. ועדיין, לדעתי פרק גרוע של בבילון 5 עדיין יותר טוב מפרק של מסע בין כוכבים (אם כי, שלא יהיה ספק, אני אוהבת גם את מסע בין כוכבים). ולגבי אמינות האפקטים - גם אני לא כל כך אוהבת אפקטים ממוחשבים, אבל מה לעשות, צריך להתחיל איפשהו. בעוד כמה שנים, אי אפשר יהיה להבדיל אפקטים ממוחשבים ממציאות, וזה רק בגלל אלה שמתעקשים להשתמש בטכנולוגיה כבר היום, כשהיא עוד לא מושלמת. לפחות מהבחינה הזו, הערכתי נתונה לבבילון 5.