בבית או בחוץ

• פותח הנושא ANZ1
  • פורסם בתאריך

ANZ1

New member
בבית או בחוץ

שלום לכל הולכי על 4 ועל 2
בהמשך לשאלות ששאלתי אתכם בעבר,
אז, אימצה אותי גורת חתולים , היום היא כבת 7 חודשים, אנחנו מסתדרים מצויין
למרות שהייתי שמח אם היא היתה יותר חתולית ומתמסרת, היא אוהבת ממרחק של חצי מטר בדרך כלל, אם אני לוקח אותה היא נותנת למזמז אותה, אבל לא תבוא לבקש.
בכל מקרה, הנושא כרגע הוא שהיא החליטה שהיא רוצה להיות בחוץ, כל דלת שנפתחת זה אפשרות סבירה לטיסה החוצה (ואז מעקב שלי וניסיונות תפיסה שלוקחים כרבע שעה, היא לא בורחת ממני כל עוד אני שומר על מרחק של מטר וחצי).
הייתי נותן לה ללכת החוצה, הבעיה שהבית שלי לא מגודר וכמה כלבים של השכנים מבקרים בחצר, גם חתולים אחרים, וגם הכביש לא רחוק וכמה עצים גבוהים מדי שיצא לי לטפס עליהם בשבועות האחרונים בגללה.
בקיצור הרבה סכנות.
מה לעשות ? להלחם איתה ? לתת לה לצאת ולקוות לטוב ? לחמש אותה עם תת מקלע ? האם יציאה עם רצועה תענה על הצרכים שלה ?

דרורפפ

New member
כל עוד אתה מבין שמדובר בסיכון

באופן כללי, תמיד יש סכנה לחתולים ברחוב, לפי דעתי אם מדובר בחתולת-בית שלא רק שאינה מכירה את הרחוב, אלא גם לא מכירה חתולים אחרים, אני חושב שזה סיכון גדול מאוד.

אם היתה לך חצר מגודרת כראוי, זה היה נחמד, אך רוב החצרות אינן מגודרות באופן הרמטי אז תמיד החשש שהיא תצא או אחרים ייכנסו קיים.

לגבי הרעיון של יציאה עם רצועה- אני אישית מאוד אהבתי את הרעיון, אך כששאלתי על הנושא הזה בעבר, נאמר לי שזה לא פרקטי מאחר שאם החתול/ה משתוללים, הרי שתצטרך לשחרר אותם, אז זה לא ממש פותר הבעיה.

אולי לקחת את זה לכיוון אחר, ולהכין 'פס', 'מסילה' בחצר... כמו שעושים לכלבי שמירה, ואז מצד אחד יהיה לה קצת חופש, אך כמובן שתצטרך להיות נוכח כדי לוודא שכלבים/חתולים אחרים לא מגיעים. וכמובן שזה פרקטי רק בתנאי שהחצר 'פנויה' ואין יותר מדי דברים שהיא עלולה להיקשר בהם, כלבים למשל נוטים לחנוק את עצמם, אז אולי רצועה שמתחברת לגוף בטוחה יותר מאשר לצוואר.

זה רק רעיון שעלה לי, תאלץ להמתין לתגובות של חברים אחרים לשמוע מה הם חושבים, והאם זה מומלץ/בעייתי/וכו'.

meedas

New member
לתת לחתול לצאת זה תמיד סיכון

גודל הסיכון נגזר מתנאי הסביבה (שאצלך נשמעים לא משהו אבל גם לא קטסטרופה גמורה)
ההחלטה אם לקחת את הסיכון היא כמובן שלך.
&nbsp
הרבה חתולים מנסים לברוח מהבית בקביעות. אם לא רוצים לתת לצאת אפשר לסגל הרגלי זהירות שיצמצמו את הבריחות למינימום תוך יצירת מוקדי עניין אלטרנטיביים בתוך הבית שיקטינו את המשיכה של החוץ. למשל נקודת ישיבה נוחה ליד חלון עם נוף לרחוב כך שהחתולה תוכל לשבת שם ולצפות בהתרחשויות. וכמובן פריקת אנרגיה ע"י משחק משותף.
&nbsp
טיולים עם רצועה זה לא רעיון טוב, זה עובד אצל אחוז מאוד קטן מהחתולים. בכל שאר המקרים זה יסתיים בפציעה קשה שלך וחתולה מבועתת שרצה בכל השכונה עם רצועה שנגררת אחריה ומסתבכת בדברים.
הרעיון של דרור לקשור אותה לכבל בחצר כדוגמת הזוועה המוכרת אצל כלבים לא ריאלית בעליל - אתה דן אותה להיות חסרת מגן לחלוטין במקרה של תקיפה מצד כלב (או אדם)
&nbsp
בשורה התחתונה - אם אתה מבין את הסיכון ומוכן לקחת אותו, תן לה לצאת. אם לא, תצטרך להתנהל סביבה בהתאם ולפצות אותה על החוסר ביציאה החוצה בדרכים אחרות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
גילוי נאות - יש לי שלושה חתולים ואחד מהם יצא מהבית כשזה היה אפשרי. היום כולם בפנים ולא יוצאים בכלל (רק למרפסת)

דרורפפ

New member
למה מדובר בזוועה?

שלום, לא הבנתי האם הערתך לגבי ה-"זוועה" היתה בנוגע לרעיון שהעלתי, או בנוגע לתנאים שכלבי שמירה מקבלים באופן כללי?

לפי דעתי ברעיון עצמו אין שום דבר פסול כשמדובר בכלבים, לפחות כשמדובר בכלב בודד במרחב פתוח, אחרת כפי שציינתי יש כאן סכנת חנק. וכשזה נוגע לחתולה שלו- כל עוד זה נעשה בהשגחה- נשמע לי דרך מאוד טובה להגדיל לה את מרחב המחייה.

meedas

New member
קשירת כלבים לכבל

נחשבת לאחת הצורות הגרועות ביותר לגדל אותם
ואגב מנוגדת לחוק (יש הגבלה על מספר השעות שמותר להחזיק כלב קשור)
לצערנו זו שיטת גידול שנפוצה מאוד וגם במקומות אחרים בעולם.
&nbsp
קשירה ממושכת גורמת לתסכול, התפתחות אגרסיות ושורה של בעיות נפשיות נוספות.
וכמובן מסוכנת לכלב (סכנת חנק, גדיעת גפיים, אם השטח לא מגודר אז גם גניבה, תקיפה מצד כלבים אחרים וכו')
&nbsp
ההצעה לקשור כך חתול לחלוטין לא סבירה - גם אם נתעלם מכך שרוב החתולים ישחררו את עצמם מהקולר תוך עשר דקות ויעלמו, חתול שיהיה דביל מספיק להשאר קשור לחתיכת חוט בחצר יותקף במוקדם או במאוחר ע"י חתולים אחרים (במקרה הטוב) או ע"י כלב/ים או אנשים רעים (במקרה הסופני). בלי יכולת לברוח מהעימות או להגן על עצמו באפקטיביות.
בקיצור - זה פשוט לא רעיון טוב.

דרורפפ

New member
לצערי עדיין לא הבנתי

לצערי עדיין לא הבנתי- אני לא מבין מה הכוונה ב-"צורת גידול"... מה כוונתך ב-'גידול'? מה ההבדל בין כלב שיוצא לטיול עם רצועה ברחוב, לכלב שיוצא לטיול עם רצועה בחצר?

התייחסת לפן השלילי בקשירה ממושכת- כאן מדובר על לאפשר לחתול לצאת לטיול בחצר, האם טיול שאורך חצי שעה נחשב לסביר ולא נכנס תחת הקטגוריה של קשירה ממושכת? את מציינת עד כמה הקשירה גורמת לנזק- אין מחקרים או תיאוריות על כך ששהייה במבנה סגור ללא טיולים/מגע עם העולם החיצון, שיגמדו את הפן השלילי באמצעי הקשירה, כדי לאפשר לחתול לצאת לטיול בגינה?

את סכנת החנק כבר ציינתי, את הצורך שהשטח יהיה פנוי ציינתי, את הצורך בקשירה לגוף ולא לצוואר/קולר ציינתי, את הצורך שיהיה בהשגחה ציינתי...

אז שוב, במידה ונוקטים בכל האמצעים שכבר ציינתי, מה כל כך רע בכך? וכיצד החלופה- של לא לצאת כלל, או הסכנה הכרוכה ביציאה חופשית/ללא השגחה, עדיפה?

meedas

New member
החלק הראשון של התגובה שלי מדבר על כלבים

אף אחד לא מגדל חתולים על כבל (לפחות מעולם לא נתקלתי בכך)
כלבי כבל הם כלבים שחיים בחצר, מחוברים לרצועה וממנה לכבל שמאפשר להם לנוע לאורכו. אפשר לטעון שמדובר בשיפור ביחס לכלב שקשור ברצועה של שני מטר לקיר וזהו, אבל זו נבלה וזו טרפה ושתי האופציות גרועות.
לא מדובר בטיול - הכלב מעביר את כל חייו קשור לכבל הזה. בכל מזג אוויר ובלי אינטרקציה חברתית או פעילות. הנזקים הנפשיים עצומים ומדידים.
&nbsp
&nbsp
קראתי עכשיו שוב את ההודעה הראשונית שלך ואני מבינה שהתכוונת לקשירת החתולה לכבל בזמן שנמצאים איתה בחצר. לא ברורה לי אם כך מטרת ההצעה - האם רק לנתק בין הרצועה לידיים של הבעלים?
אם חתולה נכנסת ללחץ ומתחילה להשתולל (שזו הבעיה העקרית בטיולים עם חתול קשור) - איך חיבור הרצועה לכבל עוזר למנוע ממנה לפגוע בעצמה?. אני מבינה שבבעלים יהיה לה יותר קשה לפגוע עד שתצליח להשתחרר מהרתמה ולברוח אבל התוצאה הסופית של חתולה פצועה ואבודה עדין בתוקף

דרורפפ

New member
המטרה היא מרחב מחיה קצת יותר גדול/מעניין

אם מרחב המחייה של החתולה קטן/מצומצם, ויש חצר בנמצא, ורוצים לאפשר לה לטייל בהשגחה, ולא מומלץ 'להחזיק' כבל/רצועה משום שעלולים להיפצע והחתול/ה משתחררים, אז הפיתרון של מסילה הוא הטוב ביותר.

1. מאפשר להרחיב את מרחב המחיה
2. עונה על הסקרנות שלה- אולי הטיולים הללו יורידו ממנה את הצורך/חשק לצאת/לברוח כל פעם שדלת נפתחת
3. אין סכנה שהיא תברח/תלך לאיבוד/תוברח למיקום מרוחק/תפצע ע"י בעל חיים אחר, וכו'

לגבי הסיכון שהיא תפגע בעצמה כתוצאה מהשתוללות, כל עוד היא בהשגחה היא לא אמורה להגיע למצב הזה, ואם הסיבה היא משום שהיא לא אוהבת להיות קשורה, אז אין מה לעשות. לכל הפחות הייתי מנסה- מאחר ואין בנמצא חלופה טובה יותר.

למעלה