בבלבלות...

effie האחת

New member
בבלבלות...

אני בת 27, בעלת תואר ראשון במדעי החברה. אני מאוד מעוניינת ללמוד ריפוי בעיסוק, אך למרות שהתחום נראה לי מאוד מעניין יש לי כמה התלבטויות.. * קודם כל קראתי את התגובות בפורום לגבי שכר, אך עדיין לא הבנתי מה השכר הממוצע ברוטו חודשי בתחום. (ברור שזה יכול להשתנות על פי מקום העבודה אך אשמח לקבל קנה מידה). * מערכת הלימודים מאוד עמוסה ונראה בלתי אפשרי לשלב איתה עבודה... * כמובן שזה לא שיקול בהחלטה האם ללמוד תואר ראשון פעם נוספת, אך בטח רוב הסטודנטים הם אחרי צבא ואני תוהה אם יש סטודנטים נוספים בגילי.... אשמח לתגובות :)

sarale20

New member
לגבי הגיל

אני התחלתי ללמוד לפני 4 שנים, הייתי בת 20(כמעט...) והיו גם לא מעט אנשים בגיל שלך וגם יותר... יש עוד אנשים שעושים תואר ראשון נוסף בריפוי בעיסוק...

mikeku

New member
התלבטות

אני עשיתי את המסלול שאת חושבת לעבור. יש לי תואר ראשון במדעי החברה ולאחר סיום התואר למדתי ריפוי בעיסוק (הייתי בערך בגילך). יש הקלות בשיעורי בחירה שאינך צריכה ללמוד. למרות המערכת המלאה עבדתי במשרה מלאה וגם למדתי (אני מודה שלעיתים נרדמתי בשיעורים). לגבי השכר תלוי היכן את עובדת: במשרד הבריאות משכורות נמוכות, במשרד החינוך השכר גבוה יותר והתנאים של עובדי הוראה (חופשות וכד') וכמובן שיש את קופות החולים והתחום הפרטי ששם השכר משתנה ממקום למקום. בכל מקרה המשכורות לא מאד גבוהות אלא אם הצלחת לפתוח קליניקה משגשגת.

אסתר86

New member
לגבי גיל,

אני למדתי ריפוי בעיסוק אחרי שהיה לי תואר ראשון בחינוך מיוחד ואני מאד שמחה שעשיתי הצעד הזה. הייתי אפילו יותר מבוגרת ממך שהתחלתי ללמוד. אני לא חושבת שהגיל שלך צריך למנוע ממך לעשות את מה שאת רוצה בחיים. היו כמה סטודנטיות בשנה שלי שהיו בערך בגיל שלך. בשנה ראשונה קיבלתי פתור ממספר קורסים כגון: סטיסטיקה, אנגלית, הסמסטר הראשון של פסיכולוגיה התפתחותית ואולי עוד קורסים, אני לא זוכרת בדיוק. בגלל הפתורים היה לי זמן לעבוד בשנה הראשונה. בשנים האחרים לא היו לי פתורים אך בכל זאת עבדתי כי לא היה לי ברירה. לימדתי בבית ספר ביום שישי כי יום שישי לא למדנו וגם נתתי שיעורים פרטיים באנגלית. גם בחופשת הקיץ עבדתי. לא קל לשלב לימודים בריפוי בעיסוק עם עבודה אבל יש גם אני וגם עוד סטודנטיות שלמדו איתי עבדו. שיהיה לך בהצלחה!

למעלה