בבניין שלי מתפנה כנראה דירה בקומה

מחשבות

New member
בבניין שלי מתפנה כנראה דירה בקומה

רביעית, שלושה וחצי חדרים עם גג לא בנוי ששייך לדירה. אזור רחובות. רציתי לדעת כמה מטר מותר לבנות על הגג (בעבר 23 מ"ר). מה דעתכם על בניה כזו? כמה זה יכול לעלות?

כמה עולה שולחן?

מחשבות יקרות שאלתך כללית ובלתי נתנת לתשובה כמו השאלה: "כמה עולה שולחן?" - איזה שולחן? ממה הוא עשוי? מה גודלו? וכ"ד. לגבי העלות במקרה שהעלית השאלה היא איך לתכנן את הדירה - רק תוספת או גם לשפץ את הכל ולהפוך למכלול? האם יש גם היטל השבחה? איזה אדריכל יתכנן ומה יהיה שכרו? מאיזה חומר תבנה התוספת? איזה סטנדרט של גימורים? וכ"ו... אבל לפני הכל יש ללכת לעיריה ולברר מה המצב מבחינת הרישוי. כלומר כמה מותר לבנות ברחובות באזור הספציפי. אולי השתנתה התב"ע (תכנית בנין עיר)? האם יש הנחיות מגבילות לתכנון התוספת? האם נעשתה השבחה של הנכס? - למשל כשעולה המטרז´ המותר לבניה. בדרך כלל ההשבחה היא על המוכר , אך כמובן שהוא מגלם את זה על הקונה... ובכלל כדאי לברר אם הדירה לא משועבדת ועוד בירורים שכדאי לעשות לפני שחושבים מחשבות... שיהיה בהצלחה

מחשבות

New member
יש אישור בניה מאחר והבעלי הבית רצו

לבנות ובדירה של השכנים ליד כבר בנו. אני מדבר על בניה מקובלת של בלוקים, בלי פאר מיותר ובלי ברזי זהב. אני מתעניין רק בסדר הגודל של כל העניין, כדי לדעת אם כדאי בכלל להתחיל עם כל העסק. מדובר בדירת שלושה חדשים וחצי שתהפוף לארבעה וחצי וגם זה שיקול לעתיד למכירה.

BOLDER

New member
אישורי בניה ועלויות

ראי מחשבות רצו לבנות אינו כדין אחזו באישורי בניה ייתכן שלא ניתן להוסיף אחוזים נוספים לגג הקיים? מה דעתך לבדוק בכל זאת את האפשרויות לפני הרכישה? ולפי זה תדעי מה באמת מותר לך לבנות ומה צריך לשלם לפני תחילת בניה.אולי העלויות יהיו גבוהות מדירת 4.5 מוכנה? אח"כ תפני לקבלן רשום שיש לו לפחות רישום קקבלן לשיפוצים קטנים עד 500000 ש"ח או לקבלן בנין רשום בענף 100 . לא פחות מזה כי נזקים שייגרמו לכלל המבנה חלים עליך. הוסיפי לזה את עלות הקונסטרקטור( מהנדס בניה אזרחית אשר יבצע בדיקת ייתכנות ויאשר את התכניות ויגיש אותם בגרמושקה המפורסמת לרשות ולועדה לבינוי לאישורי בניה כחוק. בהצלחה קובי

למעלה