בבעיה, מבקש עצות ועזרה

MeTaylor

New member
בבעיה, מבקש עצות ועזרה

שלום רב, אני התגייסתי לפני כשבוע לקורס מכ"ים במגל. תנאי המחייה היו סבירים, ישנו בחדרים, האוכל היה בסדר והסתדרתי טוב עם שאר האנשים. מה שמפריע לי זה דרך החיים בצבא. מאוד מאוד קשה לי להיות רחוק כל כך מהבית, להגיע רק כל סוף שבוע או כל שניי סופי שבוע הביתה, אני מרגיש שכל מה שאני עושה שם לא מעניין אותי, קשה לי מאוד שאין לי שום זמן פנוי משלי, אפילו לא קצת. בנוסף אני מרגיש שאני צריך קצת פרטיות, קשה לי להתקלח שם, קשה לי לישון שם ואני כל הזמן בחרדות שמא אני אאבד משהו מהציוד הצבאי ואעלה למשפט צבאי. השבוע הזה היה אחד הדברים הכי קשים שעברתי בחיים שלי, אני ספרתי את הדקות שם, כל הזמן רק חשבתי מתי אני כבר אחזור הביתה, התחלתי להרגיש רע - סחרחורת, כאב ראש והרגשת בחילה ורצון להקיא. הרגשתי שאני מוכן לעשות הכל העיקר להיות בבית, הרגשתי שאני הייתי מאוד קרוב להשבר נפשית. הצלחתי לשמור את הרוב בפנים ותפקדתי כמו שצריך מבחוץ למרות שהייתי מאוד קרוב להשבר מבפנים, הרגשתי שכל רגע שאני נמצא שם מבלי להיות קצת יותר בבית ממש הורג אותי מבפנים. כשהגעתי הביתה ההורים מאוד תמכו, עזרו ועודדו אותי. כרגע אני לא יודע מה לעשות, אני שוקל לנסות להגיע לתפקיד של "ג'ובניק" ולשרת קרוב לבית, אני מרגיש שאם אוכל לחזור כל ערב או לפחות כמעט כל ערב הביתה, אפילו אם זה אומר לחזור כל כך מאוחר שאני רק אספיק להגיד שלום להורים, להתקלח ולישון אני אסתדר ואוכל לשרת בצבא באופן שבו אוכל להסתדר. אני כרגע שוקל ללכת את הקב"ן ולבקש שירות יותר מתון, להיות קרוב לבית. חשוב לי לציין שאני לא מתכוון לצאת מהצבא אני רוצה וחשוב לי לשרת את מלוא השירות בצה"ל, אני פשוט מרגיש שאני מתפרק בשירות שאני נמצא בו עכשיו ושאני רוצה שירות מתון יותר עם קרבה אל הבית. אני מפחד שאם אלך אל הקב"ן ואסביר את הבעיה שלי שזה עלול לפגוע בי באזרחות לאחר הצבא. אני מרגיש שאם לא אצליח לעבור לשירות מתון יותר ואשאר שם אני אשבר נפשית לגמרי, אך מצד שני אני לא רוצה להגיע למצב שאפגע בהמשך חיי באזרחות. שוב, אני רוצה לשרת רק בשירות מתון יותר איתו אוכל להסתדר. דיברתי עם כמה אנשים וחלק אמרו שזה קושי ראשוני להתרגל אל הצבא, ושכולם עוברים את זה, אני מרגיש שמה שיש אצלי הוא הרבה יותר מזה, אני מרגיש שאני פשוט אמות מבפנים אם אני לא אצליח להגיע אל שירות מתון יותר. מאוד קשה לי שם, אני לא עושה שום דבר שמעניין אותי, אפילו לא קצת, ורק סופר את הדקות והימים מתי כבר אגיע הביתה. אני צריך עזרה, האם הליכה אל הקב"ן במצב כזה זה הדבר הנכון לעשות? האם זה עלול לפגוע בהמשך חיי באזרחות? האם יש אפשרויות אחרות? תודה.

פימבייה

New member
אל תהסס ללכת לקב``ן

זה לא פוגע באזרחות ולא פוגע בשום דבר, הקב``ן נועד לעזור לך ולא לבחון ולסווג אותך.

timmyy

New member
הי

קודם על הקטע של התפקיד: האמת היא שיש לך אחלה תפקיד. הבעיה שהוא מתחיל להיות אחלה רק אחרי חצי שנה... מנסיון- הייתי ממליץ לך להתחבר לאנשים, לנסות להיות דווקא ראש גדול, לחשוב על זה שאתה הולך להיות מפקד עם טירונים מיתחתך, ולהבין שהפזם דופק וככל שעובר הזמן כך תתקרב לסוף. להבין שגם ההתחלה באמת קשה. אם אתה מעוניין בתפקיד המכ, שהוא אחלה, הייתי ממליץ לך לנסות "ולמשוך" . שווה לסבול אם התפקיד כן מושך אותך. דרך אגב תפסיק לפחד ממשפט על איבוד דברים- כולה יורידו לך כמה שקלים מהמשכורת ויעשו קצת פרצופים. אבל- אולי ממש לא מעניין אותך התפקיד (ועזוב מה ממליצים לך טירונים כי הם מבינים בדיוק כמוך) ואולי זה גם גדול עלייך וזה לא עושה אותך פחות טוב!!. רק אתה יכול לדעת את זה. אז לצאת משם- כדאי שתדע מה אתה רוצה לפני שאתה הולך לקבן. אם לא מפריע לך בעיקר ה"רחוק מהבית" אלא מפריע הלחץ שבתפקיד המכ ובמסלול אז הייתי ממליץ לך לדבר עם מפקד הקורס ולבקש תפקיד אחר. ישנם תפקידים נחמדים כמו: חובש, סמבצ, ועוד. בתפקידים הללו יהיה לך זמן, פקטיות, יציאות כמו כמעט כל סופש, אבל אל תשכח שבכל מקרה, בכל תפקיד "נחשב" תצטרך לעבור טירונות כללית קלה יחסית, אבל אחריה מספר חודשים של הכשרה .. לפעמים יותר קשה ולפעמים פחות. .ייתכן שתקבל גם קרוב לבית אך אל תבנה על זה יותר מידי. יש דבר הנקרא תומך לחימה- כלומר תפקיד נוח ביחידה קרבית סגורה- אפסנאי,פקיד,וכו אבל בגדודים קרביים. המלצתי - תתרחק כמו מאש מתפקידים כאלו. לצערי יחידתך שייכת לחיל הנדסה- אבל איפה ישבצו אותך אם תבקש לצאת- זה אני לא יכול אפילו לנחש. אם אתה מתעקש על לינת בית- הייתי ממליץ לך לנסות קודם לברר מה האפשרויות לשיבוץ בתפקיד כזה (לא מדבר על טופס 55 כי זה לא ייתן לך כלום) אולי יש אפשרות להעביר אותך לתפקיד נוח יותר מבלי לערב סעיף נפשי- קשה לי להאמין אבל שווה בדיקה. קבן- קודם כל תשמור את האפשרות הזאת לסוף- הסיבה: בשל פרופיל נפשי יש בעיה לצאת לקורסים וחבל שתעשה משהו שאתה לא רוצה. ממש אין לך מה לפחד ממה שיקרה באזרחות!!!!!!!!! כל עוד אתה לא יוצא מהצבא אין לך מה לדאוג בכלל בכלל מהשפעה כלשהי באזרחות. מה שלא תבחר- שיהיה המון בהצלחה!

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
רחוק מהבית.. ../images/Emo82.gif

נשמע שהריחוק הזה גורם לך להתרחק מעצמך.. להרגיש אחר.. מפוחד, מתוסכל, מדוכא.. נדמה שאתה לא יכול להיות אתה, מה שהיית פעם.. שהמסגרת מלחיצה, מקשה עלייך למצוא את עצמך בתוכה.. MeTaylor, אנחנו מבינים את התסכול הזה, שמצד אחד אתה לא רוצה לעזוב את הצבא.. ומצד שני, מרגיש שאתה לא יכול להמשיך במצב הקיים.. ואולי בכל זאת יש אפשרות לדבר עם קב"ן.. לנסות ולהסביר לו את הקושי.. ואולי, גם שיחה עם המפקד יכולה לעזור.. יקר, אנחנו מאחלים לך המוך בהצלחה, ונשמח אם תחזור לעדכן..

למעלה