בבקשב עזרה....

talush51

New member
בבקשב עזרה....

שבת שלום לכולם.אני חדשה בפורום ונראה לי שהולכת להישאר תקועה פה חודשים הממש קרבים כי זה ממש יעזור לי לפתור דילמות שונות ומשונות בעקבות הצעד הגדול של רכישת דירה. בעלי ואני נשואים טריים ועומדים בפני צעד משמעותי בחיינו והגדול ביותר של רכישת דירה כמו רובכם פה. לאחרונה אני נתקפת בהתקפי חשש וחרדה מפני התחייבות כה גדולה שהיא המשכנתא. אנחנו צריכים מימון של כמעט 90% מדירה שזה בערך 550000 ש"ח .שנינו משתכרים כ-10000 ש"ח בחודש. מה אתם אומרים,על סמך נסיונכם ?כדאי לקחת משכנתא בשלב הזה?האם כאשר יגיעו הילדים בעתיד (בע"ה) ,אפשר לעמוד בהחזר של 3000 ש"ח בחודש? האם חששותיי מוצדקים או שמא אני מחמירה עם עצמי? אני מאוד אשמח לקבל תגובה מכם ואולי קצת מנסיונכם. הרי בסה"כ מכל מלמדיי השכלתי. תודה מראש ושבת שלום לכולם.

זו אכן תשובה מצויינת

אבל יש לי בכל זאת שאלה - אם הזוג הזה צריך לשכור דירה, היום שכירות דירה (גם באיזורים לא מבוקשים) היא לפחות 3000 ש"ח בחודש. בעצם, מבחינת תזרים המזומנים - זה לא ממש משנה אם הם יקנו את הדירה או ישכרו אותה. במקרה כזה, הם לא לוקחים על עצמם התחייבות שאין להם כרגע.

goldy

New member
שכירות זה להוציא כסף על משהו

שלעולם לא יהיה בבעלותם: תשלומים אין סופים. קניה זה לראות את האור בקצה המינהרה. אגב: השכירות הכי זולה שאני מכיר היא 2000 ש"ח בחודש.

Itzik RDVC

New member
זו לפעמים טעות בחשבון!

תקרא את המאמר שלי כמה עולה לגור בדירה שלך. שם אני מסביר כיצד דירות בעיקר במרכז הארץ יכולות להיות יקרות יותר מאשר השכרה. כל התפיה של עדיף לרכוש דירה שיהיה לנו גג משלנו היא תפיסה ישראלית גלותית ואנרכרוניסטית. מה רע במקום דירה משלנו לגור בשכירות בבית שהוא יותר טוב מאשר יכולנו להרשות לעצמנו לרכוש ובינתיים לחסוך את הכסף כך שיהיה לנו הון פיננסי רציני. אם תרצו נדל"ן, אז חפשו השקעות בנדל"ן בעלות תשאות חיוביות.

ובכל זאת אני חוזרת על השאלה הראשונית שלי

אנחנו כל הזמן מדברים על רכישה מול שכירות בתור יחס של תשואה להון. אבל מבחינת תזרים המזומנים המשפחתי, כל פעם שהמשכנתא שלך יותר נמוכה משכר הדירה- אתה מורווח.

Itzik RDVC

New member
זה כמו לומר ש....

המינוס עוזר לגמור את החודש. מתמתיקה היא דבר מדויק, ואין לזה קשר לשום תזרים!

אז מה שאתה אומר זה שעדיף למשפחה לשלם

3000 ש"ח שכירות ולא 2500 ש"ח משכנתא? אני מודה שאני מתקשה לראות את ההגיון בעצה הזאת.

Itzik RDVC

New member
זה לא קשור להגיון זה קשור למתמתיקה

הרי לא קונים בית ב-100% משכנתא נכון? מה לגבי השקעה של ה-20-30% הראשוניים? הכסך הזה יכול לבינתיים להביא הכנסות ריבית. מה לגבי כל ההוצאות שיש כאשר הדירה שלך כמו: 1. כל עלויות הרכישה - פיתחת תיקים בבנק, עו"ד, מיסי קניה 2. ביטוח מבנה - ביטוח חיים לטות הבנק 3. החזקת הבית - כאשר הבית לא שלך בבעל הבית מתקן על חשבונו דברים וכדומה. בקיצור, החיים הרבה יותר מורכבים ומי שמסתכל רק על שכירות מול משכנתא, פשוט מראה שאין לא את הידע המספיק בכדי לעשות חישוב נכון. רק לאחר שעושים חשבון כמה עולה לי באמת לגור בבית משלי, אפשר לקחת החלטה מתוך ידע ולא מתוך ... מקווה שהבנתם. מכיוון שברכישת דירה יש פרטרים מעבר לכליים, כמו לאלרצות לעבור, שיהיה רכוש נדל"ן שלי וכדומה זה לא אומר שאיפה שזול יותר שם נחליט אבל לפחות שיהיה בידנו כל הנתונים הנכונים ולא כללי אצבע ואמונות שהם לא נכונות.

jol8

New member
התשובות שהציעו לך גולדי ואריק

הן די ברורות - לא לקנות עד שיש לך סכום מכובד מערך הדירה (לפחות 50%), וגם אז לא בטוח שזה כלכלי. לדעתי הגישה השמרנים הזאת היא נכונה, אבל לא תמיד יישימה. אם להורים יש אפשרות לעזור, אפילו בסכום לא גדול ביחס לשווי הדירה, הרי שזאת יכולה להיות הזדמנות טובה לנצל את זה. ללא קניית דירה, לא נוכל לקבל את אותם עשרות אלפי שקלים. בנוסף - שכירות היום היא כמעט כמו משכנתא וגם למשפחה שמרוויחה לא רע, די קשה לחסוך סכום משמעותי מערך הדירה. אנחנו נמצאים במצב דומה לשלכם ועדיין גרים בשכירות, אבל בקרוב מאוד נתחיל לחפש דירה גם אם זה אומר לקחת 90% מימון מהבנק.

client

New member
דעתי האישית

קראתי את כל השרשור ואני מבין מצד אחד את הצורך לרכוש דירה לעומת השכירות. אוכל להעיד על עצמנו שאנו גרים כבר 6 שנים בשכירות כי אינני מעוניין לקחת 90% ויותר משכנתא עבור רכישה של דירה\ שנכון יש אור בקצה המנהרה אבל יתכנו בורות בתוכה שלא יאפשרו, אולי, לעמוד בתשלומי המשכנתא. המצב הכלכלי בארץ ובעולם לא נמצא כפי שהיה לפני שנה-שנתיים ולראייה הבנקים היום חוששים הלעניק משכנתאות לכל אחד ואחת. לומר את האמת אין לי 50% מערך דירה ולכן אנחנו משתדלים לחסוך כמה שניתן על מנת לחסוך לבוא היום שנרצה לרכוש. מה עוד שצריך להוסיף, בדרך עלות שיפוצים ועוד מיני "ירקות" (עו"ד, מיסים, עלויות צד ג')

batid

New member
ל takush51 ראשית ../images/Emo49.gif....../images/Emo50.gif

איפה הנכם גרים כעת? נוסף על כך,השיקול הראשוני שלכם בקניית דירה היא לא המחיר, הריבית וכן הלאה. קחו כמה דברים בחשבון ולאחר מכון תחליטו. 1- האם זה המקום שהנכם רוצים לגור בו- אין טעם לקנות דירה שיהיה קשה למכור אותה. 2- האם הגעתם למלוא פוטנציאל העסקה שלכם- האם זו המשכורת המקסימלית שאתם רואים את עצמכם מרוויחים? האם אתם לומדים כרגע תחום שעיסוקו הוא באיזור בו הנכם מעוניינים לקנות. 3- האם כעת הנכם צריכים, בית 4 חדרים(עלויות שוטפות נוספות- חשמל ארנונה וכן הלאה, אף חדר לא נשאר ריק), או שיכולים לשכור דירה קטנה יותר בשכירות נמוכה משווי החזר המשכנתא ובהתאם לחסוך, זאת על מנת שתוכלו להגדיל את ההון הראשוני. 4- יש לזכור שמשפחתכם תגדל ובהתאם ההוצאות(גנים, טיטולים, עגלה, מיטה, בייביסיטר, תחליפי חלב למינהם וכן הלאה), לכן 30 % מהכנסתכם כהוצאה על דירה זה המון. 5- האם ההחזר צמוד למדד/דולר? לצורך הדוגמא, מה שהתחיל כ-3000 ש"ח החזר יכול להגיע ל-4000 ש" ויותר, אחרי כמה שנים . קחו את בשיקולים האלו ואז תחליטו, הכי חשוב ככל שההון הראשוני גדול, סכום ההחזר קטן ובהתאם, זמן ההחזר-סכום ההחזר.

נצאב

New member
זה תלוי

ישנם אנשים שעבדו בהייטק שהרויחו 20000 והתחייבו למשכנתא של 7000 ויום אחד פיטרו אותם ולא מצאו עבודה ולך תסביר למנהל הבנק שאתה תמצא שוב עבודה של 20000 זה רק עניין של זמן אז אם ה 10000 שלכם ממקום עבודה שהוא לא (בנק,מפעלי ים המלח,חברת חשמל,וכו' וכו') אתם לא יכולים להתחייב ליותר מ 2500 שקל כי יש גם ביטוחים אל תישכחי

ברוכה הבאה....אז ככה

השלב הראשון שעליכם לעשותו הוא לבדוק כמה כסף אתם יכולים ורוצים להקציב לדיור בשנים!!!! הבאות. את ההחלטה הנ"ל רצוי לקבל לאחר שתכננתם את תקציב המשפחה היטב ובצורה שאכן תוכלו לעמוד בו. 10,000 ש"ח זה השכר של שניכם? ברוטו? נטו? יש לקחת בחשבון תקופות של שפל בהכנסה (חופשות לידה, מעבר בין עבודות, אבטלה) יש לקחת בחשבון תקופות של גידול בהוצאות (ילדים כמו שציינת) לאחר מכן גשו להחליט על צורת הדיור שלכם לשנים הבאות. ככלל אצבע ניתן לומר שלא כדאי להתחייב למעבר ל 15-20 אחוז מההכנסה נטו. אבל כמובן רצוי לא להשתמש בכללי אצבע אלא בתכנון מושכל. עוד ראוי לזכור שלהחליט לגור עוד מספר שנים בשכירות עד להתייצבות כלכלת הבית אינו אומר "זריקת" כסף על שכירות. בהצלחה

talush51

New member
תודה רבה לכולם

הדירה שאנו רוצים לרכוש זה בסביבה שבה אני גדלתי וגם אמי ואחותי גרות שם ובשל הקרבה כבר מובטח לי מטפלת צמודה ועזרה כמובן(אמא ואבא) שזה חסכון אדיר ואני רואה איך זה מתבצע על ילדיה של אחותיותודה להוריי מראש (שיהייו רק בריאים) אין ספק שהקרבה להוריי חוסכת לי גם בהוצאות על רכב כי אין לי צורך בו ולפי דעתי גם לא יהיה ושוב בשל המרחק. השכר שאנו משתכרים מתייחס לנטו בלבד .כעת אני גרה בבת ים בשירה שכורה שעולה לי 2000 ש"ח בחודש ואני ממש לא אוהבת את הסביבה ואפילו את הכניסה לבית שאפילו גינה אין בה ומי כמונו יודע כמה זה כיף לקום בסביבה ירוקה ותחושה של בית. נכון לעכשיו הבנתי כי הרוב בעד לחסוך .עד מתי? האם המחירים של הדירות לא יעלו עוד ?כרגע הייתה עלייה היסטרית במחירים ואולי גם הדולר יעלה ? אודה לכם שוב על ההתייחסות...

למעלה