בבקשההה עזרה אני חייב אתכם!!

mahmin

New member
בבקשההה עזרה אני חייב אתכם!!

אני מצטער על הכותרת אבל אני חייב עזרה רק למי שיש לו תשובה ודאית. רציתי לדעת איך זה פנימיה?. האם כל מי שבפנימיה הוא עדיין באחריות הוריו בצורה כלשהיא?? ניתנים הרבה חופשים?? מה ההבדל בין פנימיה תורנית לחרדית?? מה ההבדל בין פנימיה-בית ספר לפנימיה שהיא ``רק`` למחיה,והבית-ספר בנפרד?? איך העניין של אחה``צ בפנימיה??כאילו אני רוצה לשחק במחשב יש מחשב שם או תור של אלפים או שאין בכלל??אני מבין שזה תלוי איזה פנימיה-אבל אני דמבר על פנימיה בנתניה שהיא סטנדרטיתלחיות בה בוא נגיד. מי מעיר אותך בבוקר??ואם לא קמת??אם יש בעיות בבית-הספר?? איך העניין של ``לצאת סיבוב``?? באמת שכל שאלה חשובה לי--וגם יש לי עוד שאלה: איך האוכל שם??זאת אומרת אוכל בד``כ ברוב הפנימיות הוא ``רוצה תאכל לא רוצה אל תאכל``,או-``יש לך מבחר קח מה שאתה רוצה``?? נגיד וצריך סתםםםםם דוגמא הכי הזויה-כואבת לי השן השמאלית-פונים להורים?? אם הקאתי בלילה מי מטפל בי?? קניות??אם אני רוצה להסתפר כל יום??לקנות נעליים בגדים כפי רצוני במי זה תלוי?? אני פשוט מאוד מסוקרנן לגבי הכל כי עד היום הייתי מאוד מרוחק מהדבר-ואולי בקרוב אהיה קרוב למציאות הזו. עכשיו אני מדבר על פנימיה די רגילה שבה מתגוררים ילדים שהם ממשיכים בקשר עם משפחותיהם ולומדים שם למשך זמן מסוים. עכשיו נגיד משהו הגיע לגיל 18,כאילו מתי הוא יוצא מפנימיה-מתגייס לצבא או שדרך אחרת?? תודה,באמת תדוה רבה פשוט לכל מי שיעזור לי בשאלות ספציפית ולא יתמקד בכלליות יותר כי זה בעצם הפרטים שיותר מפריעים לי. עכשיו איזה פנימיה תורנית יש בנתניה?? האם בפנימיה תרונית חייב ללכת עם כיפה ובנות/בנים נפרד??--אז חוץ מבגרויות מה זה משנה מחרדי??

די הרבה שאלות

ולא סתם שאלות - ממש קשות. נתחיל ממה שאין לי יכולת לעזור לך: אני לא יודע מה ההבדל בין פנימייה תורנית לחרדית. לא מבין בתחום הדתי בכלל. אני גם לא ממש יודע איך זה לחיות בפנימייה, כי לא הייתי מעולם חניך בפנימייה ואני לא יכול לתאר לך את הרגשות ממקור ראשון. ובכל זאת: לעבור לפנימייה זה חוויה משמעותית של יציאה מהבית ולא תמיד העניין הוא בפרטים הקטנים. ההורים נשארים האפטרופוסים (אלא אם ביהמ"ש החליט אחרת) ב99% מהמקרים. זה אומר שהם האחראים העליונים למה שקורה איתך ועליהם לפקח ולוודא שאתה מקבל טיפול נאות. עם זאת לפנימייה יש אחריות רבה על החניך, על מנת ליצור מסגרת תומכת ומטפלת. לא יתייעצו עם ההורים של כל ילד לגבי איזה אוכל להגיש בארוחת ערב ולא מתי קמים בבוקר. בד"כ בפנימיות רגילות (לא טיפוליות או פוסט אישפוזיות), הכללים גמישים בתוך מסגרת ברורה, כלומר יש מסגרת של כללים בה אתה מחוייב לעמוד ונותנים לך אפשרויות לצאת מהפנימייה או לעשות בתוכה דברים פרטיים, כל עוד זה עומד בגבולות שהפנימייה קבעה. אני לא יודע איך מתנהלים הדברים במגזר הדתי, אבל ברוב הפנימיות שאני מכיר מנסים ליצור בתוך הפנימייה עולם שלם של דברים לעשות - חוגים, מחשבים, פלייסטיישנים וכו'. יש גם בד"כ מגרשיי ספורט ויש ערביי תרבות. לכל פנימייה יש חוקים משלה ונהלים לגבי אי עמידה בחובות (כמו שיש לכל בית), אי עמידה בתנאים יכולה להביא לסנקציות - שלילת זכויות וגם להעפה מהפנימייה, מה שלא יועיל לך כשתנסה להגיע לפנימייה טובה אחרת... מי שמטפל זה בד"כ צוות של מדריכים ישירים, עם\בלי בנות שירות לאומי\מורות-חיילות\ מתנדבים. יש רכזים ויש עו"סים ופסיכולוגים, ויש הנהלה, אחות, אנשיי תחזוקה וכו'. בכל פנימייה הכמות של אנשיי הצוות שונה, כך שקשה לי לומר לך במדוייק כמה, אבל ברור שיש לך למי לפנות אם אתה חולה, אם יש בעיות אישיות, אם אמא לא רוצה לדבר איתך בטלפון, או אם סתם אתה מרגיש בודד. בכל אופן - אני מקווה שקיבלת תמונה טובה, אם יש לך עוד שאלות כלליות או ספציפיות, אשמח לעזור (רק אל תשאל אותי כמו שחניך שאל אותי אתמול, אם יש אלוהים ושטן...)

היי כנסס

אז ככה אני יגיד לך מזה פנימייה לפי הפנימייה שבה אני הייתי אני לא ממש יודעת איך זה בכל פנימייה אבל אני יענה לך לפי מה שאני יודעת 1.כן אתה עדיין באחריות ההורים שלך בצורה כלשהי זאת אומרת שאם אתה רוצה לעשות דברים שהם דורשים אישור מההורים אז אתה צריך להתקשר ולשאול אותם ומה שהם אומרים זה מה שיהיה אבל רוב הדברים אתה לא צריך את ההורים 2.חופשים ניתנים פעם בשבועיים ברוב הפנימיות זאת אומרת ששבועיים אתה נמצא בפנימייה ובשבוע השני אתה יוצא לשישי שבת יש כאלה שמשחררים חמישי שישי שבת ואתה צריך לחזור ביום ראשון בצהריים 3.אין לי מושג מה ההבדל בין פנימייה חרדית לתורנית מצטערת..... 4.פנימייה בית ספר זה פנימייה שיש בתוכה בית ספר ואתה לומד שם ופנימייה שהיא רק למחייה זאת אומרת שאין שם בית ספר אתה יוצא מחוץ לפנימייה ללמוד וחוזר לשם אותו דבר כמו בבית 5.אחה``צ בפנימייה יש לך חוגים... בחלק מהפנימיות יש גם עבודה ויש לך זמן פנוי שהוא יותר לקראת הערב ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה וגם לשחק במחשב ולא אין תור ענק יש חדר מחשבים ויש לך בביתן של הפנימייה שלך חדרי פעולה שלפעמים יש גם מחשבים (זה לפי הפנימייה שאני הייתי) 6.מי שמעיר אותך בבוקר זה בדרך כלל חניך תורן זה הולך לפי תורות לפי החדרים כל בוקר חדר אחר הוא זה שעושה את המטלות באותו ביתן ואין כזה דבר שלא קמת..... ואם כבר לא קמת אז אתה צריך להשלים יום למחורת או באותו יום את מה שהפסדת בבית ספר 7.העניין של לצאת לסיבוב הוא דורש אישור מההורים אני חושבת.... וחניך שהוא כמה שנים מעליך כדי לצאת מחוץ לפנימייה ונותנים לך זמן מסויים שאתה צריך לחזור 8.האוכל בסדר בדרך כלל יש חדר אוכל ויש מבחר וזה באמת ככה "רוצה את האוכל תאכל לא רוצה אל תאכל" אבל אין שום סיבה לא לאכול כי האוכל טעים..... כמו בבית (לפעמים) 9.אם כואב לך משהו אתה הולך למדריך שלך ויש זמן שיש אח או מן רופא כזה בפנימייה ואם הוא לא נמצא אתה יוצא מחוץ לפנימייה עם מדריך או חניך שהוא כמה שנים מעליך 10.אם הקאת בלילה יש מדריך לילה זה בסדר תמיד יש מישהו בפנימייה 11.אין דבר כזה שאתה רוצה לקנות בגדים ונעליים כל יום גם שאתה בבית אתה לא קונה כל יום אבל אם חסר כמו שאמרתי בהתחלה אתה מבקש אישור ואתה יכול לצאת 12.כן מי שמגיע לגיל 18 כמו כולם במדינת ישראל צריך להתגייס לצבא.... אין שום דבר שונה 13. אין לי מושג לגבי השאלה הזאת מצטערת מקווה שעזרתי ודרך אגב אם אתה רוצה ללכת לפנימייה שאני הייתי אז זאת פנימיית מנוף בנים ובנות ביחד אחלה פנימייה באמת זאת הפנימייה הכי טובה בארץ!!!

למעלה