בבקשה אדוני העו'ד

בבקשה אדוני העו'ד

כזכור לך,חברה שלי הותקפה והתלוננה במשטרה,התוקף הכחיש כל קשר למכה שנתן לחברתי וגם הכחיש שירק עליה בקצור החוקרת פסקה 15 יום הרחקה לשני הצדדים ואי יצירת קשר-בנתיים עברו 15 יום וחברתי לא הייתה מרוצה מהפסק דין כי היא מתביישת לעבור ברחוב כיוון שבעל אותו עסק ירק עליה-והמשטרה כביכול זיכתה אותו בזה שהענישה את 2 הצדדים,חברתי רצתה לערער על ההחלטה והתקשרה למשטרה ואז מסתבר שאכן עברו 15 יום אבל התיק עדיין לא נסגר שאלה חברתי את החוקרת בטלפון למה התיק לא נסגר שהרי היא רוצה לערער על ההחלטה אז החוקרת אמרה לה התיק לא נסגר הוא עדיין בחקירה למה שאלה חברתי אז החוקרת ענתה לה יש עוד פרטים שיש לברר והתיק עדיין בחקירה-ולכן אותך כבודו אני שואלת למה התיק עדיין בחקירה ולמה עדיין הוא לא נסגר?ושאלה נוספת יש לי הרגשה שהחוקרת יוצאת מכרה שלו שהרי לכל אורך הדרך היא צחקה איתו כשעל חברתי היא צרחה כל הזמן יתרה מיזו בסוף הוא אמר לחוקרת יש לי דיסק את רוצה שהראה לך אז החוקרת חייכה אליו ,כמובן שאין לו שום דיסק ושום מצלמה שאם היה כך היה אפשר לראות בבירור שבעל העסק תקף וירק על חברתי,לאור זאת יש מצב שכאילו היא החוקרת יכולה לזכות את התוקף ולהאשים את חברתי ובגלל זה התיק עדיין לא נסגר?ת ו ד ה ונראה לי שאם חברתי תצטרך עו'ד-תדע שכבודו על הכוונת ח ח ח

תשובה

התיק עדיין ב"סטטוס" של "חקירה" שכן, ככול הנראה, יש עוד פעולות לבצע בכדי שיוכלו לסכם את התיק.

זה לא "אומר" כלום, מעצם היותו "פתוח", בשלב זה.

לגבי כל מה שקרה בחקירה ולפני אני ממליץ לחברה לתעד הכל כשהיא עוד זוכרת.

Arana

Active member
מנהל
אם אפשר, ארצה לתקן קצת את הטרמינולוגיה שהשתמשת בה:

החוקרת פסקה 15 יום הרחקה לשני הצדדים ואי יצירת קשר - החוקרת לא יכולה "לפסוק". היא יכולה להודיע לצדדים החלטה לתנאי שחרור בערבות שניתנו ע"י קצין ממונה (היא עצמה אפילו לא בעלת סמכות להחליט על כך).

חברתי לא הייתה מרוצה מהפסק דין - כאמור, לא פסק דין, אלא החלטה על תנאי שחרור בערבות. פסקי דין ניתנים ע"י בית משפט, והמקרה של חברתך טרם הגיע לשם.

המשטרה כביכול זיכתה אותו בזה שהענישה את 2 הצדדים - המשטרה לא "מזכה" או "מחייבת", מכיוון שרק ביהמ"ש יכול לעשות זאת. המשטרה גם לא יכולה "להעניש", מכיוון שעונש הוא תוצאה של פסק דין שנפסק ע"י בימ"ש. המטרה של תנאי הערובה שנקבעים ע"י קצין ממונה הם לצרכים ספציפיים המוגדרים בחוק, בין היתר הגנה על שלומו ובטחונו של אדם או של הציבור, ובד"כ זו הסיבה למתן תנאים של הרחקה ואי יצירת קשר.

לאור זאת יש מצב שכאילו היא החוקרת יכולה לזכות את התוקף ולהאשים את חברתי - כאמור, החוקרת לא יכולה לעשות זאת. גם ההחלטה על הגשת כתב אישום נגד התוקף, או חברתך, או שניהם היא לא בידי החוקרת וגם לא בידי הקצין שלה - אם יחליט הקצין שיש די ראיות וגם "עניין לציבור" בהעמדה לדין של אחד מהם או שניהם, הוא מעביר את התיק למפלג התביעות הפליליות, ושם מתקבלת ההחלטה הסופית בעניין. לעומת זאת, על סגירת התיק (בהנחה שהם נחקרו על סעיף של "תקיפה סתם" ולא על סעיף חמור יותר שאין לקצין משטרה סמכות לסגור), יכול הקצין בתחנה להחליט בעצמו.

למעלה