ההמרות השניה.כל-הכבוד שוש על ההשקעה. אני מכינה בצק לדים-סאם. לא טעמתי אף פעם. השבוע בעלי חזר מהמזרח הרחוק והביא את הכלי המיוחד להכנתם.הערב אכין,ואחר הדיווח. רצה להכין להתראות
סינית לכבוד יום ההולדת של הבן החייל שלי . חשבתי על מרק תירס נטיפי ביצים ובצל ירוק, אגרולס ופאד- תאי (שזה תאילנדי ולא סיני אבל אצלנו זה במחלקה הסינית) לקינוח עוגת מרנג קוקוס ומוס שוקולד . חוץ מדים סם מה את מכינה?
לקינוח להגיס פירות ליצי אננס תות קיוי לפרוש יפה בצלחת ערב אחרי כל היום והחג לנו לפחות רצוי קל. אני מכינה למחר מרק בטטות מוקרם מרק ברוקולי מוקרם מוס לימוני שאנסה להמציא בבקר לביבות מכל הסוגים ודג כמנת בשר מלווה בזר ירקות מאודים ביין בתנור.
בתור חובבת קינוחים מושבעת ופנאטית בנושא (כשאני במסעדה, אני חייבת לדעת קודם מה הקינוחים לפני שאני אוכלת), אני ממש מתאכזבת מפירות. פירות זה פירות, קינוח זה קינוח.
1.פירות ולצידם שוקולד חם 2.פירות על הר קרח ולצידם קערת סוכר חום לבן או אפילו וורוד 3.קריש שקדים עם פירות (גלי לטעמך לשים בתבנית לחתוך לקוביות לפני ההגשה המהדאין יכינו מספר צבעים) ועל זה סלט פירות בקערית אישית כל אחד מאלה מנת מדהימה על בסיס פרות וגם אפשר לארגן מראש את הפרודוקטים ומנה יפה קלה לעיכול וטעימה מה עוד נבקש??
בדיוק היום השתמשתי בסיר אידוי שקניתי לא מזמן כדי להכין קציצות מאודות והתכנית היתה להכין בהמשך דים סאם במיוחד לבעלי שפשוט אוהב בטרוף. אשמח לשמוע על מתכונים שניסית.
השבוע העברתי לה את הקשורים של WAN י לדעתי היפיפיה נמה באון שעות. עשיתי דים סאם לפי אהרוני ולפי סירקיס אבל... לאחרונה הגדלתי קניתי דים סאם מכל הסוגים בטיב טעם. למה?? כי חוץ ממני ובתי לאף אחד אין חשק... ולהכין 5 סוגים בו זמנית לא היה לי וכן אני יודעת להכין ולהקפיא.. אז יש גם אופציה להתפנק מנסיון אני גוזרת נירות אפיה לפי הגודל ושמה במתקן אחכ שוטפת היטב לאחר השמוש ומייבשת בתנור הכבוי למה?? ככה אין לי מושג למה אבל הסיר הזה אצלי כבר שנתיים ומשהו ואני מתה עליו הכי כיף להכין אורז בקומה התחתונה ואז מלמעלה מנזיל (לא נוזל) כל הרוטב עליו ללט
לעומת הביתי ? נראה לי שבכל מקרה אני אנסה פעם אחת לבד, סתם בשביל ההתעסקות ואולי בהמשך אני באמת אקנה. לא כ"כ הבנתי איך אפשר לעשות אורז ? יש סיר עם קומות או פשוט אחד על השני ? ומה מעל ? סליחה מראש אם אני נשמעת