בבקשה אני במשבר גיל 28

tomerico55

New member
בבקשה אני במשבר גיל 28 ../images/Emo13.gif

שלום רב , בשנת 2006 סיימתי תואר ראשון בניהול וכלכלה. אין לי מושג איך אבל כנראה כמו הרבה אנשים נגררתי לתואר הזה ללא ידיעה מה אני באמת רוצה ללמוד. לאחר מכן חיפושי העבודה לא העלו בחכתי משהוא מעניין יותר מדי אז אחרי משהוא כמו 5 חודשים מצאתי את עצמי עובד בחברת הייטק בלי שום קשר למה שעסקתי בתואר שלי . אני קם בבוקר והולך לעבודה מתוך הרגל ויודע כי זה לא התחום שלי ולא מה שאני רוצה וצריך לעשות באמת. הנפש שלי ואני בדילמה כל בבוקר וזה פשוט מטריף.. הכי קל יהיה לקום מחר בבוקר ,להתפטר ולמצוא משהוא אחר אך השאלה היא מה...? אני רוצה איכשהוא לדעת מה אני באמת רוצה לעסוק בו ואז אני בטוח כי אתן את כולי לדבר הזה.. הדילמה היא בין לעזוב מקום עבודה בטוח עם משכורת בטוחה וכו וכו , לבין לעשות משהוא שבאמת אתחבר אליו ולא אקום עם בחילה כל בוקר
אני מנסה לחשוב מה אני רוצה באמת לעשות אך לא מצליח לי.. אפשר לקבל כיוון בבקשה? תודה רבה..

מה אתה אוהב?

הי, באמת קשה לחיות את החיים כשהעבודה שלנו היא הכרח ולא מהנה. קשה לעזור לך שמעבר לעובדה שאינך אוהב את מה שאתה עושה, לא סיפרת מה כן מעניין אותך, איזה כיוונים עולים לך בראש, מה אם היית יכול היית לומד היום, מה אתה אוהב לעשות בזמנך הפנוי? אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

tomerico55

New member
שאלה טובה..

אני עובד בתמיכת לקוחות .. הרבה אנשים אמרו לי שיש לי תכונות של מטפל ושאני חייב לעבוד בצורה כלשהיא בתחום טיפולי . האמת שאני מרגיש באיזשהוא מקום שיש אמת בדבר.. אני יודע על עצמי שאני מאוד אוהב מגע ותקשורת עם אנשים ופחות לשבת מול מחשב כל היום . אני חושב שיש לי יכולת ליצור קרבה ולגרום לאנשים להיפתח אלי יחסית מהר . לכן אולי עבודה בסגנון הזה יכולה להתאים לי .. בנוסף אני נורא אוהב חיות וחשבתי על טיפול באמצעות בעלי חיים או פסיכולוג של בעלי חיים . אני גם נורא אוהב לבשל אז אולי גם ללמוד משהוא בעניין זה. האמת האמת היא שתמיד חלמתי להיות עצמאי אבל אני מת מפחד מהרעיון של אי הכנסה בטוחה וגיוס כסף התחלתי . האם אני בר תקנה?האם מנסיונך הרב תוכלי לסייע לי במציאת רעיון לכיוון כלשהוא ? אני מקווה... תודה רבה

מצויין

הי, אני שמחה שענית על השאלות מפני שהן חשובות. כתבת על אהבתך לבע"ח ועל אהבתך לבישול. סיפרת שאתה אוהב ליצור קשר וקירבה עם אנשים. מה עוד מעניין אותך? מהם 5 הדברים שאינך מוכן לוותר עליהם בתחום העיסוק שלך? על מה אתה כן מוכן לוותר? מה אינך אוהב במקצוע שלך? מה אתה כן אוהב שהיית רוצה להמשיך ולעשות במקצוע הבא שלך? אתה שואל האם אתה בן תקנה ובוודאי שאתה כזה. אתה פשוט מגלה היום, לא כך כך באיחור, אגב, שאתה לא אוהב את מה שאתה עושה והיום זה זמן מתאים לשנות. עדיין אין לך משפחה, מחויבויות מאד כבדות ולכן אפשר בגיל הזה לעשות שינוי בלי לשלם מחיר כבד. כתבת כמה רעיונות לכיוונים חדשים ואני מבקשת שתשב בימים הקרובים עם עצמך, עם חברים, עם בת זוג אם יש, ותנסה לחשוב על אפשרויות חדשות. דרך אגב, טיפול בבע"ח זה משהו שאתה יכול ללמוד במקביל לעבודה אך עובדים בעיקר עם ילדים ונוער ופחות עם מבוגרים. אפשר ללמוד רכיבה טיפולית גם כן. יש המון שיטות טיפול שמשלבות מגע- כמו שיאצו, ווטסו- במים, פיזיותרפיה, שיטת אלבאום שהיא שיטת טיפול בלקויי למידה ובבעלי צרכים מיוחדים באמצעות הגוף ועוד ועוד.. המגוון רחב. האם משהו ממה שהעליתי מדבר אליך והיית רוצה לברר עליו יותר מידע? תחשוב על הדברים ,תכתוב ונמשיך. בברכה אילת לבנון

N o a m V

New member
מרגיש בדיוק כמוך

אני אוטוטו בן 29 ושנה שעברה סיימתי תואר בכלכלה ומשאבי אינוש וכמו שאמרת גם אני איכשהו נגררתי לתואר הזה כשחשבתי שאני אוהב את התחום . עכשיו אחרי חצי שנה של חיפוש עבודה לשווא אני לא יודע מה אני בכלל רוצה מהתואר הזה. תראה, אם אתה עובד זה כבר טוב כי לשבת בבית זה הכי מדכא שיש ולמצוא עבודה זה עסק לא קל היום אז הייתי מציע לך לא לעזוב בינתיים את העבודה ובינתיים אני גם אצטרף לשאלה שלך .... אגב,במה אתה עובד בהייטק ?

../images/Emo207.gif היום שאלתי משהו דומה

רק בפורום אחר...ואני ממש אשמח לתשובות... קרה לכם שעבדתם באופן קבוע באותו מקום עבודה ופתאום הרגשתם שזהו, מיציתם? קרה לכם שהבנתם שהבעיה היא לא המשכורת ולא האנשים- אלא אתם?? קרה ש"ירד לכם האסימון" וקלטתם שזה ככל הנראה לא מה שאתם אוהבים ורוצים לעשות עוד כמה שנים טובות?? אם כן, מה עשיתם בנידון? הלכתם אחרי ליבכם וחיפשתם משהו שתואם יותר את הכישורים שלכם? "השתפנתם" ונשארתם באותו מקום עבודה? אם בחרתם לעזוב ולחפש את עצמכם- עכשיו זה יותר טוב??

שאלה מצוינת

הי, המקום שלך מאד מוכר לי ואני בטוחה שלהרבה אנשים. לא מאוחר לעשות שינוי. אנו לא נועדנו לסבול ולהעביר את יומנו בעבודה שאיננו אוהבים ושאינה מספקת את צרכינו וערכינו. אני משערת שתהיינה תשובות רבות לשאלתך והשאלה היא- מה את רוצה לעשות בנידון? אם תרצי להרחיב על הדילמה שלך, אשמח לסייע. בברכה אילת לבנון

זה אמנם נכון שלא לשם כך נועדנו

אבל זה נותן תחושה של ביטחון, משכורת שהיא קבועה... בגדול? הפחד שלי זה ללכת בעקבות מה שאני רוצה ואוהבת לעשות, אבל כשם שאני רוצה את זה כך אני פוחדת מזה. אולי זה לא יצליח לי, יכול להיות שלא תהיה לי הכנסה קבועה... לכן החלטתי לשאול בתקווה לקבל תשובות מאחרים שאני אוכל להסיק מהן לגבי עצמי... אגב, תודה רבה !!

הפחד משינוי

הי אדוות הגלים, את מעלה בתשובתך כמה אפשרויות שמפחידות אותך: אולי לא תצליחי, אולי לא תהיה לך הכנסה קבועה. איזה עוד אפשרויות קיימות? האם יש רק אפשרויות של כשלון? מה עוד אפשרי? איזה דברים טובים יכולים לקרות לך אם תחליטי ללכת על מה שאת רוצה? אולי יש דרך ביניים שמשלבת בין שתי הדרכים הקיצוניות? מה את יכולה לעשות כדי שזה יקרה? שוב, כתבת רק את הכותרת, רק את הפחדים שמוכרים לכולנו, אגב. לכולם יש פחדים כאלה ואחרים שמונעים מאיתנו לעשות שינוי. השאלה היא מחיר אל מול רווח וגם מה אנו יכולים לעשות כדי להקטין את המחיר האפשרי? אשמח להמשיך ולדון איתך בדילמה, אך אני מבקשת שתכתבי את הסיפור ולא רק את הכותרת, שזה לא יישמע כמו סיסמה אחת גדולה. בברכה אילת לבנון

מירטל

New member
אפשר להצטרף?

לקיטורים? כנ"ל כמעט בדיוק - אני למדתי מתמטיקה ( מתוך אהבה נטו לתחום - מעולם לא חשבתי שאני אעבוד בזה), ועכשיו אני די מחפשת את עצמי...

למעלה