בבקשה אני צריכה עזרה דחוף!

בבקשה אני צריכה עזרה דחוף!

אנשים שואלים את עצמם מה זה נפגע חרדה, אההה רק 24 פצועי חרדה תודה לאל... אנשים רק לא מבינים איך לנפגע חרדה משתנים החיים בקיצוניות, אמא שלי ביום הראשון של המלחמה לקתה בחרדה באותו זמן גם אני חשבתי.. שטויות , קיבלה חמצן ממד"ה עכשיו היא בסדר... ממשיכה לתפקד רגיל טוב אז היא קצת נלחצת שהיא שומעת אזקה כמו כולנו , אז היא לא ישנה טוב בלילה גם אנחנו .... ביום שישי האחרון היא החליטה לשבור שיגרה ולצאת מהבית ממש "שבירת שיגרה"... הלכה לעשות קניות בדרך היא דמיינה רעש של אזקה מעדה ממדרגות ושברה את הרגל, טוב אז טפו טפו יש גבס אבל היא בסדר ברוך ה'. השבת עברה נחמד הוחרז על הפסקת אש תודה לאל הכל נגמר אבל מי ידע שרק עכשיו זה מתחיל אתמול כשחזרתי מהעבודה עוד אכלנו צהריים יחד... הכל היה בסדר צחקנו דיברנו נרדמתי קצת לשנ"צ מתבקש כשהתעוררתי כלום כבר לא היה אותו דבר היא התחילה לבכות בלי סוף פתאום התחילה למשוך לעצמה בשערות ולצעוק שהיא אפס.... ניסתה למצוא מפלט מהעובדה שקשה לה ללכת בגלל הגבס שהיא כבר לא מתפקדת כמו תמיד פתאום היא צורחת שהיא לא מועילה... אמא שלי , היא האישה המדהימה הזו קוראת לעצמה אפס האישה שכל הביטחון שזורם לי בורידם שייך לה ובזכותה היא אפס???? לא!!!!!!!!!!! ואז הנורא מכל קרה היא פשוט התמוטטה ועיבדה את ההקרה בשניות הראשונות חשבתי שהיא עברה התקף לב מיהרתי להזיק אמבולנס ובו זמנית ניסיתי להעיר אותו מהחלום בלהות הזה ובעצם גם להעיר את עצמי... אבל השניות עברו וכך גם הדקות והיא לא הגיבה לי ... הגיע כבר טיפול נמרץ התחילו לעשות בדיקות והיא עוד לא בהקרה בדרך לבית חולים היא פתחה את העניים לא דיברה רק באתה .... הגענו לבית חולים חדר מיון צפוף אנשים מכל עבר הכל נראה כמו חדר מלחמה מסביב עדיין המיון נמצא בתוך מקלט מסביב שלטים למרחב המוגן המון אנשים המון מיתות עוד היו צוותי צילום באוויר ואני שואלת את עצמי בליבי זה אמיתי או שזה סיוט אני מנסה בכל הכוח להתעורר וזה לא מצליח לי! כבר הבנתי שאין לאן ואמא שלי כנראה באמת כאן היא עם עניים פתוחות אבל לא מדברת ודמעות יורדות מענייה לבד... אמא שלי באפיסת כוחות מלאה אמא שלי היקרה מכולם חסרת אונים פשוט בואה .... אז עשו את כל הבדיקות הדרושות ושללו חס ושלום אירוע מוחי.... אבל אמא שלי אומנם פיזית בסר אך הרופא אומר: "היא עברה טראומה הנפש שלה כרגע במצב קשה יהיה טוב" אמא שלי מה??? כמה זמן?? מתי יהיה טוב???? היא לא מדברת היא לא מצליחה להוציא מילה מהפה היא כל הזמן רושמת לנו בדף "אזקה" למה מה עובר על האישה החזקה הזו??? ארי זה נגמר וכבר מיום שבת לא שמענו אזקה אז למה דווקה עכשיו ??? וכלום אין תשובות רק "יהיה בסדר" היום קיבלנו מכתב שחרור הרופא אמר : "כן היא אומנם עוד לא חזרה לדבר אבל זה יקרה לאט לאט הכי חשוב שפיזית היא בסדר.... פיזית... אבל מה עם הנשמה הקלועה שבתוך גופה??? מה עם העניים החסרות אונים מה עם זה שאמא שלי לא מצליחה לקרוא לי אפילו בשם איפה כל זה נכנס לתמונה ... אז אנחנו כבר ערב שלם בבית והיא מנסה באמת מנסה אבל לא מצליחה מחר יגיע פסיכולוג לבחון את המצב שלה ... ואמא שלי הדמות הכי נערצת בעניי הכוח שלי חיי ושל ששת אחיי ושל תרי עשר האחיינים שלי כולנו פרות של האישה המדהימה הזו .. כולנו נשארים עם דמעות בענייים מנסים להצחיק ללטף להרגיע ולא יודעים מה רץ בתוך המחשבות שלה ולמה זה קורה לנו דווקה עכשיו. אז כשאתם שומעים על נפגעי חרדה מסתבר שזה לא כזה פשוט כי הכל השתנה ביום אחד .... אזקה אחת בום אחד ואז מיון אחד.... עם מישהו יכול לתת לי דרך רק לעזור לה טיפה אבל ולו טיפה אני אודה לו מאוד לפכות עד שאני ישמע את צליל קולה שברגעים אלו נשמע בזכרוני כמו הצליל היפה ביותר ששמעתי מיימי....

nikonit

New member
../images/Emo24.gif לאורנית

אימך, ואיתה את וכל בני משפחתך נמצאים במצב לא פשוט בכלל, והכאב נשמע מכל מלה בדבריך. כדאי שתדעי, אחת התופעות האופייניות במצבי דחק וחרדה היא שכל עוד נמשך מצב החירום אנשים "מחזיקים את עצמם" ומתפקדים. רק כאשר הוא נגמר, הם מאפשרים לעצמם להישבר, והסמפטומים החריפים מופיעים. על פניו נשמע שזה גם מה שקרה לאמך. על אף הקשיים, כל עוד הלחימה נמשכה היא היתה חזקה (יחסית) והתמודדה עם עצמה. המשבר הקשה הופיע רק לאחר תחילת הפסקת האש. אפשר לראות בזה מנגנון הישרדותי, שמאפשר לאדם לשמור על עצמו בתוך המצב הקשה. לצערנו בארץ נצבר ניסיון רב בתחום הטיפול בהפרעות החרדה. את מספרת שאימך קבלה טיפול ראשוני בבית החולים, ושמחר יגיע אליכם פסיכולוג. זוהי התחלה טובה. חשוב לוודא שאמך מקבלת טיפול ממומחים להפרעות דחק וחרדה. כדאי לברר אם בעירכם נפתח מרכז לטיפול בנושא, ולהגיע אליו. כמו כן מחלקות הרווחה בכל אזור הדרום נערכו לטיפול בנפגעי החרדה הרבים, וכדאי ליצור איתם קשר. בהמשך כדאי לפנות גם למוסד לביטוח לאומי, ולקבל הכרה ושיקום (חשוב מאוד!) דרכם. כאן בתפוז ישנם גם פורומים של סיוע נפשי ברשת - סהר, יתכן שכדאי לך לפנות גם לשם. המצב בו אימך נמצאת הינו מצב מאוד לא פשוט, ולצערי, עד כמה שידוע לי, הדרך לצאת ממנו היא ארוכה וקשה. אך חשוב לדעת שהיא אפשרית! אימך זקוקה כעת לכל התמיכה והאהבה שאת, וכל המשפחה תוכלו לתת לה. ולא פחות חשוב בתקופה כזאת - חשוב לדאוג גם לעצמך! אני משערת שגם את גרה באחד האזורים המותקפים, וכעת עליך להתמודד עם המצב של אימך. זו סיטואציה לא פשוטה כלל, וכדאי לדאוג שגם את תקבלי את העזרה הנחוצה לך כדי לעבור אותה.

פינליש

New member
אורניתי המדהימה!

אורנית, צר לי לששמוע מה אתם עוברים אכן מצב מאוד קשה. הכי חשוב שבחרתם להביא פסיכולוג הביתה, אני חושבת שפסיכאטר יכול היה לעזור יותר. צריך כאן הבחנה קלינית ברורה ולדעתי גם טיפול תרופתי וקוגנטיבי. התרופות יכולות להוציא אותה מהמצב שבו היא נמצאת עכשיו והטיפול הקוגנטיבי יכול לתת דרור לחרדות, לדבר עליהן ולפתור את המצב. דרושה המון סבלנות מכם, המון חום ואהבה והמון קשב. דעי שהמצב לא יפתר ביום בהיר אחד, כנראה שהטראומה גדולה מאוד, אבל הוא יכול להיפתר עם הטיפול הנכון. בהצלחה (כל מה שכתבתי הוא בגדר המלצה בלבד ועם דעתי הפרטית כמובן, אני אינני רופא או יועצת אלא גולשת מהשורה שמנסה לתת עיצות מנסיון ומידע אישי).

למעלה