בבקשה בבקשה תעזרו לי זה מאודד דחוף.

blaa blaa

New member
בבקשה בבקשה תעזרו לי זה מאודד דחוף.

איזה אגדות של האחים גרים צונזרו?......מאוד יעזור לייייי..תודה=====))))

sigalit33

New member
לא הבנתי את השאלה...

מה הכוונה בצונזרו? איפה? על-ידי מי? ודרך אגב, סיפורי האחים גרים הם מעשיות ולא אגדות.. אולי אם תוכל/י להסביר קצת יותר את כוונתך אוכל לעזור. סיגלית

blaa blaa

New member
אממ הרי כמה מעשיות של האחים

גרים צונזרו בסוף..ואני לא יודעת איזה בדיוק.. אני לא יודעת על ידי מי צונזרו אבל הם צונזרו..

sigalit33

New member
לא שמעתי על כך

אני לא שמעתי שצינזרו (שוב - השאלה מתי? איפה? האם הכוונה שכלל לא כללו את הסיפור בספרם או שעשו שינויים לגרסתם) מעשיות של גרים. אולי את מתכוונת שבעיבודים המודרניים עשו שינויים לגירסאות של גרים? בכל מקרה, אולי תמצאי משהו על זה בספרה של זהר שביט "מעשה ילדות". צר לי שלא יכולתי לעזור יותר, סיגלית

זו לא צנזורה...אבל כנראה הבנתי את כ

האחים גרים אספו ופרסמו סיפורים שרווחו כסיפורי עם ובמשך השנים עברו הרבה עיבודים,גלגולים,קיצורים וכו'. כיוון שאלו במקור סיפורי עם, כלומר סיפורים שנוצרו מכמה מקורות במקביל, אין לגבי סיפורים מהסוג הזה סיפור "אמיתי" או "מקורי". אף אחד לא ישב וצינזר בזדון, אבל בודאי שחלק מהעיבודים לילדים ויתרו על חלק מההיבטים שנראו כאכזריים מדי, בוטים מדי או מיניים מדי. לדוגמא- אצל גרים האחיות החורגות של סינדרלה חותכות את כפות רגליהן כדי שיתאימו לנעל הזכוכית (כנראה עור במקור)והדבר מתגלה כשיש דם על רגליהן. אחרי שסינדרלה מתחתנת עם הנסיך הציפורים,חברותיה, מנקרות את עיניהן של האחיות החורגות. אני משערת שהתכוונת לדברים מהסוג הזה... יש תרגום לעברית של מעשיות האחים גרים בגרסא המלאה, זה ספר עבה ביותר בתרגום שמעון לוי ואם את רוצה להתעמק בנושא ולהכיר את הגרסאות ה"מקוריות"- זה המקום. בכל מקרה, תזכרי שכיוון שאלה בבסיסם סיפורי עם שאין סופר ספציפי שחיבר, מותר לשנות ולעבד ולכן צנזורה זו לא ההגדרה הנכונה.

אפרתש

New member
כיפה אדומה

המקורית - חתכו את בטן הזאב, מילאו אותה באבנים, ואז דרדרו מראש צוק או משהו כזה. בגרסאות שמקריאים היום לילדים הקטע הזה לא קיים.

Lildi

New member
נכון, שמעתי על זה

נראה לי אחת הסיבות הייתה תכנים הומוסקסואליים.... אבל לא בטוחה

לא בדיוק...

כיפה אדומה המקורית היתה סיפור כמעט ארוטי עם זאב ש"טורף" נערה חסודה, אבל זה מקרה אחר. כיפה אדומה הוא לא בדיוק סיפור עם אלא סיפור שידוע מי מחברו. אפשר לקרוא על כך בפירוט בספר "מעשה ילדות" של זהר שביט, כפי שהמליצה סיגלית. לא היו שם תכנים הומוסקסואליים...

Lildi

New member
אני לא מדברת על כיפה אדומה

אלא בכלל, אני בכלל לא זוכרת את הסיפורים של האחים גרים, אבל איפשהו שמעתי שצנזרו את הסיפורים שלהם, רק שאני לא יודעת איזה סיפורים ולמה.... אולי את בעצם צודקת...

למעלה