בבקשה דעה של הורים... (גם ילדים)

nicky gil

New member
בבקשה דעה של הורים... (גם ילדים)

שלום לכולם.. שמי גיל ואני בת 15 יש לי ידיד מאוד מאוד מאוד טוב שאני מאוד אוהבת וגם הוא מאוד אוהב אותי אבל הבאיה היא שהוא מצליח לשגע אותי ואת שאר החברים שלנו ואני לא יכולה להגיד למה... הוא לא באמת מראה אייך שהוא ועושה דפקא ומתנהג כמו ילד בן 8, ואם הייתי מכירה אותו במצב הזה לא הייתי מתחברת איתו אבל אני יודעת שהוא לא באמת כזה. בגלל שאנחנו כבר לא ממש חברים שלו הוא מתחיל להיתחבר לחברה שמעשנים ומשתמשים בסמים כי שם הכי "נוח" לו, ואני לא רוצה לעבד אותו... אבל הוא לא מוכן שיעזרו לו, הוא עושה דפקא ולא מקשים ולא מוכן לשמוע דברים שהו לא מסכים.. הכל חייב להיות בדרך שלו... וכבר אין לי כוח לנסות לעזור לו.. כבר 4 חודשים אני מנסה וזה לא עוזר.... בבקשב בבקשה בבקשה תעזרו לי ולו תודה

lady d23

New member
אני חושבת שלא.

אסור. לכי ליועצת, או למרכזי הסברה ותבדקי איך ניתן לעזור לו בלי לספר להורים. זה סתם יעשה לו בעיות איתם והם לעולם לא יסמכו עליו. הייתה פעם שהשתכרתי בצורה מוגזמת, ואע"פ שמאז אני לא נוגעת באלכוהול אמא עדיין קובעת לי לאן לצאת ועם מי, כי היא לא סומכת עלי. רק אם תראי שאין סיכוי שבעולם שתצליחי להוציא אותו מזה בעזרת היועצת או מרכזי הסברה [אגב, מרכזי נוער כמו "הפוך" שבדיזנגוף סנטר בת"א ישמחו לעזור!!], פני להורים.

faith2

New member
אבל...

בשביל העתיד, צריך שמישהו שבסביבה שלו ידע לעקוב אחריו....כאן בדובר בהתמכרות של יותר מ-4 חודשים...הגמילה לא תהיה קלה

lady d23

New member
נכון, אבל כחברה גם היא יכולה להיות

איתו. היא לא צריכה לדפוק לו את הקשר והאמון של ההורים שלו לפני שתבדוק מה היועצת אומרת.

faith2

New member
אני לא מסכימה איתך...

אם יש לו הורים שתומכים ואוהבים אותו ללא תנאי, אין כאן דפיקה בקשר שלו איתם, ואולי, אולי המחיר יהיה שווה את זה...אנחנו מדברים על סיכון ממשי....מדובר בהתמכרות לסמים......אני לא חושבת שיועצת יכולה לעזור במקרה הזה- במיוחד עכשיו שיש חופש

lady d23

New member
יועצת עובדת גם בחופש.

עם היועצות שהיולי יכלתי לדבר גם בחופש. ולאתמיד אפשר לגשת להורים. כמה שההורים שלי אוהביםא ותי, אםמ ישהו יבוא ויאמר להם "דניה משתמשת בסמים" הם יחרימו אותי או משהו כזה.

g i l i

New member
היי גיל, אני גילי...

בתור אחת שעשתה בערך אותו דבר כמו הידיד שלך... הגיל הזה הנוראי הזה שכולנו נמצאים בו (כל מי שהגיל שלו מסתיים ב-עשרה) גורם לסקרנות, לצורך בחיפוש ומיצוי עצמי... אני גם התחלתי לעשן לפני שנתיים, הסקרנות והסכנה שבזה עוררו אותי.. תאמיני או לא, אבל הסקרנות הרגה את החתול, והיא עלולה להרוג גם את החבר שלך.. סיגריות זה כסף קטן לעומת סמים... אגודת אל-סם,ואגודות רבות אחרות מספקות מידע לאנשים כמוך שרוצים לעזור לחברים שלהם שנמצאים במצוקה... אני במקומך כבר מזמן הייתי מתייאשת אבל יפה לך על ההתמדה... אולי אם תשבי לו עוד קצת על הראש הוא יבין שזה לא רק בעצמו הוא פוגע אלא גם בחברים האמיתיים שלו..וזה חבל... שיהיה המון בהצלחה..

faith2

New member
השימוש בסמים...

לא נגמר פה ועכשיו!...הוא לא נגמר מתי שהמשתמש אומר זהו, אני מחזיר את עצמי למסילה, ומסיים עם זה....התועות רודפות אחר המשתמש לאורך כל ימי חייו! ניסית להסביר לו? כן! ניסית להשפיע עליו? כן!....הוא לא הקשיב....אז כמה שזה נחשב אצלנו הנוער "שטינקרית"...לכי להורים וספרי להם....את לא נלחמת נגדו, את נלחמת בשביל העתיד שלו...

lady d23

New member
אי אפשר לעזור לו אם הוא לא רוצה

עזרה.. לא הייתי הולכת להורים שלו סתם ככה. ואם כבר ללכת אליהם, לברר איתו קודם מה טיב היחסים ביניהם.

למעלה