בבקשה הסבר

בבקשה הסבר

מה ההבדל בין טיפול בביופידבק לבין טיפול קוגנקטיבי לבין טיפול בדמיון מודרך? בעצם מה זה בכלל??? אולי התשובה בשבילי מצוייה באחד משלושת הטיפול היות ואני סובלת מפאניק דיסאורדר.
 

sh kk

New member
אני לא בטוחה שאני עונה לך נכון

אבל אני בטוחה שיהיו פה אחרים שיתקנו אותי במידת הצורך, ביופדבק זהו טיפול ע"י המחשב את לומדת לשלוט בחרדות שלך ובתחושות שלך בעזרת גרף המופיע כל גבי מחשב ואת מחוברת עם האצבע אליו כל פעם שאת חרדה הגרף מראה זאת ואת אמורה ללמוד לשלוט ולהוריד את רמת החרדה בעזרת המחשבה ואז הגרף מראה את מידת הרוגע בו את נמצאת. דרך אגב עלי זה לא עבד אצלי הגרף כל הזמן השתולל. טיפול קוגניטיבי זהו טיפול התנהגותי, אני חושבת שזהו טיפול שמשלב שיחות וחשיפה ביחד. את פוחדת ממעליות אז תתמודדי עם הפחד ותכנסי כמה שיותר למעליות. דימיון מודרך כשמו כן הוא, את לומדת להשתמש בדימיון שלך על מנת לצאת מסיטואציות מפחידות ומלחיצות. ע"י תרגול של מחשבות נעימות או סיטואציות שגרמו לך להרגיש נינוחה ולשחזר את הסיטואציות האלו בזמן התקף פאניקה. יקירתי,הייתי בכל מקום טיפול התנהגותי, ביופדבק, דימיון מודרך ואני יודעת שיש עוד שיטות. אני מאחלת לך למצוא את הדרךהנכונה עבורך, משום מה אני לא יכולה להצביע על טיפול ספציפי שעזר לי, למעט השיחות הטובות שהיו לי עם המטפל האחרון שלי והכדורים. וכמובן לא לוותר לעצמי ולא להיבהל כשזה מגיע ואאמיני לי זה מגיע.... אנא שתפי אותי בהתפתחויות
 
תודה ותיקון קל ../images/Emo66.gif

טיפול קוגניטיבי עוסק במחשבות. טיפול התנהגותי- מנסה להשפיע ישירות על ההתנהגות דרך מתן חיזוקים חיוביים להתנהגות הרצויה ושליליים להתנהגות שרוצים להכחיד אותה או דרך שעורי בית בהם אדם נחשף בהדרגה לדבר שהוא חושש ממנו ולומד להעז ולהתמודד למשל דרך צפייה באדם אחר שמתמודד היטב באותה סטואציה. בטיפול קוגניטיבי, מתמקדים במחשבות שהאדם חושב לגבי המצב המלחיץ ומנסים לקרוא עליהן תיגר, ולהחליפן במחשבות שיותר עוזרות לאדם להתמודד. למשל, משהו שמפחד ממעליות, אפשר לדבר על הסיכויים להתקע בה לעומת הסיכון שבנהיגה לבניין בו מצויה המעלית, אפשר לדבר על מה יקרה אם תתקע ולראותאם התוצאות באמת כאלו חמורות, ואפשר לדבר על גישה כללית יותר כלפי החייםשאומרת- כל עוד זה לא בטוח במאה אחוז, לא אעשה זאת ולבחון אם גישה זו מציאותית. דוגמא לגישה התנהגותית, אפשר למצוא במאמר על הרפיה ודוגמא לגישה קוגניטיבית, אפשר למצוא במאמר על שנוי גשות. בדרך כלל הטיפול הוא משולב, כיוון שמה שמשותף לשתי הגשות זה ההתמקדות בכאן ועכשיו, הצבת יעדים ברורים ונסיון להשיג אותן בלי לבחון את העבר ואת הקונפליקטים הבלתי פתורים של האדם. ויש מטפלים שמשלבים את כל השלושה. בעיני- זה הטפול הטוב ביותר. זה קצת היה על רגל אחת. אכניס מאמר מפורט יותר על השיטות השונות בקרוב, אני מקווה.
 
למעלה