בבקשה זקוקה לעזרה בדחיפות

נתי1978

New member
בבקשה זקוקה לעזרה בדחיפות

בתי אלרגית לבוטנים. והיא תשהה בבית הספר במסגרת הצהרונית. רשת הצהרונים מבקשים שאחתום על סעיף שבו לא תהיינה לי תביעות כנגד הצהרון. האם אני חייבת לחתום על סעיף כזה? מצ"ב הסעיפים.
בבקשה זקוקה לעזרה בדחיפות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אינך חייבת לחתום

אבל הם אינם חייבים לקבל את ביתך לצהרון במידה ותסרבי לחתום, אני מבין שבסעיף היותר בעייתי מבחינתך הוא סעיף 7
ולהשכלה כללית - מצרף קישור לדבר המועצה הישראלית לצרכנות בעניין תנאי מקפח בחוזה אחיד
http://www.consumers.org.il/category/unfair-terms-in-standard-contract

נתי1978

New member
תודה על תגובתך. במידה ואני חותמת. האם זה נכון שלא אוכל לתבוע

במידה ואכן יקרה משהו?

נתי1978

New member
בהסכם המקורי

הם ביקשו שאחתום על סעיפים שבהם כתוב שהם לא אחראיים על בריאותה של הילדה והוכחתי להם שאסור להם להחתים אותי על דבר כזה. והם הורידו את הסעיפים הללו.

נתי1978

New member
חשבתי לבקש מהם להוסיף סעיף

שבו כתוב שהם מתחייבים לדאוג שלא יהיה בוטנים בשעות שבה היא שוהה בצהרון

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
את תוכלי לתבוע

אבל תצטרכי להוכיח ממש רשלנות מצידם
ומעבר לכך - הבעיה שלך זה לא כספי התביעה אלא חיי ובריאות הבת שלך ועלייך להתרשם שיעשו ככל האפשר כדי שלא תיפגע
ועלייך לקחת בחשבון שהיא תבוא לבקר חברות, תלך לגן ולבית ספר - כלומר תימצא תמיד בסביבה שיש בה בוטנים ולא תחתימי את כל אמהות חברותיה, הגננות וסגל בתי הספר שלא יהיו בוטנים בסביבה ויהיו לה הרבה בעיות עם חברותיה והמוסדות שתלמד בהם אם "תזהירי" אותם מתביעות.

נתי1978

New member
אבל ברגע שאני

חותמת על סעיף כזה זה אומר שהם מסירים מעצמם אחריות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תביני משהו

אם לדעתך זה מעון שמסיר מעצמו אחריות לשלומם ובריאותם של הילדים - מדוע שתסכימי בכלל לשלוח את ביתך לשם? - כסף יפצה אותך אם יקרה לה משהו.
בלי קשר למשפט - אם לדעתך אין לסמוך עליהם - אל תשלחי לשם את ביתך.
אם את חושבת שהם יעשו ככל יכולתם כדי להגן על ביתך - מה איכפת לך איך הדברים בדיוק מנוסחים - - עלייך לבדוק מה יחסם לילדים ובאיזה כללי זהירות הם נוקטים ולהחליט אם זה משביע את רצונך (וכבר היו גנים ומעונות שנחשבו מעולים ונמצא שהיתה בהם התעללות והזנחה) - ואם בכל זאת יקרה לילדה משהו וימצא שהיתה התעללות מכוונת או רשלנות רצינית - תוכלי לתבוע בלי שום קשר לנייר שתחתמי עליו, חתימה על מסמך כזה לא מקנה למעון זכות להתעלל בילד.

למעלה