בבקשה חוות דעת על המוצר:

guybz

New member
לדעתי לא טוב. אין לתת שמן דגים המכיל יותר DHA

מאשר EPA . את ההסברים לכך נתתי בעבר מספר פעמים. צריך לבחור שמן שהיחס בו הוא 3:2 לטובת EPA או 2:1 לטובת EPA. אבל בשום מקרה לא יותר DHA. גם המחיר מאד גבוה לגרם חומר פעיל, אפשר לומר מחיר שערוריתי: אם הכמות של 408 מ"ג חומר פעיל היא לכפית אחת שזה 5 מ"ל אז המחיר הוא 3 שקלים לגרם חומר פעיל. אם הכמות של 408 מ"ג חומר פעיל היא ל2 כפיות (לא ברור לגמרי מהטקסט) אז המחיר הוא מעל 6 שקלים לגרם חומר פעיל. בקיצור אני נגד. גיא

b o t t e n

New member
שני דברים:

1. את הסברי העבר שלך, קשה למצוא, גם בחיפוש מתקדם. שוב אני מציקה שהמאמרים של הפורום לא מאורגנים נכון ואין מאמרים בשפה פשוטה. 2.מין הראוי היה שתוסיף חתימה ובה גילוי נאות על כך שאתה בעצמך מוכר אומגה 3.

guybz

New member
שתי תשובות

1. תפני אלי באוף ליין אם את רוצה הסבר מעמיק לגבי השאלה על יחס DHA : EPA 2. למה? ניסיתי למכור לך משהו? גיא

b o t t e n

New member
עוד לא..... אבל זה בטח עוד יגיע!!

הרי כל אומגה 3 שמישהו מעלה פה אתה ממהר לדלול, אז בטח מה שהכי מומלץ זה מה ששאתה מוכר, לא?? זאת הרי אמורה להיות המסקנה שלי.

razgalili

New member
היושרה של גיא בן צבי אינה מוטלת בספק

מאז שאני מכיר אותו הוא עוסק ללא לאות בעזרה לאחרים. יבוא שמן דגים נעשה שלא למטרות רווח.

b o t t e n

New member
מי שלא מכיר אותו, עלול לחשוב/לחשוד כך.

ועד כה, משיטוטי הדל בפורום הזה נתקלתי רק בשלילות מוחלטות של כל מוצר שלא שייך לאחד היחצ"נים פה. אני רק כותבת את מה שמשתקף מהפורום, כהערה בונה.

guybz

New member
זה בגלל ששאלת רק על מוצרים לא טובים או

לא כלכליים. לא שאלת על מוצרים אחרים שהם כן טובים (לדעתי) ויותר זולים, וגם לא ביקשת המלצה למוצרים כאלו. אני יכול כמובן לא להגיב לשאלות שלך בכלל ולתת לך להמשיך לטעות ולתהות. אבל מתוך התחשבות כנה בחיפוש שלך לתשובות (שאגב מצויות בקישורים של הפורום) והתלונות החוזרות שלך על כך שלא מאכילים אותך בכפית עם מידע מעוכל, עניתי לשאלות הישירות שלך בצורה ישירה ופשוטה את האמת שלדעתי המוצרים הללו לא טובים. נקודה. לא מוצאות חן בעיניך התשובות? או שלא תשאלי או שתתרגלי... לא הזכרתי במילה אחת מוצרים כן טובים משום חברה מפיץ או יצרן. אם את רוצה אני יכול להמליץ על כאלו. יותר מאחד. או שתטריחי את עצמך לפתוח קישורים לחומר מעוכל ותמצאי המלצות שהומלצו בעבר. לא על ידי אגב. גיא

razgalili

New member
להאשים את כולנו בקידום מכירות זו הוצאת דיבה

ולשון הרע לפי לשונה בחוק. זה לא הערה בונה. לגבי המוצרים שהבאת - יש כמה אלפי מוצרים שמכילים שמן דגים בשוק העולמי. מתוכם להורים בפורום יש נסיון מצומצם במגוון מצומצם של מותגים. ביקשת שניתן לך תשובה לעוסה פשוטה וברורה - קני את השמן שלי גיא, כי הוא הכי זול פר גרם של חומר פעיל, והיחיד שאנחנו יודעים שהיבואן מחזיק את החומר בקירור. אם לילד יש בעיות עם הטעם של השמן, כמו שיש לכמה ילדים, לכי על קרלסון או נורדיק נצ'ורלס או נצ'ורל פקטורס. מן הסתם יש עוד כמה תוצרות שהזכירו פה בחיוב. חיפוש מתקדם בראש הפורום אחרי המילה אומגה יעלה כמה עשרות קישורים שאת יכולה לעבור דרכם ולקרוא בעצמך. כל מוצר שמכיל חומרי צבע טעם וריח הולך להיות בעייתי. כל מוצר שמכיל משהו חוץ משמן דגים וקצת ויטמין E הוא בעייתי. אני מקווה שזה מספיק פשוט, ישיר, הגיוני, ברור וחסר פניות.

JacobSk

New member
רז תסכים שלילדים קתנים לא פשוט לתת

שמן דגים עם ריח.לכן שווה להמליץ על המוצרים שדווקה יכולים להשתמש לילדים קתנים ללא שום חשש. מוצרי קרלסון, נורדיק נטורלס ו גם מוצר של פרוטרה שהוא גם כולל ריכוז הכי גבוה של שמן דגים בשוק.וגם מחורו לגרם שמן דגים מאוד טוב!

JacobSk

New member
גיא אנו חוזרים לאותו סיפור

לגבי המלצות של רוב ראופאי DAN! להשתמש את שמן כבד דגים שיחס שם ל טובת DHA . למה זה עובד טוב כי לרוב ילדים בספקטרום יש חוסר משמאותי בDHA.אני מסכים איתך שבשלב מסויאם רצוי לעבור לשמן דגים רגיל.גם אני עשיתי כך אחרי שנה וחצי שימוש בשמן כבד דגים.

guybz

New member
יכול להיות שרופאי DAN לא מבינים את הנושא

מחסור בDHA, אפילו מחסור חמור בDHA לא אומר שמותר לתסף DHA לבד! יש בעיה אמיתית בתיסוף עודף DHA ללא מתן EPA ביחס הנכון ואין לזה שום קשר למחסור בDHA. יתכן שזה עוזר בטווח הקצר כל עוד לא נוצר מחסור חמור בEPA אבל בטווח ארוך זה אמור להיות לא טוב, אולי אפילו מזיק, אולי אפילו מזיק מאד. אני לא מבין למה צריך להתחכם ולתת שמן בהרכב שכמעט לא קיים בטבע רק בגלל שהצליחו למצוא מקור (אצות) המיצר DHA בריכוז מאד גבוה בעוד שהמזון הפלאוליטי של האנושות היה בשר ודגים המכילים EPA ו DHA ביחס 3:2. תבין שהשמן הזה עם 5:1 או 3:1 DHA ל EPA קיים בשוק ומקודם בשוק לא על סמך שום מחקר מדעי אלא רק מאינטרס כלכלי של שמן זול וזמין. ואם תמצא מחקר שמראה שDHA בריכוז גבוה עדיף על היחס הטבעי אשמח מאד לקבל אותו. אני לא מצאתי (ואני קורא כל מה שיוצא כמעט על הנושא) שוב אני אומר שההסבר לזה הוא מסובך, אבל אני לא המצאתי אותו והוא קיים בספרות ומי שרוצה יוכל לקבל ממני הסבר, לא מעל דפי הפורום. גיא

JacobSk

New member
גיא יש לי באמת הרגשה שאנו בסבוב השני של הדיון

זה שמן כבד דגים שהוא מומלץ על ידי הרבה DAN מומחים הוא כולל גם DHA וEPA http://www.kirkmanlabs.com/products/vitamins/nordic_n/Nordic_Cod_Oil_L_8_822.html והוא גם בטעם טוב וכמות של ויטמין D מינימלי לחלוטין.גם A לא גבוה במיוחד למרות זאת שיש בפורום הזה מאמר של צחי שאומר על חשיבות להתוסף את ויטמין A במינונים יוטר גבוהים לילדים בספקטר וגם מוצר הזה אפשר לרכוש בארץ

guybz

New member
הסתכלתי על מפרט המוצר ולדעתי זה מקור זניח

לאומגה 3. יש בו רק 23% אומגה 3 חומר פעיל EPA +DHA ואם אתה רוצה לתת לילד נניח 3 גרם חומר פעיל ביום אתה תמצא את עצמך נותן לו עד 6000 IU של ויטמין A. האם זה בסדר? ואם תרצה לתת לילד 6 גרם חומר פעיל תגיע ל12000 IU של A... יגיד רז.... בלכ אופן במוצר הזה שהראית היחס הוא 3:2 לטובת DHA שזה אמנם לא אופטימלי אבל גם לא כמו יחס 2:1 או 5:1 לטובת DHA. אני מניח שאת המוצר הזה נותנים יותר עבור ויטמין A וD. בתור מקור לאומגה 3 צריך לתת שמן שיש בו כאמור 3:2 או 2:1 לטובת EPA. אני משוכנע שתוכל למצוא אצל אותו ספק\ מפיץ גם שמן דגים ממש ביחס הנכון ובאותם מחירים לגרם חומר פעיל. גיא

razgalili

New member
המוצר מכיל פירות יער

שלא מומלצים לילדים בספקטרום. לא ברור מהתיעוד אבל נראה שהמוצר ממותק מה שמאד לא מתאים.

vered73

New member
../images/Emo2.gif בהרצאה של מקנדלס מלפני שנתיים אמרה

בפירוש שהפירות שהיא ממליצה עליהם הינם אגס תפוח ופירות יער. בלבד. דווקא משום כך חשפתי את הילד לפירות יער כשיכלתי (ולא ראינו רע מכך. )

razgalili

New member
פירות יער (כלומר גרגירים למיניהם)

מכילים כמות גבוהה במיוחד של צבעים טבעיים (פנולים) שהגוף צריך את קבוצות הסולפט והPST כדי לעבד אותם. לכל מי שנכנס לפרוטוקול עדיף להניח בהתחלה ש הPST בבעיה ולכן צריך להוריד צבעים מהאוכל ולהוסיף מגנזיום סולפט (מלח אפסום) לאמבטיה. לילדים שידוע שאין להם בעיה אפשר לתת גרגירים למיניהם והפנולים שבהם במקרה זה יכולים להועיל כי הם מתפקדים כאנטי אוקסידנטים.

למעלה