בבקשה חייב לשאול שאלה

omri120

New member
בבקשה חייב לשאול שאלה

כשאומרים שבנאדם לא "עובר מסך" אז אני מבין... אבל,כשאומרים שבחורה לא "פוטוגנית" ... שאומרים שבחור "לא יוצא טוב בתמונות"....וכו' וכו'...למה מתכוונים??? אני מכיר מישהי מדהימה מדהימה מדהימה,באמת יפה...שכשאני רואה תמונות שלה,אז היא הרבה פחות "מוצלחת" "מושכת" "יפה" "סקסית" וכו'... במציאות כאילו היא באמת מדהימה. אז מה יש "בעדשת המצלמה" שגורמת לאנשים מסויימים לא להיות "פוטוגניים".? אל תאמרו לי בבקשה,זוית צילום....תאורה...איפור וכו' וכו'.--את זה אני יודע. אני מתכוון לעובדה שבחור או בחורה במציאות נראים מגניב וסבבה כזה--ובתמונות מהמסיבה של האבא או הדוד הם לא יוצאים טוב. וזה לא שהם עושים פוזות או דברים כאלה. היש דבר כזה?? שמצלמה פשוט "לא אוהבת" אנשים מסויימים?? ועושה אותם "פחות אטרקטיביים"?? או שזה הכל סתם פסיכולוגי? אשמח להבהרות (ושוב אני מזכיר: לא להשתמש במונחים של איפור,ביגוד,זוית צילום ובלה בלה בלה. מחכה לתשובה ממומחים. המון תודה

ran refael

New member
יש הרבה דברים שהמצלמה תופסת

אבל העין לא קולטת.. זה יכול להיות גם הפוך.. בחורה שנראת במציאות לא הכי טוב, אך בתמונות יוצאת בחורה יפייפה ומושכת לגבי האיפור זוית הצילום התאורה ושיתוף הפעולה בין הבחורה והצלם.. אין צורך לשלול את זה, ברוב המקרים בעיה עם אחד מהגורמים האלו היא הסיבה היחידה לכל הבעיות שציינת. אני מתנצל שהתשובה לא כל כך מספקת, השאלה שלך מאוד כללית, לכן כך גם התשובה. אתה מוזמן להעלות תמונה לדוגמא, אולי התשובה תהיה שם.

idany100

New member
ייאאא..הוא ממש צודק.ככה זה אצלי

אני למשל שמסתכל במראה,אני מאוד אוהב את איך שאני נראה. כאילו ב LIVE. אני באמת חושב שאני נראה טוב. אבל,משום מה כשמצלמים אותי סתם בכל מיני אירועים,אני ממש לא אוהב את איך שאני יוצא.וזה לא שאני מחייך או כועס או עושה דברים שונים,מאשר לעמוד מול המראה בבית. אבל באמת שמתי לב שאני לא אוהב את איך שאני נראה בתמונות. אפילו עכשיו,אם אני אעמוד מול המראה אני מאוד אוהב את איך שאני נראה. ואני אצלם את עצמי עכשיו (או שיצלמו אותי)בדיוק באותה תנוחה-אני אראה לעצמי לא טוב. למה זה? מצטער עומרי שאני רוכב על השאלה שלך.חחחחחח

mmore

New member
תשובה ../images/Emo202.gif

הנושא מעניין ויש המון סיבות למה לא כל אחד יוצא טוב בצילום החל ממבנה הגולגולת, לסת, שיער איכות העור ועוד המון פקטורים. אבל בגדול גם דוגמניות מקצועיות זקוקות לצלם טוב שיודע את העבודה. נא לא לזלזל בטכניקות תאורה ובזוויות צילום. צלמים מקצועיים יודעים להשתמש בתאורה (משוכללת וגם טבעית) כדי להחמיא לאדם המצולם. לא לשכוח גם שלעיתים צריך לצלם סדרה של תמונות כך שניתן יהיה להוציא מתוכה כמה תמונות מוצלחות. מנסיוני, בהרבה מקרים ניתן להוציא תמונות טובות מאנשים שחשבו שהם מקרה אבוד. לדעתי אין לפסול גם נגיעות קלות בפוטושופ כדי לשפר תוצאה של תמונות.

למעלה