בבקשה יעוץ בקשר לפנימיות

saritkm

New member
בבקשה יעוץ בקשר לפנימיות

שלום לכל הפורום. אני שרית בת 17 מגני תקווה, שזה באיזור בקעת אונו. הייתי רוצה לבקש תחילה שתקדישו דקה מזמנכם כדי לקרוא את ההודעה שלי ולנסות להגיב לי עליה ככל שאתם יודעים, אני פשוט לא יודעת לאן לפנות עם השאלות שלי וכל מי שפניתי אליו לא הקדיש לי את תשומת הלב המספיקה. אני כותבת כאן כי אני מחפשת מידע על פנימיות בארץ לגילאי התיכון. אחי אמור לעלות השנה לכיתה י', אבל בגלל שלא הלך לבית הספר השנה לא נראה לי שמוכנים להעלות אותו כיתה. יש לו בעיות חברתיות, וגם דיסלקציה קלה והוא מתקשה להשתלב כך כראוי במסגרת בית הספר, והוא כבר מזמן רוצה לפרוש. אני עצמי הפסקתי ללמוד בכיתה י' וחזרתי השנה ליא' כך שאני מבינה אותו ואת התסכולים שלו, אבל אני משוכנעת שאם הוא לא יחזור למסגרת הוא ימשיך להדרדר וילך לאיבוד. אבא שלי כפה עליו ללכת להרשם בפנימייה של בית הספר לגננות בפתח תקווה, והוא התקבל לשם למרות שאינו רוצה. אני לא מוכנה שהוא ילך ללמוד שם, אני יודעת מי לומד שם ושהם יציקו לו ושום דבר לא יהיה שונה ממה שהיה עד עכשיו, מה גם שהוא בכלל לא רוצה ללמוד שם. (אגב- אם מישהו מכיר את הפנימייה ורוצה לתקן אותי מדעותי אני אשמח לשמוע.) אם הוא לא הולך לשם כנראה שישלחו אותו לאיזו פנימייה של חינוך מיוחד או משהו כזה שמטפל בילדים כאלה, ואני לא מוכנה לשמוע על זה בשום אופן. אני מרגישה שאם אני לא אעשה משהו ואמצא לו פנימייה אחרת יהייה מאוחר מדי כי לאבא שלי לא אכפת איפה הוא יהיה, העיקר שמישהו אחר יטפל בו, ואני מאמינה בלב שלם שאם הוא ימשיך לחיות בבית הזה עם החינוך הורים שלא יודעים לחנך ולהתמודד איתו, הוא לעולם לא יצליח להתבגר כראוי. אני יודעת שאחי יפרח במסגרת פנימייה בתנאים אחרים, מחוץ לעיר, פנימייה עם טבע וחיות היא המצב האידיאלי בשבילו, הוא צריך את הספייס שלו ואת ההבנה והתמיכה של האנשים סביבו. אני מבקשת ממכם אם אתם יכולים לתת לי פרטים על פנימיות שאתם חושבים שיוכלו להתאים לו, אני חושבת שריחוק מהבית ומהעיר יעשה לו רק טוב, אתל אני לא באמת מבינה בזה. ואם אתם לא יודעים לעזור לי אולי תוכלו לתת לי מידע על איפה כדאי לי לחפש ואת מי לשאול. אני ממש מפחדת שכבר מאוחר מדי. בתודה עצומה. -שרית-

ג שם

New member
../images/Emo39.gif

שרית, מידי פעם אני נתקלת בהודעה של אחות בוגרת שכותבת ביחס לאח הצעיר. זה מדהים אותי כל פעם מחדש- מידת האחריות, הדאגה וההבנה שמובעת בכתיבה, עד שלפעמים צריך לזכור שאת גדולה ממנו בשנים ספורות בלבד! ההרשמה לפנימיות נעשית דרך הגוף המרכזי שאחראי על הפנימיות- המנהל לחינוך התיישבותי. במידה ואחיך התקבל לגננות וטכנאות נוף, אני מניחה שהוא עבר את המיונים המרכזיים ולכן הוא יוכל לפנות לפנימיות נוספות, בהתאם לנתוניו. לפעמים, הדבר המרכזי שקובע אם מישהו יצליח להשתלב בלימודים ובפנימיה- זה הרצון של הנער. בדיוק כפי שסיפרת על עצמך- מרגע שהבנת עד כמה חשוב לסיים את הלימודים בתיכון, הצלחת לשוב לתיכון למרות שעזבת אותו קודם לכן. אני לא יודעת בדיוק מהי סיבת התנגדותו של אחיך ולמה החליטו לשלב אותו בפנימיה קרובה לבית. אולי דווקא בגלל הקרבה? כדי שיוכל לבקר בביתכם גם באמצע השבוע? בכל הפנימיות יש כל מיני סוגים של נערים, יש כאלה שמגיעים לפנימיה כי קשה להם להשתלב במסגרת קרוב לבית, יש ילדי עולים שמשפחותיהם עוד לא התאקלמו בארץ, יש נערים שבוחרים ללמוד בפנימיות בגלל מגמות לימוד ייחודיות ובגלל חוויה של עצמאות וחיי חברה. בכל פנימיה יש סיכון שאחיך לא יקלט ולא ישתלב ושיהיו כאלה שיציקו לו, כמו גם הסיכוי שזאת תהיה חוויה נהדרת ו"הצלה" של ממש. זה נכון לגבי גננות וטכנאות כמו לגבי כל פנימיה אחרת. במידה ואחיך אוהב חיות וטבע - אפשר למצוא לו פנימיה עם מרחבים גדולים ותוכנית לימודים שכוללת טיפול במשק החי ובבעלי חיים. אם באמת זה הכיוון, אז קצת חבל שהוא יהיה בגננות וטכנאות נוף מכיוון שהפנימיה נמצאת ממש ממש בתוך העיר, למרות שיש בה מגמה של...כמובן, גננות וטכנאות נוף. יש פנימיות שמציעות את המרחבים, הסוסים ומשק החי: ליד עפולה יש את פנימיית "ניר העמק" שיש בה צוות נהדר, מרחבים פתוחים וחוות סוסים, יש פנימיות נוספות עם מגמות כאלה וחלקן קרובות יותר לבית המשפחה. אני מציעה לך לדבר עם אחיך, לספר לו שיש פנימיות נוספות ובחלקן מגמות לימוד מיוחדות (יש אפילו מגמת משטרה באיזו פנימיה), למצוא מה מלהיב אותו ולשוב לגוף הקליטה של המנהל לחינוך התישבותי, לספר שם על העדפותיו: שהוא לא יהיה קרוב לחבר'ה מהשכונה ושיהיו לו את מגמות הלימוד המתאימות לו. ומעבר לזה... לזכור שהרבה הרבה תלוי בו וברצונו, ומידת היכולת שלך להשפיע על השתלבותו לא מאד גדולה. את יכולה לכוון, לייעץ- אבל אם הוא יחליט שלא להשתלב- נו, באמת זה יהיה חבל. ולך, הרבה בהצלחה בלימודים. אם תרצי טלפונים ועוד פרטים על פנימיות ופירוט מגמות לימוד, אפשר לעבור גם למסרים.

saritkm

New member
תודה רבה על התשובה

למרות שאני בטוחה שאני מבינה את הצרכים של אחי ויודעת איפה הוא ישתלב וירצה ללמוד, דיברתי איתו קצת אחרי שהתחלתי לברר על פנימיות בשבילו והתגובה הראשונים שלו היתה שהוא לא רוצה ללמוד. סיפרתי לו שיש גם פנימיות אחרות מבית הספר לגננות שהוא ממש שנא ולא רוצה ללמוד בו, כמו פנימיות במקומות מחוץ לעיר עם חיות וטבע והוא התלהב. אני משוכנעת שאם תמצא לו המסגרת המתאימה הוא ירצה ללמוד. בקשר להתעקשות על בית הספר הזה- זאת הפנימיה ששרותי הרווחה פה הפנו אותו אליה, אבא שלי בטוח שזה המקום בשבילו, והוא לא מוכן לשמוע על אופציות אחרות או על זה שהבן שלו לא רוצה ללמוד שם. אני מניחה שחלק מזה זה גם העניין של הכסף כיאם ירשמו אותו לפה העלות תהייה מאוד נמוכה. אני אשמח לראות עוד פרטים על פנימיות שונות, אם תרצי את מוזמנת לשלוח לי מסר.

ג שם

New member
יופי, את אכן מכירה אותו ויודעת טוב

מכולם מה יכול להלהיב אותו. אם אני לא טועה עלות הפנימיות זהה ונקבעת על פי הכנסות המשפחה, יש התחשבות רבה במצב הכלכלי. אם שירותי הרווחה הפנו אותו לפנימיה (בוועדת החלטה וכל הווגע'ראס הזה) אז עלות הפנימיה תהיה אף נמוכה יותר. עוברת למסרים.

פודה

New member
רוצה לחזק

לא מבינה כ"כ בפנימיות, אבל מקווה שיהיה טוב, את אחות מקסימה ודואגת ואף פעם לא מאוחר מדי! ב ה צ ל ח ה

רוצה להמליץ על פנימייה טובה

והיא הכפר הירוק בצומת הכפר הירוק מרחבים דשא ואפשרות ללימודי מקצוע עד י"ג י"ד. בהצלחה.

למעלה