בבקשה להיכנס..

yalda ktana

New member
בבקשה להיכנס..

אז ככה... קצת קשה לי עם הנושא.. היום חברה טובה שלי סיפרה לי בדמעות שאמא שלה חלתה בסרטן הדם- לוקימיה.. והשאלה שלי היא מה אני יכולה להגיד לה שיחזק אותה.. היא בחורה מאוד חזקה אבל אני בתור חברה שלה לא יודעת באיזה מילים לחזק אותה ולגרום לה לקוות או אני לא יודעת מה.. אני חושבת על זה ובא לי ממש לבכות.. בבקשה תעזרו לי מה אני בתור חברה שלה יכולה לעשות כדי לעזור.. תודה לכול מי שיענה.. דרך אגב אנחנו רק בנות 19....

היי ילדה קטנה../images/Emo95.gif

איזו חברה טובה שאת, אשרי חברתך שיש לה חברה כמוך. כואב לי שבגיל כה צעיר מתמודדים עם המחלה המעצבנת הזו. תתלוי לחברתך, אך היי קשובה לה ולצרכיה. אם היא רוצה או לא רוצה לשוחח, לבכות, לצרוח,כן להסתגר עם המשפחה או להיפך לצאת החוצה ופשוט להשתגע ולשכוח לכמה שעות. סילחי לה אם היא מתעצבנת בקלות או אפילו לא רוצה לראותך. קשה לה מאוד, והכי חשוב שהיא תדע שאת שם בשבילה ושאת תקבלי כל התנהגות שלה, שונה, מוזרה וקשה ככל שתהיה. בריאות שלמה לאם חברתך. איילת האביב

שלום לילדה

מה שאת יכולה לעשות נראה לי שאת כבר עושה, את פשוט חברה. אכפת לך ועצוב לך ואת מאד מזדהה עם מה שעובר על חברה שלך. את ודאי מכירה אותה מספיק כדי לדעת מה היא רוצה או צריכה גם בלי שהיא תבקש. פשוט תקשיבי, גם למה שלא נאמר. ותבהירי לה שאת שם בשבילה, אני בטוחה שהיא תבוא אליך. מאחלת לך, לחברתך ולאמה רפואה שלמה במהרה. גלי

Team Xtream

New member
שלום לך בבקשה תקראי

אמא שלי חולה בסרטן גם כן ואני בן 18... אין הרבה כבר לעשות בשביל לעזור לה ככה אמרו שזה עניין של זמן.. את מבינה.. מי שמהחברים שלי שיודע על זה שהיא חולה לא יודע שזה ייגמר..רע.. וכל מה שהם אומרים לא עוזר לי אני רק אומר להם בסדר בסדר בסדר.. כי אף אחד לא יכול להבין מה זה, אני חושב שלא משנה מה שתגידי לה, לאותו רגע זה יעזור לה אבל אחריי זה לא.. פשוט ככה זה, שנופלים עלייך דברים כאלו בגיל כזה.. זה פשוט עצוב שבא למות (כמה אירוני לא?) מה שאת יכולה לעשות זה תמיד להקשיב לה, להתעניין במצב של אמא שלה.. זה נחמד שרואים שאכפת לך.. אשמח אם תגיבי לי או אפילו במסר פרטי אם את רוצה.. תודה.

מלמלה

New member
להגיד לה מה שכתבת פה

שאין לך מילים ואת לא יודעת איך לעזור לך לבקש ממנה להיות כנה אתך כמו שאת אתך ולהגיד מה היא רוצה/צריכה ממך ופשוט להיות לידה אתה מתי שהיא רוצה ולתת לה מרחב מתי שהיא זקוקה

זוהרה7

New member
../images/Emo24.gifילדה יקרה../images/Emo24.gif

פעם שאלתי את השאלה הזאת. איך עוזרים למישהו שנמצא במצב נפשי קשה. איך עוזרים לו. נאמר לי שהמקסימום שאני יכולה לעשות זה "להיות שם בשבילה" וזו תשובתי. קבלי אותה עם מצבי הרוח. עם הרצונות שלה. עם רצונה לדבר ועם רצונה לשתוק. אם רצונה לבלות או רצונה להסתגר. תני לה את ההרגשה שלא משנה מה קורה את נמצאת בשבילה. כל טוב ורפואה שלמה. זוהרה*

ילדה קטנה../images/Emo142.gif

ילדה קטנה, צר לי לקרוא את מה שכתבת. את חברה טובה ומגיע לך לשמוע את זה שוב ושוב! החיים מזמנים לנו מצבים לא קלים לפעמים, כל חיבוק ומילה טובה שיש בה מעט תקווה אפילו יכולים לעזור לחברה שלך במצב בו היא נמצאת, כל פרח שיחה והבעת אהבה יכולים להשכיח קצת את הפחד, את הכאב... אני מקווה שתמצאו הרבה תקווה והרבה יכולת להתבונן בחיים בדרך חיובית, כי גם במצבים הקשים שיש לנו, תמיד יש קרן אור אחת לפחות שמאירה וצריך לתת לה את הכח להאיר את החושך!!! לי באופן אישי יש גידול במח ושני ילדים בני 6 ו-9 שנמצאים שם בשבילי כמקור אור גדול, כתקווה, כתמריץ לקום בבוקר ולחייך, להמשיך להתמודד באופן חיובי ומתוך אהבה. אני מקווה שגם החברה שלך תצליח לתת לאמא שלה כח ואור כה גדול. אור ואהבה, אילת.

למעלה