בבקשה לכן, אחת משלנו

siv30

New member
בבקשה לכן, אחת משלנו

בעיתון "הארץ", פורסמה כתבה על התקדמותה המטאורית של לודמילה גרוסמן, הנחשבת למקורבת לאביגדור ליברמן. הכתבה מתמקדת בשאלה איך מגיעה אישה, שעד לפני מספר שנים לא היה לה עבודה לעמדות כח מרכזיות (כמו יו"ר ממן עד התערבות היועץ המשפטי לממשלה שקבע שהמינוי לא תקין). להלן מספר ציטוטים מהכתבה: "קל להוציא מגברים כל מיני דברים", קובעת לודמילה גרוסמן, היו"ר המתפטרת של ממ"ן, מסוף המטענים בנמל התעופה בן גוריון. |הגדש| "אני מסתכלת על גבר ומרגישה אותו. יש לי תחושה איך נכון לדבר איתם. לכל גבר צריכה להיות גישה אחרת. צריך לראות מה הוא רוצה. יש גברים שצריך לדבר איתם בלי חיוך, בשורה ישרה, הכל בצורה מסודרת, ויש גברים שעד שמגיעים איתם לעניין צריך קצת לדבר, קצת לצחוק. אני אשה מזרחית, גדלתי בטשקנט. אשה מזרחית יודעת להסתדר בכל מצב והוכחתי את עצמי שאני יודעת להסתדר. התקדמתי יפה בעזרת הכישורים שלי ובעזרת איווטליברמן". עוד עצה לאלה מבינכן שלא הבינו והפנימו את המסר המרכזי מהפסקה שלמעלה : "איך מגיעה פעילה זוטרה בפריפריה לתפקידים מרכזיים תוך כמה שנים? גרוסמן שמחה להסביר: קודם כל רצוי לחפש את קרבתו של פטרון פוליטי כריזמטי וחזק. למשל איווט ליברמן". אותי דווקא מעניינות השאלות כמה מאיתנו באמת היו נוהגות כך וכמה רואות בניצול הנתונים הנשיים שלנו אמצעי המקדש את המטרה. לדעתי האישית ניצול הנשיות לצרכים מסוג זה היא חרב פיפיות ולא תמיד יכולה לפעול לטובת האישה. מה גם ששנים הנשים ניסו להתפטר מהסטיגמות של ניצול היופי הנשי ולהשיג שוויון והכרה בכישורים שלהן. אני במיוחד תמהה כי ניצול נתונים אישיים (יופי לדוגמא) מזכיר לי ימים שקראתי עליהם בספרי ההיסטוריה בהם אנשים התקדמו במשק לא לפי הכישורים אלא לפי הקשרים או לצורך העניין המראה. הכתבה השלמה בלינק.

Rivendell

New member
לדעתי,

מי שצריכה לנפנף בציצים שלה כדי להתקדם, אולי עדיף באמת שתישאר היכן שהיא ולא תוציא שם רע לשאר בנות מינה
מעניין אם יש קורלציה בין גודל המחשוף של אישה לגודל השכל. מישהו צריך לבדוק את זה פעם. מה שמזכיר לי שאני רוצה בהזדמנות לפתוח את הנושא לדיון, אפילו שהוא קצת אוף-טופיק. אני רוצה שמישהי תסביר לי פעם למה בנות 14 מתלבשות כמו בעלות המקצוע העתיק בעולם לאחרונה? יש לי חזיות עם יותר בד, ראבאק! בחזרה לנושא:
כנראה שזה קטע נשי, כי אני לא מכירה הרבה בנים שיבואו לראיון עבודה במקום נורמלי בחולצה צמודה באופן מיוחד או במכנסיים עם שסע או משהו כזה. אבל אם זה עוה לה טוב, נו. רק חבל, המוניטין שזה מוציא לשאר. מצד שני, אני בכלל לא בטוחה שהצלחנו איי פעם להתנער מזה.

siv30

New member
בנות תתעוררו ../images/Emo70.gif תקראו את הכתובת על

הקיר. אם גבר היה אומר, עשו לי פרוטקציה ישר כולם היו עולים עליו ועל לגטימיות הפרוטקציה ואם הוא מספיק מוכשר, ולא הוא לא מספיק מוכשר אם הוא צריך פרוטקצייה, ואיך הוא מעיז לצאת בהצהרה כזו ואיזו תעוזה וכולי... אבל אישה, אחרי עשרות שנים של ניסיון להתפטר מהתדמית ולזכות בעבודה וקידום בזכות כישורים שלנו, היא באה ואומרת: כן אולי יש לי כישורים, אבל לא חברים אל תתבלבלו אני לא זכיתי בעבודה בגללם אלא בגלל היופי והיכולת שלי להסתדר... נראה לי מבזה לחלוטין...מעבר למסר שהיא משדרת...

טל קר

New member
סליחה, אבל מי בדיוק נפנפה בציצים

שלה כדי להתקדם? היא דווקא מציינת במיוחד שהיא הקפידה על "צניעות לבושה". איני רואה שום קשר אפשרי בין גודל המחשוף של האישה לגודל השכל. דווקא את מי שהיה מציע קשר כזה הייתי בודקת. אין לי מושג למה בנות 14 מתלבשות כפי שהן מתלבשות, אבל זכותן להתלבש איך שבא להן, ואם זה מה שנח להן, סבבה. לעומת זאת אם זה בגלל שיש עליהן לחץ חברתי זה כבר ממש מבאס, ואז במקרה כזה אני נגד הלחץ החברתי, לא נגד לבוש ספציפי בפני עצמו. בכל אופן, גרוסמן לא באה בחולצה צמודה באופן מיוחד ולא במכנסיים עם שסע. וגם, נשים שעושות את זה במקום העבודה, זה בגלל שהן מרגישות שלא עומדות בפניהן דרכים אחרות לקבל הערכה וזו הדרך שלהן לקבל אחת.

siv30

New member
את יודעת מה מטריד אותי

לשים את לודמילה גרוסמן בכפיפה אחת עם ענבל גבריאלי (ראה מקרה קזינו) ורוחמה אברהם (ראה מקרה ביבי) משדר לנו משהו... לשם הדגשה ראי מה יש לה לאמר על מרידור : "ליברמן הוא לא הפטרון הראשון של גרוסמן. קדם לו דן מרידור. היא היתה מקורבת אליו מאוד ומתברר שלמרות ההבדלים בינו לבין ליברמן, היא מלאה שבחים למרידור. "הוא הסמל שלי של האיש, של הגבר, של אינטלקטואל", אומרת גרוסמן. "זה טיפוס הגברים שאני אוהבת. זה דם כחול. גם ברוסיה שמענו עליו, על המשפחה שלו הגזעית.[...]" היא מתחילה בלבל של הכישורים והמקצועיות ומהר מאוד גולשת לספרות אחרות. והיא ממשיכה לגבי סקס: " לא יעלה על הדעת שיש לי קשר מיני עם מישהו מהבוסים שלי. רק אם אני רוצה את זה. אם אני רוצה את זה זה משהו אחר, אני לא נגד, אני אשה לכל דבר, אבל יש מסגרת עבודה ויש לי כמה כללים בחיים, כמו הכלל שאומר לא לערבב יחסים רומנטיים בעבודה. [...]" הסתירה הפנימית כל כך בולטת, מחד "לא יעלה על הדעת" ומאידך היא נמצאת בקונפליקט והיא לא יכולה לשקר אז המפלט שלה "רק אם אני רוצה את זה"... נו טוב ואם את לא בדיוק רוצה אבל כדי להתקדם את חייבת? "לא עברתי בחיים הטרדה מינית. זה קורה רק לנשים שנותנות סימנים כאלה. הגבר מרגיש אם אשה רוצה את זה או לא. אם אשה נותנת הרגשה בהתנהגות שלה שלגבר יש אפשרות לעשות משהו, אז הוא עושה. גבר אף פעם לא יטריד אשה אם היא לא נתנה לו פעם אחת סימן שהיא רוצה. לי בכלל קל עם גברים, כי בדברים הרציניים אני כמו גבר, המוח שלי עובד סטרוקטוראלי, אחת, שתיים, שלוש. אני יודעת מה אני צריכה להגיד, מה אני רוצה לבקש מהאדם, מה הוא יכול לבקש ממני". מובן שהיא בחיים לא עברה הטרדה מינית, כי כל מה שהיא עשתה הוא מרצון כפי שהיא הסבירה לנו יפה פסקה קודם לכן. למה להמעיט מערכה ומחשיבותה
זה קורה רק לכאלה שמשדרות שהן אמביוולנטיות (כשאת אומרת לא למה את מתכוונת?) ולא החלטיות...וכמובן הוא צריך שתהיה לו אנטנה לקלוט את השדרים העל חושיים האלה אל תשכחו.
פויה אם אתן רוצות להתקדם, אתן לא רק צריכות להיות חד משמעיות ולרצות, אתן גם צריכות פשוט להגיד לו וממש ממש תשתדלו להיות סטרוקטורליות בחשיבה שלכן ולהיות כמו גבר... מה כל כך קשה לכן... כאילו דהההה
לא צריך לנפנף בציצים ואפשר גם להשתדל ללכת ממש צנוע, אבל אם האסטרטגיה שלך היא כזו, אני לא אתפלא אם היא תשלח אותנו ללמוד קמה סוטרה כדי גם לספק אותו...

טל קר

New member
ענבל גבריאלי הוצנחה, אבל גם רוחמה

אברהם וגם לודמילה גרוסמן הן לא חדשות בזירה הפוליטית (למשל מצוין שם באיזה מקום בכתבה שהיא עבדה כל כך הרבה, עד שהאחראי עליה היה צריך לבקש ממנה לנוח), וכל המשחקים של שמור לי ואשמור לך נפוצים בהחלט גם אצל גברים. פספסתי את הפסקה הדוחה על טוהר הגזע והדם הכחול, אבל את כל השאר על הטרדה מינית ראיתי גם ראיתי, והתבאסתי גם התבאסתי P: זה באמת איום ונורא ודוחה. אבל האשמתן אותה בשתי האשמות שהיא חפה מהן. בשימוש במחשוף וחולצות צמודות, או על כך שזה לא בסדר שהיא התקדמה באמצעות קשרים.

אפרתי 17

New member
בנות 14 מתלבשות ככה

כי הן מגלות את המיניות שלהן באותה תקופה, ורוצות להחצין אותה. אחר כך הן מגלות שזה שמתפתח להן חזה זה לא כל כך חשוב, והן נרגעות (לפחות הרוב).

טל קר

New member
אה, המקום הנכון לקרוא עליו על

הדרכים בהם אנשים התקדמו במשק לא לפי הכישורים אלא לפי הקשרים הוא לא ספרי ההיסטוריה אלא העיתון. כלומר אנחנו רחוקים מלהיות מריטוקרטיה (התקדמות על סמך כישורים) ומי מכירים הרבה יותר חשוב ממה יודעים. באקדמיה קוראים לזה מעבר מKNOW HOW ל KNOW WHO. וזה נכון לכל תחום. למצוא מנטור - או במילותיה "פטרון פוליטי כריזמטי וחזק" זו דרך חשובה (ולגיטימית) מאין כמוהה להתקדם במעלה ארגון. וזה באמת אמצעי שמסייע יותר לגברים (גם כי אנשים מעדיפים סביבם אנשים דומים להם, והבכירים רובם גברים, וגם בגלל הפחד מהאשמה ביחסים לא נאותים). זו טעות של נשים רבות - לעצום עיניים לפוליטיקה הארגונית, לא לדרוש דבר, ולחכות שדברים יגיעו אליהן (העלאה, קידום) רק על סמך זה שהן מוכשרות. מה זה הOLD BOYS CLUB או גישת ה"חבר מביא חבר" אם לא גרסא של KNOW WHO? הבעיה המרכזית שהיתה לי עם גרוסמן זו הגישה שלה של "אם היא יכולה כל אחת יכולה" והסימפטום של אותה גישה - שהטרדה מינית זה רק למי שרוצה בזה, "עובדה" - היא לא רצתה, ולא הטרידו אותה. אם לך היה מזל, סבבה, אבל למה לשים רגלים לנשים האחרות ולהאשים אותן בבעיות המבניות?

למעלה