בבקשה...מענה דחוף...משתגעת

סימזיו

New member
בבקשה...מענה דחוף...משתגעת

יש לי מלאאאאאן שאלות ואני מקווה שתתייחסו אליי . 1. עומר בן השנה ו-9 חודשים (לא ייאמן שכבר עבר הזמן) התחיל לאחרונה פשוט להרביץ. לא סתם מכות אלא ממש כאפות כואבות. לא רק לקרובים לו כולל אותי אלא גם תינוקות קטנים שממש לא מאיימים עליו. חשבתי שאולי זה כאילו ללטף אבל בלי רגש אבל ממש לא- הוא יודע שזה כואב וגם כשאני אומרת לו שזה לא נעים ונו-נו-נו הוא בוכה, כאילו נפגע ואח"כ חוזר ומרביץ שוב. יש לציין שהיכולת הוורבלית שלו עדיין לא משהו אבל מצד שני לפני כן הוא גם היה מוגבל וורבלית ואז הוא לא הרביץ ככה.אגב, יש לו תאומה אבל זה לא ממש רלוונטי כרגע כי אצלה אין את ההתנהגות הזו. 2. מעיין בת שלוש ו-8 חודשים ילדה מאד נוחה וממושמעת בדר"כ. לאחרונה התחילה במעין התנהגות שנראה לי שלמדה בגן. כל פעם שלא מוצא חן בעיניה משהו- היא צועקת, על גבול הצורחת ולפעמים גם משתטחת. אני מכירה סוג כזה של התנהגות בגילאים יותר קטנים אבל למה פתאום בגיל כזה? היא הרי יכולה לבטא מה שהיא רוצה. למדנו להתעלם מההשתטחות אבל מה עושים עם הצרחות\צעקות? שמנו לב שהיא בעיקר מתנהגת כך כשאנחנו מבקרים את הסבים\סבתות כי שם היא מרגישה שהיא תקבל מה שהיא רוצה. איך להגיב להתנהגות כזו בכלל ואצל הסבים\סבתות בפרט? אנא תשובותיכן בבקשה.

סימזיו שלום

ראשית אני ממליצה לך לעקוב אחר השרשורים של שרית ארביב ימיני , ה]סיכולוגית ההתפתחותית שלנו שנפתחים בדרך כלל לקראת סוף השבוע ולהעלות שם את שאלותייך. לי נשמע שנושא הגבולות אצלכם בבית זקוק לחיזוק. אם ילד מרביץ פשוט מונעים זאת ממנו . מרחיקים אותו פיסית ואומרים באופן חד משמעי שאסור להרביץ . מותר לו לבכות ולהיפגע אבל זה לא אמור להשפיע על העובדה שאסור להרביץ. בלי קשר כשהוא לא מרביץ כדאי לחבק אותו להדגים לו כמה נעים כשמחבקים ומלטפים ולהמליל לו רגשות ומצבים שקשה לו לבטא. נשמע לי שגם מעיין בודקת את גבולות הסבלנות שלכם. את מתארת שינוי בהתנהגות כאשר אתם מבקרים אצל קרובי משפחה בבחינת " לאמא ואבא לא יהיה נעים שאעשה להם בושות עם הצעקות שלי אז אקבל מה שאני רוצה העיקר שאשתוק" את יכולה לשוחח עם הסבא והסבתא על כך ולהודיע להם שהחלטתם להבהיר למעיין שהתנהגות כזו לא מקובלת עליכם. אני באופן אישי שפוט מרחיקה מהסיטואציה גם אם זה אומר לעזוב את הבית של סבא וסבתא או לאת החוצה ולהתאוורר עד שהיא תירגע או לצאת לחדר אחר ואפילו לנסוע הביתה. היא נשמעת ילדה חכמה ובדרך כלל ילד חכם מבין מתי ההורים שלו מתכוונים ברצינות למה שהם אומרים . נשמח אם תעדכני..

למעלה