בבקשה עזרה...אני כבר מיואשת

kerenba310

New member
בבקשה עזרה...אני כבר מיואשת

כן, אני מיואשת. נמאס לי. מה שאני לא עושה לא עוזר. אני אספר לכם את הסיפור שלי ואולי תגידו לי היכן אני טועה. לפני כשנה התחלתי סדנת הרזייה בשייפ. הצלחתי לרדת 7.5 ק"ג בחודשיים וחצי. משקלי היה אז 74 ק"ג וגובהי 1.62. אני בת 25. העלתי את המשקל כשהפסקתי את חדר הכושר. נרשמתי לפני כחודש וחצי שוב לסדנא והפעם לתקופה של שנה. התחלתי הפעם עם משקל של 70.8 ק"ג ואחוזי שומן של 35.4%. בכל אופן במשך החודש וחצי האלו הצלחתי להשיל 3 ק"ג ממשקלי כשכולם שומן. הירידה היא נורא איטית מלבד שבוע אחד שהצלחתי להוריד 500 גר' ובשבוע אחר 1.200 ק"ג. בשאר השבועות זה 100 גר' או שאני נשארת אותו הדבר. אתמול נשקלתי אבל העלתי ממסת השריר 1 ק"ג. אתם קולטים? כי אני לא! שאלתי את הדיאטנית אם זה בסדר והיא אמרה שלא. אני באמת שלא מבינה בזה. בכל אופן, בדיאטה הקודמת הצלחתי להוריד מהר וטוב יותר. אני משלבת את חדר הכושר בנוסף. אני עובדת כרגע על תפריט של 1200 קלוריות וזה עדיין לא עוזר. מה עושים? אני לא אהיה רזה בחיים?

kerenba310

New member
ועוד משהו...

ועוד שאלה קטנה... האם קיימים תוספי מזון שמומלצים לצורך זירוז חילוף החומרים בגוף? אני מפחדת מכל התוספים האלה אבל אשמח לקבל עצות לכאלה מבעלי ניסיון...

דיאטה של 1200 קלוריות?

ואת שוקלת מעל 70 קילו ועושה פעילות גופנית?! ממש מעט אוכל. לשם ההשוואה, אני עושה דיאטה (בליווי דיאטן ספורט), עם פעילות גופנית, של 1300-1800 קלוריות ליום. ואני שוקלת 50 קילו. את שוקלת 20 קילו יותר ממני, ואוכלת פחות ממני. זה פשוט מכניס את הגוף שלך למצוקה.

kerenba310

New member
זה לפי המלצת הדיאטנית

אתמול היא הביאה לי בכלל דיאטה אחרת של 900 קלוריות אבל זה נראה לי דיאטת רעב ואני יודעת שאני לא אצליח לעמוד בה. אין בה אפילו תוספת של אורז או תפו"א לאורחת הצהריים ולכן אני ממשיכה עם הדיאטה של 1200 קלוריות. איך מתגברים על המחסום שנוצר ומה זה מסת השריר? מה עשיתי לא טוב שגרם למסת השריר שלי להקפיץ לי את המשקל ב - 1 ק"ג יותר?

עם כל הכבוד

כדאי לך לקבל חוות דעת של דיאטנית נוספת (ואני אשתמש פה במילים עדינות). אני לא יודעת איך הגעת למסקנה שהעלת קילו של מסת שריר, אבל אם זה נכון - זה הדבר הכי טוב ונכון שיכול לקרות לגוף שלך. זה מעלה את חילוף החומרים ומוסיף איתו נפח מינימלי. זה שהיא אומרת לך שהעלאת מסת שריר היא שלילית, בנוסף לזה שהיא נותנת לך דיאטה מצומצמת מאוד לגוף שלך ועוד רוצה להפחית ממנה יותר - זה לדעתי אומר דרשני. אם הגוף מקבל פחות מדי קלוריות, הוא יפרק את מסת השריר שלו. התוצאה - ירידה "מספרית" במשקל, אבל היא לא ירידה נקייה של שומן. כל ירידה במסת השריר מאטה את חילוף החומרים, ודווקא דיאטה נכונה צריכה לשאוף להעלות את מסת השריר הקיימת או לפחות לשמור עליה.

kerenba310

New member
אתם רציניים?

1200 קלוריות זה מעט? זה נורמלי לעלות מסת שריר? איך משפיעה על מראה הגוף העלייה במסת השריר? ומה בידוק הגורם לעלייה זו? תרגילים או מכשירים מסויימים? הפתעתם אותי בתשובותיכם. אשמח ללמוד עוד...

גם לדעתי

כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית אחרת (וגם אני אומרת את זה בעדינות). 900 קלוריות זו דיאטת רעב! אפילו אם תצליחי לעמוד בה, את תאיטי את חילוף החומרים שלך, ואז יהיה לך קשה מאוד לשמור על המשקל שהשגת. האם הדיאטנית אמרה לך מדוע לדעתה את זקוקה לדיאטה כה קיצונית? הרי עודף המשקל שלך לא כזה גדול.

shaxuca

New member
אלפקה

למה דחלילה כמוך השוקלת 50 קילו עושה דיאטה? את רוצה להעלות מסת שריר?

כדי לשקול 45 כמובן

אתה יודע, למשקל אין שום משמעות בלי הנתון של הגובה....
אני 1.52 (ולהעלות מסת שריר אני תמיד מנסה בלי קשר. אבל כרגע הבעיה זה השומן, השומן)

ידיב

New member
המלצה.

ספר שהוא מדריך להורדת משקל בשם השמן והרזה, מדריך עוקף קלוריות. תכתבי בחלון החיפוש של נענע, השמן והרזה ותגיעי לאתר שבו מוצג הספר.

למעלה