בבקשה עזרה אני מיואשת

בבקשה עזרה אני מיואשת

אני עובדת במשרד עורכי דין כבר יותר מ10 חודשים. אף פעם לא הגדירו לי את ההפסקה שלי, תמיד הייתי אוכלת בעמדה, ותמיד הייתי מרגישה לא נוח ולא נעים. לפני כמה דקות התיישבתי בחדר סמוך לעמדה שלי על מנת לאכול בשקט ולענות לטלפון. כשהבוס שלי ראה את זה ביקש ממני לחזור לעמדה כי היא צריכה להיות מאויישת ואין לי מה להרגיש לא נוח. הסברתי לו שאני עונה לטלפונים מהחדר והוא בשלו. אני כועסת וממש לא מבינה למה דווקא. אציין כי אני עובדת 8 שעות. אודה לכל מי שיעזור לי להבין אם זה בסדר או לא. תודה!!!

היי../images/Emo140.gif

1. האם כל העובדים אוכלים בעמדה שלהם? 2. האם יש עובדים שיוצאים לארוחת צהריים? 3. אם את עונה לטלפון בעמדה השניה. אז למה יותר נח לך לשבת שם? 4. לעניות דעתי מישרה מלאה ניא 198 שעות חודשיות שהן 9 שעות ביום שכוללות הפסקת צהריים. תבררי בפורום דיני עבודה לגבי הפסקת צהריים למישרה בת 8 שעות יומיות.

תשובה

אני הפקדישה היחידה כאן איןכאן הרבה עובדיפ, השאר עורכי דין שיוצאים לאכול בחוץ בשעות הצהריים. יש פה עו"ד שכירה, צעירה מאוד, שגם היא אוכלת בחוץ למה יותר נוח לי לשבת שם? משום שלא עוברים אנשים ומסתכלים לי לתוך הפה או לתוך הצלחת לא נעים ...

הגר שקד

New member
חוק שעות עבודה ומנוחה קובע:

"ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה לשלושת רבעי השעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה של חצי שעה לפחות". מטרת החקיקה (בין השאר) היא לאפשר לכל עובד לאכול את ארוחתו בשקט, או לגשת לשירותים, בלי לענות במקביל לטלפונים או לשרת לקוחות... בנימה אישית - אני חייבת לציין שגישתו של הבוס שלך נראית לי תמוהה. הייתי מצפה ממנו להתבונן על הסיטואציה מצד הלקוח ולחשוב איך זה מרגיש כשהאדם שמקבל את פניך יושב ואוכל במרכז המשרד. במרבית המשרדים - גם הקטנים יותר, ישנה פינת אוכל, ובמידת הצורך גם עורכי הדין יכולים להחליף את פקידת הקבלה לחצי שעה ביום.

רק עכשיו רואה את מה שכתבת

תראי, את צודקת ב100 אחוז. העניין הוא שאם אני בהפסקה הואאמור להוריד לי חצי שעה מהמשכורת . וזה משהו שיזיק לי משמעון\תית. לכן אני יושבת אוכלת ועונה במקביל.

הגר שקד

New member
לפי החוק

ההפסקה אינה מנוכה מהשכר (בדיוק כפי שלא מנכים לך מהשכר כשאת נגשת לשירותים - אני מקווה...) יחד עם זאת, ברור לי שלא כל אחד יכול ובנוי למאבקים על זכויותיו. אולי תנסי להיעזר במישהו במשרד שאת מרגישה איתו/איתה נוח, ושיוכל לדבר עם הבוס?

למעלה