בבקשה עזרה, אני ממש אובדת עצות...

Xסתי

New member
בבקשה עזרה, אני ממש אובדת עצות...

קודם כל, לפני שאני מנסה לשאול משהו, אני אציג את עצמי, שמי אסתי, אני עוסקת בבצק סוכר כשנה, והולך לי לא רע, עשיתי סדנא אצל אחת התותחיות פה, ומאז נדבקתי בשגעון. מקווה לקבל עזרה פה, כי באמת כולן נחמדות ועוזרות. העניין הוא כזה, פעם ראשונה שבקשו ממני עוגה שהיא לא עוגת שוקולד, ואני ממש לא יודעת מה לעשות, בשיא הבטחון אמרתי למזמינה ש'אין בעיה עוגת אגוזים' ולקחתי בשבון שאני אעשה עוגה לבנה ומקסימום אוסיף אגוזים. הבעיה עם המתכון של העוגה הלבנה הבחושה שיש לי, שהיא יצאה לי רכה מדי, אוורירית, ואני חוששת שהיא לא תצליח "להחזיק" את בצק הסוכר, קרה לי פעם, ונהיה כמעין "בלון" מסביב לעוגה, מבצק הסוכר. בדקתי פה במתכונים ולא מצאתי. ופה באה התחינה שלי, האם מישהי יכולה לרשום לי מתכון שנוסה, נבדק ונמכר? אני חייבת לסיים לאפות אותה היום. אלף תודות למי שתענה לי.....
 

קנגה רו

New member
תראי מה מצאתי במתכונים כאן, מקווה שלא מאוחר

עוגה טעימה קלה ויציבה - באבלו לתבנית 26 5 ביצים שלמות 2 כוסות סוכר 0.5 כוס שמן 1 כוס חלב 1 חבילה קמח אוסם תופח מאליו. מערבבים את כל החומרים היטב לפי הסדר ואופים בחום 180 כשעה. גיוונים: לעוגה פרווה ניתן להחליף את החלב בכוס מיץ תפוז לעוגת שוקולד ניתן להוסיף בשלב הקמח 4 כפות קקאו. אני תמיד יוצקת לתבנית 4\3 מהתערובת ולרבע הנותר מוסיפה 2 כפות קקאו ואז מוסיפה בתנועות "עוגת שיש". זה פחות באנלי ונראה יותר מושקע. אולי אפשר במקום קקאו להוסיף אגוזים טחונים? עוד משהו - טורט בסיסי – ג י ל ג ו ל י ת 6 ביצים 2 כוסות קמח אבקת אפיה 1 1\3 כוס שמן 1\3 כוס מיץ תפוזים 1\3 כוס מים 1 וחצי כוסות סוכר להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר להקציף חלמונים עם כוס סוכר, להוסיף בהדרגה חומרים יבשים + חומרים רטובים , להוסיף בתנועות קיפול את החלבונים המוקצפים ולתנור ל45 דקות על 180 מעלות.
והנה אחת מנצחת - כי יש בה אגוזים עוגת מייפל של אהרוני רכיבים: 4 ביצים 1 כוס סוכר חצי כוס סירופ מייפל 200 גר´ חמאה רכה מאוד 1 מיכל יוגורט חצי כוס מיץ תפוזים 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים 350 גר´ קמח תופח אופן הכנה: שמים את הביצים והסוכר בקערת המיסר ומקציפים כחמש דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את סירופ המייפל וממשיכים לערבל עוד דקה. מוסיפים לקערה את החמאה והיוגורט ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים ואת האגוזים ומערבלים קצרות. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מורחים תבנית קפיצית 26-28 בחמאה ומפזרים בה סוכר. יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ 50 דקות. הערות: 1. עוגה מתאימה לציפוי בבצק סוכר. 2. אפשר לשפוך על העוגה סירופ מייפל בעודה חמה. 3. הכמות מספיקה ל 2 תבניות איגליש קייק + עודף. 4. אפשר כמובן להשתמש בשקדים טחונים במקום אגוזי לוז. מקור המתכון: אהרוני - ידיעות אחרונות 5.3.2004 אגב - גילוי נאות - א. אני שונאת אגוזים. אז אין לי נסיון מי יודע כמה ב. אמא שלי מכינה קרם נחמד ופשוט עם אגןזים - משהו בסגנון קרם חמאה אבל עם אגוזים טחונים בפנים - אולי את יכולה לחתוך את העוגה באמצע ולמרוח את הקרם כדי להעצים את הטעם? ג. לכל בלילה לדעתי אפשר להוסיף פקאנים מסוכרים. אההה ושאלה - לאיזה גיל מיועדת העוגה? כ אני יודעת שעד גיל חמש ממש לא מומלץ אגוזים.
 

Xסתי

New member
רעיון מצויין העניין הזה של הקרם באמצע

ישמר לפעם הבאה... תודה
 

net the jet

New member
תכתבי בחיפוש עוגת שמנת קינמון ( אם לא תצאי

כאן אז בפורום המתקדם ) עוגה שניתן לשנות בטעם ( קינמון\אגוזים וכ"ו 9 מתאימה לבצק סוכר וטעימה מאד
 

Xסתי

New member
אויש אתן באמת מקסימות, תודה רבה!

דבר ראשון הדפסתי את כל המתכונים והם שמורים לי עכשיו בכספת (בספר המתכונים שלי). חוצמיזה, אפיתי עוגה אחת שהייתה אוורירית מדי, וכל הבית נהנה ממנה, גם שלחתי חלק לאחי ואחותי, כי אסור שיהיה לי בבית.... אבל בסופו של דבר עשיתי את העוגה המומלצת הראשונה, ופשוט הוספתי אגוזים (עוגה לשבת חתן, בעיקר מבוגרים). אני מקווה שיצאה טעימה, אפילו לא השארתי קצת בצד לטעימות, כמו שאני עושה עם עוגות חדשות. בעז"ש. אני מצרפת תמונה שצילמתי בסלולארי, ולכן היא קצת דרדלה, הצבע השחור הוציא לי כמה שערות לבנות, זה בטוח.... מבטיחה לשלוח תמונה באיכות יותר טובה.
 
אסתי העוגה מקסימה! התפילין והטלית נהדרות!

חבל שהאיכות של הצילום לא משהו, אבל עוגה מקסימה. גם אני מכינה היום עוגת בר מצוה, מקוה להעלות תמונות בקרוב.
 
למעלה