בבקשה עזרה במספר שאלות

DANIAVNI

Well-known member
בבקשה עזרה במספר שאלות

1.בהרבה מתכונים כתוב "מבשלים X שעות"
אבל לא כתוב תמיד אם מכסים, לא מכסים או שאולי - מכסים חלקית
איך יודעים ?
יש מתכונים שזה ברור לי למשל : אורז אבל ביתר לא כל כך.

- מה ההבדל מבחינת הטעם בבישול והשימוש בין סוכר רגיל לסוכר דקלים?
אני הכנתי מוקפץ והשתמשתי בסוכר רגיל חום של סוגת ויצא טעים
אבל ראיתי שהתאילנדים משתמשים ב- PALM SUGAR
כדאי להשתמש או שאולי זו סתם "פלצנות" וזה בעצם לא כל כך שונה
האינטואיציה אומרת לי שסילאן יכול להוות תחליף טוב לסוכר דקלים

- מה זה "מיץ ליים" - איפה קונים מיץ ליים והאם בבישול עדיף לסחוט ליים טבעי ואם כן איפה משיגים פרי ליים והאם בכלל צריך או שמספיק מיץ משומר ?

זה למשל, שווה משהו ?
http://tinyurl.com/hu57bno

- עלי קפיר ליים - מה זה ואיפה משיגים .
 
בבקשה

אני תמיד מבשלת בישול ארוך עם מכסה ולעיתים כיסוי חלקי, על מנת לצמצם רוטב בלי מכסה.

סוכרים למיניהם - אתחיל בכך שהכבד שלנו לא מבחין בין סוגי המתוק ,החל מסוכר לבן וכלה בסוכר שגדל למרגלות "הר פיצ'צ'יונו" בשבילו זה מתוק.
לא הבחנתי בהדלים דרמטיים בסוגי הסוכר או הדבש ודומיהם , אך יתכן והחך שלי לא מספיק מפונפנת.

ליים - ממשפחת ההדרים , פרי חמוץ ללא חרצנים , אני פחות אוהבת אותו או את קליפתו , נכון שמאדירים את טעמו אך לימון ישראלי טעים לי הרבה הרבה הרבה יותר.
ניתן לקנות מיץ ליים משומר בסופרים ,בקבוק בצורת לימון ירוק.

עלי כפיר ליים מצאתי פעם אחת ויחידה בשוק רמלה בחנות הודית , לא אהבתי ומאז גם לא חיפשתי.

בהצלחה
 

TCHM

New member
מסכים עם כל מה שכתבת, כנ"ל גם פלצנות המלח.

 
אוי המלח !!


 
למעלה