בבקשה עזרה בשאלה ב-JAVA...

• פותח הנושא tvi
  • פורסם בתאריך

vicz

New member
תפרט במה אתה מתקשה

כי בפורום לא נותנים פתרונות שלמים האם אתה מתקשה לפתח אלגוריתם לתוכנית? מה הרעיונות שלך?

h a j b i

New member
מצטרף לשאלה, הממ"ן הזה קשה במיוחד

הקושי הוא הוא כמובן לפתח את האלגורתים בסיבוכיות של N. אם מוצאים פיתרון בסיבוכיות של N^2 (דבר שהצלחתי לעשות) מאבדים 15 נקודות. כדי להגיע לסיבוכיות של N אני צריך מספר מסויים של לולאות (כנראה 3) לא מקוננות. הרעיון העיקרי לפי מה שהבנתי זה להתחיל לחפש על האלכסונים הראשיים כי ה"בור" חייב" לעבור שם אבל מעבר לזה גם לי אין ממש רעיונות. נסמך לסיוע (כן, אני יושב על הממ"ן הזה עכשיו בשעה כזאת...)

vicz

New member
השאלה הזאת הייתה בבחינה שלי באלגוריתמים

הרעיון לעבוד על ההאלכסון הוא נכון תתחיל בפינה שמאלית עליונה ותפסול שורות/עמודות. זו שאלה ממבוא? רמה יפה....

h a j b i

New member
תראה, מעכשיו מי שיטען שהרמה בפתוחה נמוכה

יקבל ממני את השאלה הזאת. הבאתי אותה גם לחברים בלומדים במקומות אחרים ומדובר בממ"ן ברמה מאוד גבוהה (זו אמנם השאלה הכי קשה אבל יש עוד 3 שאלות שלא רחוקות בהרבה מהשאלה הזאת, שתיים מתוכן שיטות רקורסיביות עם מערכים). בכל מקרה תודה על העזרה, רעיון כבר יש, אלגוריתם כמעט יש ונשאר לנסות לממש. נראה איך ילך עם שאר השאלות.

Maha Vailo

New member
דווקא לא הייתי מסתכל על האלכסון הראשי

שים לב שלא יכולים להיות שני בורות באותה מטריצה - מה שאומר שבמקום לבדוק כל מספר אם הוא בור, עדיף לבדוק אם הוא לא בור - כלומר אפשר עם k-1 השוואות של שתי אפשרויות לבור, להראות שלפחות אחת מהאפשרויות לא יכולה להיות בור. ככה נשארים עם אפשרות אחת שצריך לבדוק אם היא בור.

HaifaMan

New member
../images/Emo45.gifזה גם הרעיון שלי

כל השוואה בהכרח פוסלת לפחות אחד מהשניים, ולכן לאחר O(n) השוואות ישאר רק מועמד פוטנציאלי אחד לכל היותר, וזה לוקח O(n) לוודא האם הוא בור.

tvi

New member
לא הבנתי את התשובה, אפשר דוגמא קצרה?

תודה!

Maha Vailo

New member
דוגמית

אם תבדוק למשל את התא בשורה 1 עמודה 2 (מתחיל משמאל למעלה, ללא שורה ועמודת אפס) - אם התא הוא שווה לאפס אז k=2 לא יכול להיות בור. אם הוא שווה לאחד אז k=1 לא יכול להיות בור. נניח שבתא היה 0, אז התא הבא שתבדוק יהיה בשורה 1 עמודה 3 - שבעצם בודק את k=1,3 ופוסל אחד משניהם.

tvi

New member
אתה מציע בעצם ללכת בשתי אלכסונים אחד מכל

צד של האלכסון הראשון ולבדוק את התנאים שלהם?

Maha Vailo

New member
זה לא בהכרח אלכסון

אחרי כל בדיקה כזאת, אתה פוסל מספר כלשהו מלהיות בור. אז פשוט לוקחים את המספר שלא נפסל ועוד מספר חדש ובודקים שוב. אחר כך שוב לוקחים את המספר שלא נפסל וממשיכים. אם למשל כל פעם המספר הקטן יותר נפסל, באמת יוצא שהולכים על האלכסון הקרוב לאלכסון הראשי, אבל זה תלוי באיזה מספרים נפסלים, ובאיזה תאים אתה בוחר לבדוק (לכל שני מספרים יש שני תאים שאפשר בעזרתם להשוות אותם - אחד מעל האלכסון הראשי ואחד מתחת).

tvi

New member
שכחתי איזה משהו אם נגיד יש לי מערך [A[k

אז i זה מספר עמודה או שורה?..שכחתי כבר.

HaifaMan

New member
הרעיון הוא כמו למצוא את המכסימום בסדרה

אתה יכול לעשות את זה במעבר יחיד נכון? אז זה דומה, פשוט ההשוואה שונה - תשווה בין האיבר השמאלי העליון לזה שלידו, לפי התשובה אתה יכול להחליט מי מבין השניים (השמאלי העליון או הבא בתור על האלכסון) לא יהיו בור. את מי שעדיין יכול להיות בור תשווה עם הבא בתור באלכסון וכן הלאה. בסוף ישאר לך לכל היותר מועמד אחד - ולבדוק אותו זה גם ליניארי.

למעלה