בבקשה עזרה : המחשב הפסיק להתחבר לאינטרנט

rotemfrm

New member
בבקשה עזרה : המחשב הפסיק להתחבר לאינטרנט

היום בלילה במהלך גלישה, Avast הודיע לי על וירוס. באותו רגע המחשב התנתק מהאינטרנט ולא הצלחתי יותר להתחבר. למרות שהאינטרנט תקין והחיבור מהראוטר למחשב תקין. עכשיו עשיתי שחזור מערכת, ומשום מה הוא נתן לי נקודת שחזור אחת ויחידה - *אחרי* הזמן שאירעה התקלה. לא הצלחתי ליצור נקודת שחזור נוספת, ואחרי השחזור המחשב בישר לי שהשחזור *לא* הושלם בהצלחה. אבל פתאום הוא הצליח להתחבר לאינטרנט. אז השאלה שלי מה אני צריכה לעשות עכשיו. אני מפחדת שהמחשב שוב יתנתק מהאינטרנט (זה מעולם, אף פעם בחיים לא קרה לי). אני צריכה לבטל את השחזור הכושל ? איך אני יוצרת נקודת שחזור יותר מוקדמת ? אני ממש לא מצליחה למצוא אפשרות כזו. מה היתה יכולה להיות התקלה ? במוקד הטכני של בזק אמרו לי שאולי וירוס פגע בכרטיס הרשת או שהחיבור פגום ברמה הפיזית (אלא שכאמור עכשיו העסק עובד, אז כנראה שלא).
תודה רבה מראש לעוזרים, אין לי כסף למעבדת מחשבים כרגע.

rotemfrm

New member
עוד בקשה קטנה

אם מישהו יכול לתרגם את הדברים לאנגלית. שאני אוכל לשאול בפורום אחר במידה ואני לא אקבל כאן מענה. תודה מראש.

HelpSupport

Active member
המחשב נקי מוירוסים ויש התחברות לאינטרנט ...

לפני הכול - מה השטח הפנוי בכונן C ?
&nbsp
כדי למחוק את כל נקודות השיחזור וליצור נקודה יזומה חדשה - העזרי בקישור ->
https://www.intowindows.com/how-to-delete-restore-points-in-windows-10/
&nbsp
שימי לב כונן C צריך להיות במצב הגנה פעילה כדי ליצור נקודת שיחזור.
ליצירת נקודת שיחזור ידנית יש ללחוץ על "כפתור" Create המופיע בתמונה השלישית שבקישור הנ"ל.

rotemfrm

New member
תודה רבה. השטח הפנוי 10 ג'יגה

מתוך 2 טרה. אני לא כל כך מסתדרת עם הקישור. זה מאפשר ליצור נקודת שחזור לזמן הנוכחי, אני לא מצליחה ליצור נקודות שחזור למצב שלפני התקלה.
תודה.

rotemfrm

New member
תודה רבה

אני אתחיל לרוקן. זה נכון לגבי הארד דיסק חיצוני (שקניתי במיוחד כדי לרוקן את המחשב) או שגם עליו צריך להשאיר שטח פנוי ?
רב תודות.

מציע....

תראי, אווסט זה סתם תוכנה מיותרת לגמרי.
לא לגמרי הבנתי אם החיבור שלך לרשת בדר"כ זה חיבור קווי או אלחוטי.

מה שהייתי מציע בעניין החיבור לרשת זה כך -

תוודאי שכל החיבורי רשת אכן מחוברים כיאות למודם בחיבור קווי.
כבי את ה WIFI אם הוא פעיל.
היכנסי אל "מנהל ההתקנים" או DAVICE MANAGER, תאתרי שם את ההתקן ל ETHERNET. קליק ימני, בחרי UNINSTALL.
לאחר מכן, אתרי את האייקון SCAN בסרגל הכלים העליון של מנהל ההתקנים, והקליקי עליו.

אם עדיין שום דבר לא עוזר, התקיני מחדש את הדרייבר לכרטיס הרשת ואתחלי את המחשב כשהוא מחובר בחיבור קווי.

rotemfrm

New member
המון תודה

כרגע המצב תקין. בעקבות השחזור (הכושל) האינטרנט חזר לעבוד. אבל להבא אולי כדאי שאני אנסה את מה שכתבת. המחשב מחובר בחיבור קווי. זה לא יצור בעיה לעשות ininstall ל-ETHERNET ? לא צריך להתקין מחדש אח"כ ? ואיך מתקינים מחדש את הדרייבר לכרטיס הרשת ? ולגבי Avast - להסיר אותו ? אין צורך באנטי וירוס בכלל ?? סליחה מראש על החפירה. אני לא מתמצאת בעניינים האלה.
תודה.

זה קצת שנוי במחלוקת לגבי אנטי וירוס

אני למשל כבר שנים ללא אנטי וירוס, ואף פעם לא היו לי בעיות של וירוסים, אבל עכשיו אני בטח אחטוף קיטונות של ביקורת מגולשים אחרים שאני משדל אותך להתנהלות קלוקלת...
&nbsp
כשמסירים דרייבר מ"מנהל ההתקנים", הוא לא באמת מוסר אלא רק באופן זמני.
מרגע שעושים SCAN או "סרוק", המחשב מתקין את הדרייבר מחדש.
&nbsp
כדי להתקין את הדרייבר מחדש, צריך להוריד אותו מאתר היצרן ולהקליק על קובץ ההתקנה.
אח"כ נפתח מן חלון קטן, צריך לסמן V על "אני מסכים" ולהקליק על NEXT. כמו התקנה של כל תוכנה אחרת.
&nbsp
שיהיה בהצלחה
&nbsp
&nbsp

rotemfrm

New member
שוב, המון תודה

אז אני מניחה שזה אומר שכדאי להוריד עכשיו את קובץ ההתקנה (ואולי גם להתקין מחדש ליתר בטחון ?), כי בלי אינטרנט זה יהיה בעיה. איך אני עושה את זה בדיוק ? אני לא בטוחה מה זה בדיוק הכרטיס הזה ומהו היצרן.
תודה מראש על העזרה והסבלנות.

למעלה