בבקשה עזרה וזה דחוף!!!

בבקשה עזרה וזה דחוף!!!

מחר יש לי מתכונת............. בשאלה של ההישגים של העלייה השלישית והרביעית, איזה תחומים של הישגים יבקשו ממני? ואם אפשר, את הפירוט להישגים האלה בתחומים שצריך? תודה ובבקשה, זה דחוף, מחר המתכונת.... ונשאר לי רק זה...
 

Mighty Morphin

New member
תשובה

לא מבקשים תחומים של ההישגים, אלא פשוט ציון שלהם והסבר קצר (של שורה וקצת). הגורמים לעליית יהודים בשנות ה-20 (עליות 3 ו-4): 1) עלו בהשפעת תנועת "החלוץ" - תנועת החלוץ עודדה יהודים לעלות לא"י ואירגנה את העולים במדינות אירופה השונות (בעיקר במזרח אירופה), הכשירה את חבריה וסייעה להם בעלייה. 2) הרגיעה בארץ - בשנים 1924-1929 הפסיקה התנועה הלאומית הפלסטינית את פעילותה האנטי-ציונית והמצב בא"י השתפר כלכלית וביטחונית. 3) צימצום אפשרויות ההגירה - בעקבות חוגים שהגבילו כניסת מהגרים לארה"ב, ולבסוף אף סגירת השערים, עלו עולים רבים בלית ברירה לא"י. 4) ההגבלות בפולין - שר האוצר של פולין, גרבסקי, הטיל מגבלות כלכליות שנועדו להבריא את המשק בפולין וע"י כך דחק את רגלי היהודים מפרנסתם והעיק עליהם (רוב הסוחרים בפולין היו יהודים). בנוסף, הייתה בפולין אנטישמיות והיהודים היוו מיעוט חלש. 5) היו בארץ כבר 2 עליות, והעלייה השנייה הייתה סוציאליסטית וקרובה באידיאולוגיה ובהשקפת עולמה לעמדותיהם של העולים בעלייה השלישית.
 
תודה אבל עזוב את הגורמים

אני מדבר איתך, האם לכתוב על כל עלייה בנפרד או ביחד? סיבות בנפרד? הישגים בנפרד? זאת שאלה מאוד חשובה... שהרבה רוצים תשובה אלי... וכן מבקשים תחומים... במתכונת הראשונה שלי ביקשו התיישבות וביטחון.
 

Mighty Morphin

New member
תראה

אם מבקשים ממך סיבות לעלייה בשנות ה-20 אז עלייך לכתוב על שני העליות ואם מבקשים ממך עלייה ספציפית (3 או 4) תכתוב עליה מן הסתם
הישגי העליות הם בנפרד - אל תערבב בין הגורמים לעליות להישגי העליות. אלו שני דברים נפרדים, ולכן ענה רק על מה שנשאלת! ואם אתה אומר שמבקשים תחומים אז תדאג לכתוב את הגורמים לעליות בהתאם לתחומים שמבקשים ממך וזהו. מקווה שעזרתי.
 
לא הבנתי את המשפט האחרון.

אתה יכול אם אפשר לתת לי את התשובה לזה? אני לומד את זה כמורחב ואני ממש מתקשה בתחום של ההישגים של העלייה השלישית וההישגים של העלייה הרביעית אם אתה יכול לתת לי את ההישגים של שני העליות בתחומים התיישבות וביטחון לפחות אני אודה לך.
 

Mighty Morphin

New member
טעות שלי

לא הבנתי אותך נכון, סליחה ההישגים של עליות שלישית ורביעית בתחומי התיישבות וביטחון (בקצרה): בתחום הביטחון - ב-1920 הוקם אירגון ה"הגנה" שפתח סניפים ברחבי הארץ ודאג בין השאר לאספקת נשק ואימון יהודים. בתחום ההתיישבות - בעלייה 3 הוקמו 2 צורות התיישבות חדשות: מושב העובדים והקבוצה הגדולה (הקיבוץ). הם דגלו בדרך חיים סוציאליסטית ובערכים של שיתוף ושיוויון (כמובן שיש ללמוד עליהם טוב ולהרחיב). בעלייה 4 רוב העולים היו בני המעמד הבינוני וזעיר בורגנים ורובם התיישב בערים הגדולות ופיתח אותם (תל-אביב וחיפה). כמו כן, הוקמו מושבות הדר ובהן נטעו פרדסים והתוצרת החקלאית יוצאה לחו"ל ועשתה רווחים נאים והייתה הישג גדול ליישוב היהודי בארץ. מקווה שעזרתי לפחות קצת
. אני ממליץ לך לקרוא בספר הלימוד וללמוד היטב כדי שתוכל להרחיב ולפרט קצת על כל תחום.
 

Mighty Morphin

New member
לא הבנתי...

מה הבעיה? אתה יכול לכתוב את ההישגים יחד ויכול בנפרד, תלוי איך שאתה רוצה ומה שמבקשים ממך!
 

scratchy

New member
זה לא מספיק מורחב אבל אולי זה יעזור

הנה מה שמצאתי ככה מהר.. בתקופת העלייה השלישית היו לציונות ולישוב בארץ כמה הישגים: 1) נוצרו הארגוניים המדיניים של התנועה הציונית, לקראת הקמת המדינה: הסתדרות הציונית, המוסדות הלאומים של הישוב, ו"ההגנה" כגוף צבאי, ה"הסתדרות" כזרוע מבצעת של הפעילות הכלכלית-חברתית-תרבותית. 2) נוצרו הכלים ההתיישבותיים שילוו את התנועה הציונית בעתיד (מושבים, קבוצות, וקיבוצים). 3) מתוך פעילות זו עלתה מנהיגות ציונית צעירה כמו דוד בן גוריון ברל כצנלסון, יצחק בן צבי ואחרים. הישגי העלייה הרביעית ואופייה הייתה זו העלייה ההמונית הראשונה בתולדות העם היהודי במסגרתה עלו 70,000. מרבית העולים היו בני המעמד הבינוני (פועלים או בעלי הון של לפחות 500 ליש"ט), חלקם הביאו הון גדול שהושקע בכלכלה הארץ ישראלית. עיקר ההתפתחויות היו בערים, בעיקר בת"א (שהגיעה לשיא פריחתה) וחיפה. הצמיחה הכלכלית באה לידי ביטוי בענף הבניה, התעשייה (בית חרושת "לוז'יה" – מפעל לטכסטיל, "שמן", נשר – מפעל למלט, "פרומין" לדברי מאפה ועוד). הוקמו מפעלי תשתית חשובים: מפעל האשלג בסדום, חברת "מקורות" ותחנת הכוח בנהריים. בחקלאות – מקצת העולים פנו להתיישבות חקלאית, מושבות חדשות הוקמו ע"י יחידים וחברות שרכשו אדמות מכספם הפרטי. רוב המושבות החדשות הוקמו בשרון, הרצליה, רמתיים, מגדיאל ורעננה ועוד. אנשי העלייה הרביעית פיתחו את ענף ההדרים, שלפרותיו היה ביקוש באירופה. בראשית ימי העלייה הרביעית היו בישוב 11 אלף דונם הדרים, לקראת סיומה בשנת 1929, היו בידי היהודים בארץ 46 אלף דונם.
 
למעלה