בבקשה עזרה, רופא מזלזל

rose80

New member
בבקשה עזרה, רופא מזלזל

אמי מטופלת אצל אונקולוג שהיחס שלו הוא מאוד מזלזל ולא אנושי.
לפני 8 חודשים קיבלה את האבחנה ועברה ניתוח וסירבה לטיפולים, לאחר שהגידול חזר החלטנו כן לעבור את הטיפולים אבל עכשיו נראה כאילו הרופא מזלזל.
לאחר הניתוח היא היתה אמורה להתחיל לעבור טיפולים אבל הוא קבע לה תור לחודש אחרי רק לשיחה, אחרי השיחה הוא רוצה להתחיל את הטיפולים בעוד כחודש וזה ממש לא מקובל, לפי הבנתי הטיפול שאנשים אחרים מתחילים לקבל מתחיל כשבועיים לאחר הניתוח.
ביקשנו אישור לקנביס רפואי הוא סירב.
ביקשנו מכתב לביטוח לאומי הוא אמר שאין לו זמן. ככה שבינתיים היא לא מקבלת שום קיצבה.
אין לו יחס אנושי, גורם לאנשים לבכות בשיחה איתו, אין תורים זמינים , קבע רק לעוד חודש תור לעוד פגישה.
אין אפשרות להתקשר אליו אלא רק למזכירה שלא מעבירה אליו שיחות.
זה נראה כאילו הוא בא בגישה "לדעתי הבן אדם במילא עומד למות אז אין מה למהר"
כששאלתי למה הטיפול כל כך רחוק הוא ענה "חיכיתם עד עכשיו ופתאום עכשיו אתם מודאגים?" ואז העיף אותנו מהמשרד כי אין לו זמן לכלום. קבל תור למספר אנשים לאותה שעה והוא לא נמצא שם כל השבוע, ממש לא ברור לי מה זה הרופא הזה.

איך וממי מבקשים להחליף רופא, זה פשוט כבר בלתי נסבל. בבקשה תעזרו לי!

daph18

New member
תפנה למנהל המחלקה

תפנה למנהל המחלקה האונקולוגית בבית חולים. עדכנו אותו ודרשו לעבור לרופא אחר.
אם יש אפשרות אולי כדאי לשקול לעבור לבית חולים אחר. זאת לא בעיה. רק צריך לדבר עם בית החולים המיועד ולקבוע פגישה עם אחד הרופאים ואז להביא טופס 17 ואת התיק הרפואי (שלדעתי בית החולים מחוייב להעביר למקום החדש אבל גם אתם זכאים לקבל העתק).

rose80

New member
זה דווקא נחשב מרכז רופאי טוב

רק שהרופא הספציפי הזה נראה לי ממש לא מקצועי ומיזנטרופ

סבאיציק

New member
תחליפו רופא מיד,מניסיוני

לאור יחס משפיל לו זכיתי מרופא בבית החולים,דרשתי ותוך שבוע החלפתי רופא.
חולה בסרטן זכאי לקבל טיפול בכל מרכז רפואי שהוא חפץ בו.
יש לכם אפשרות גם להחליף מרכז רפואי.
אגב את סיפורי האישי כתבתי כאן בהרחבה בפורום תחת הכותרת על היחס
של רופאים לחולי סרטן.
אני גם ממליץ לפנות לקבלת חוות דעת שנייה כדי להתחזק
בהחלטתכם לגבי הטיפול שאתם מעוניים בו.
הרבה בריאות

כותבת לך מנסיוני האישי

עברתי כריתת שד לפני 7 חוד' ושחזור מיידי באותו מעמד הניתוח ורק אחרי חודש + התחלתי לקבל כימותרפיה וזה זמן סביר ביותר כי נותנים לגוף ולך קצת לנוח ולהחלים מהניתוח כך שלגבי הזמן זה נכון לעשות אבל אולי משתנה מרופא לרופא וממטופל למטופל..
בנוגע להתייחסותו אין שום הצדקה לזלזול של רופא בן אם אתה חולה אונקולוגי ובין אם יש לך שפעת בעיניי רופא צריך להיות קודם כל אנושי ואמפטי ואם לא שילך ויעשה הסבת מקצוע.
אני מטופלת ברמבם שבעת רצון לגמריי החל מהרופא הפלסטיקאי שהיה כל כך אמפטי ודאג שהעשה בדיקות נוספות עוד לפני האונקולוגית ,ועל כך תמיד אודה לו מעבר לדאגתו אחרי הניתוח והשחזור ובנוסף ,לטיפול יום לאחיות שם ולאונקולוגית שלי בעצמה.
כבר במעמד הביקור שלי אצלה אחרי הניתוח נקבעה הפרוטוקול של הטיפולים ובקשתי ממנה מכתב לביטוח הלאומי והכול נעשה באותו הרגע,הטיפולים התחילו אחרי שבועיים שלוש לערך
מה שאת כותבת נשמע לי הזוי לחלוטין עצתי לך להחליף רופא אחר וליידע את מנהל המחלקה ולא לפחד מאף אחד,מגיע לכם לקבל טיפול נאות.

בהצלחה,

rose80

New member
כמה שאלות נוספות

האם כשאת רוצה לקבוע תור יש אפשרות שיגידו לך שאין תור פנוי בקרוב ואת צריכה להמתין 3 שבועות?
האם את יכולה להתקשר לרופאה שלך ישירות?
כי במקרה שלנו אין לו כמעט תורים (לדעתי זה בכלל לא המשרד שלו והוא עובד שם רק מספר מצומצם של ימים ולא שהוא נורא עמוס)
ואין בכלל אפשרות להתקשר אליו ולדבר איתו אלה רק עם המזכירה שלא עוזרת בכלום.
את הפגישה איתו הוא הגביל ל 10 דקות ואמר שאין לו זמן לכל השאלות שלנו ולמכתב של הביטוח הלאומי.
פשוט יחס מגעיל, אמא שלי בוכה כבר יומיים מהיחס שלו, כמה שינסיתי להבין למי אני אמורה לפנות, לא הצלחתי למצוא, והמזכירה לא עוזרת.
זה ממש מייאש

בקשר למכתב דברי עם עובדת סוציאלית של המחלקה

היא תארגן לך את המכתב וגם תטפל שאמך תבל יחס אחר מהרופא המטפל
העובדת הסוציאלית יש כוחות וגישה לצוות המטפל שלנו כחולים אין
תבקשו את עזרתה , היא עמוסה אבל היא זו שיכולה לעזור

בהתחלה של הטיפולים

הגעתי כל שלוש שבועות לכימותרפיה ולבדיקת דם ולרופאה שלי כמובן אחרי שסיימתי 4 מחזורים של טיפול AC ואני כל שבוע ברמב"ם לטיפול אחר אני פוגשת רופא תורן וכל מה שצריך מה שכתבת נשמע לי ממש לא תקין ואין דבר כזה שאין או לא היה לה זמן לכתוב לי מכתב לביטוח לאומי ממה הייתי אמורה לחיות? לא מספיק שהחיים נקטעים לך באמצע כך סתם גם אם זה צריך להתמודד?
רופא אונקולוג שאין לו זמן לשאלות תבקשי באופן דחוף אונקולוג אחר או פני למנהל המחלקה ממש חוצפה אין לך מה להתמהמה או סיבה שאימך תבכה יש לה מספיק עם מה להתמודד עכשיו ואל ייאוש זה לא תורם קדימה.

למעלה