בבקשה עזרה

roaic

New member
בבקשה עזרה

רציתי לשאול אתכם: מישהו יודע מי היה "חנוך-מטטרון"?? בחיפוש שעשיתי בגוגל אז רשום שהוא היה מלאך ......שהוא היה בין הראשונים לדעת קרוא וכתוב.......הוא חינך את האדם......מוסר ואהבה היו שני עקרונות מאוד מאוד חשובים אצלו.. עוד מסופר שהוא בין המלאכים הבודדים שהתגלם בגוף פיזי... עוד מסופר שאלוהים מאוד אהב אותו והוא החליט לקחת אותו אליו "למעלה"...על מנת שיהיה לצידו...בתור המלאך השומר של ההיכל השביעי (כאילו לפני הכניסה להיכל השביעי)...וכו' וכו'... בקיצור--נראה שמדובר בדמות מאוד משמעותית. אבל לא זכור לי שאי פעם שמעתי סביב שולחן השבת את השם "חנוך-מטטרון". ואני מדבר על תקופה של 20 שנים..חחחח אני כבר לא ממש ילד. ..ואגב,אני לא דתי. סתם כזה מתעניין. שמעתי על אהרון.....לאה...אברהם...יצחק....משה......לוט....חחחח..אהה...יעקב......וכו'.....אבל,חנוך?? אז השאלה היא כזו: מדובר באגדה? אם הוא דמות כזו חשובה ומוערכת (אפילו ע"י אלוהים....עובדה שהוא במיוחד החליט להעלות אותו אליו . אני יודע שאומרים שכל נשמה שהולכת לעולמה..אז אלוהים רצה אותה לצידו.......נו..אבל לא לזה אני מתכוון.). בקיצור--=אשמח קצת פרטים לגביי חנוך=מטטרון. תודה

גלבטרון

New member
אנסה להשיב ממה שאני יודע

ראשית, יש לציין כי בויקפדיה (אנציקלופדיית הגולשים האינטרנטית) יש הרבה מידע על הדמות, הן בערך העברי אבל מורחב יותר בערך האנגלי. אינני יודע עד כמה ערכים אלה אמינים אבל הם נראים מבוסס. לכן אני ממליץ לך לעיין בהם. ממה שאני יודע המטטרון, היא דמות היא דמות שנוספה למיתולוגיות/דתות המונותאיסטיות בשלב די מאוחר, כך שהיא לא מצויין כלל בכתב באף אחד מספרי הקודש הרישמיים (התנ"ך, הבריתץ החדשה והקוראן) וזאת למרות שכיום כל אחת מהדתות מתייחסת לדמות בצורה כזו או אחרת. לא ידוע על הרקע שלה הרבה, למעשה כמעט כלום ולא על תפקידה. מס' חוקרי מקרא וגם מאמיני קבלה ניסו לתקן "אי הבנות"/סתירות בתנ"ך ע"י שימוש במטטרון, כך חנוך האדם היחיד שנאמר עליו שהתהלך עם אלוהים זוהה עם הזמן עם מטטרון.

הכל כתוב בתורה

חנוך מובא בתורה בפרק ה פסוק יח. הוא היה הבן של ירד, ואבא של מתושלח. כתוב עליו ויתהלך חנוך את האלהים ואיננו כי לקח אותו אלהים. ומשם למדו שה` לקח אותו לפני זמנו כי אז הוא היה צדיק וה` ידע שאם הוא ישאר הוא יחטא לכן לקחו לפני זמנו. ומובא בספר הישר שכל העולם קיבלו אותו עליהם למלך והוא היה מאד חכם ועובד ה` גדול ובהתחלה הוא היה מתבודד יום אחד בשבוע והיה עובד את ה` ובשאר ימות השבוע היה מנהיג את העם, והעם אהבו אותו מאד אח``כ הוא היה הולך יומים וחמש ימים היה מנהיג אותם וכך המשיך עד שרק פעם בשנה היה יוצא אליהם וכל השנה היה עובד את ה` וכל העם כולם היו אוהבים אותו ומצפים לראותו, ואז ה` יתברך חשש שכל העם יתעה אחריו לאמר אליו שהוא אלהים לכן ה` לקח אותו מהעולם הזה ועשה אותו מלאך מטטרון והוא שר הפנים של מעלה. כל זה מובא בספר הישר ובשאר המדרשים וגם בזוהר הקדוש. וזה אמת לאמיתה ולא אגדות... הכל כתוב בתורה שבכתב ושבעל פה..

גלבטרון

New member
בתורה לא כתוב שחנוך הוא מטטרון

זוהי פרשנות של מס' מאמינים וקבליסטים.

ובכן שמות וישויות של אור

יש שמות רבים לאותה ישות והן בוחרות להיגלות בהקשר בו הן נגלות (כלומר לפני מי...יהודי, נוצרי וכו) למשל אוריאל המלאך הוא גם יזרעאל וקשור לתיקון חשוב מאוד שיגלם בקרוב (בע"ה..ובעזרתכם) התיקון בין ישמעאל ויזרעאל.... שקשור לתיקון בין ישמעאל ויצחק.... (ובני האדם היו שפה אחת ודברים אחדים!!!) מטטרון אכן קשור בחנוך, אך הוא ישות חשובה מאוד של אור הידועה אף בשם טוריאל אחד מארבעת מלאכי השכינה. (מבוסס על תקשור עם המלאך אוריאל שלי, כעת 'בשידור ישיר')

למעלה