בבקשה עזרה ...

בבקשה עזרה ...

חזרו לי תוצאות הבדיקות של cmv, אני בהריון שבוע 8+ והן כנראה לא טובות. מישהי יכולה לנסות לעזור לי להבין מה זה אומר ? CMV IgG - גדול מ- 250 positive. CMV IgM - גבולי. יש לפנות בהתאם לרופא המטפל. הדגימה נבדקה בשיטה נוספת ונמצאה חיובית. CMV IgG Avidity - גדול מ- 45%. Probably past infection ערכי ייחוס: IgG with low avidity קטן מ- 35% IgG with high avidity: גדול מ- 45%. ברור שאני אתקשר לרופא שלי עוד היום, אבל אני אשמח להסבר מהמבינות פה כדי לא ללכת אליו בורה לחלוטין. בבקשה תעזרו לי- אני בלחץ. תודה.

תשמעי, אני לא אוטוריטה בCMV

ובעניין הזה אש"פ ובנות אחרות יוכלו לעזור לך הרבה יותר ממני, אבל עד כמה שידוע לי, ה-IgM הגבולי בנוסף ל-avidity הגבוה רומז על כך שההדבקות במחלה הייתה מזמן. עכשיו השאלה היא רק כמה זמן צריך לעבור מההדבקות כדי שהתוצאות יהיו כאלה. לי זכור משהו כמו שלושה חודשים, ואם זה נכון - כנראה שנדבקת כשעוד לא היית בהריון, אבל שוב - בעניין הזה אני ממש לא סומכת על עצמי. מצטערת שלא עזרתי יותר... מחכה לשמוע מה אמר הרופא. עתליה

etti34

New member
ואני יכולה להוסיף :

שמתוצאות הבדיקות שלך עולה שאת מחוסנת בכל מקרה. כך שמדובר בהדבקות משנית, ולא ראשונית, ויש לכך משמעות עצומה מבחינת העובר והסיכויים שלו להידבק אף הוא בנגיף . בעוד שבהדבקות ראשונית של האם - הסיכוי של העובר להידבק הוא משהו סביב ה- 40% - 50%, הרי שבהדבקות משנית הסיכוי הוא רק 2% שהעובר יידבק בנגיף !! אז קחי אויר, המצב באמת לא נורא כל כך. בסך הכל, מצבך טוב בהרבה ממצבן של הרבה נשים אחרות שאינן מחוסנות ויכולות להידבק בנגיף במהלך ההריון. בבדיקת מי שפיר, אם תחליטי לבצע, ניתן יהיה לוודא בבירור שהעובר לא נדבק. בהצלחה !!

רוב מוחלט של הסיכויים שהכל בסדר

מדובר, כפי הנראה, ב"זנב" של הדבקות די וותיקה. לפי ערכי הAVIDITY מעל 3 חודשים, וסביר יותר אפילו לכיוון חצי שנה, כלומר, לפני ההריון. יחד עם זה, חשוב לחזור על הבדיקה ולנסות לאפיין מגמה, על מנת לשלול את הסיכוי שזו הדבקות משנית נוכחית. כך או כך, הסיכון לעובר נמוך מאוד (הרבה יותר נמוך מהדבקות ראשונית פעילה בשליש ראשון) ולמעשה, חשוב לנהל מעקב אולטרהסאונד (כולל שקיפות עורפית) ובהמשך, בשבוע 22 לבצע מי שפיר על מנת לשלול הדבקות. הדבר הנכון ביותר כעת הוא לפנות למומחה בתחום (כמו ד"ר פלדמן בתל השומר), מכיוון שרוב רופאי הנשים אינם בקיאים מספיק בניהול מקרה כזה. בהצלחה!

תודה על ההסבר ואחרי שיחה עם הרופא

דיברתי עם הרופא והוא כנראה גם בגישה של לבדוק מגמה כמוך. הוא נתן לי הפנייה לעשות את הבדיקה שוב בעוד שבועיים וזה כמובן מה שאני יעשה. אחרי שנראה את הבדיקה השנייה אני מניחה שיהיה טעם לחשוב על מומחה מסוג ד"ר פלדמן. קצת נרגעתי... רק שיעבור הזמן מהר. תודה לכולכם על ההסברים, החכמתי ולמדתי מכם.

למעלה