בבקשה עזרו לי לבחור נגן

• פותח הנושא I ma
  • פורסם בתאריך

I ma

New member
בבקשה עזרו לי לבחור נגן

למרות שקראתי פה הרבה לא מצליחה להבין מספיק... מחפשת נגן למוסיקה ( הראשון שלי) הצרכים שלי הם: איכות צליל. + אפשרות חיבור למערכת סטיריאו ישנה אבל אהובה וטובה שיתן גם איכות צליל. קלות הפעלה -( הגיל הגיל..) ובעברית. סידור תיקיות נוח. קשר עם המחשב שלי- נוח וקל. מסך עם אותיות לא הכי קטנות ( הגיל הגיל..) 8 גיגה לפחות -ורצוי יותר. עמיד- שלא ישבות עם איזו נפילה קטנה. תודה

I ma

New member
קראתי בלינקים שצרפת

נשמע כמו מכשיר ממש טוב . אבל- מצד אחד יש לו יותר פוטנקציות ממה שאני צריכה - וזה לא מפריע לי . אלא שמדובר על 2 חסרונות בולטים 1- מסך המגע לא מאוד ידידותי למשתמש 2-התוכנה קצת מסורבלת האם יש עוד אפשרויות ?

אין צורך בתוכנה להעברת מוזיקה, אפשר להשתמש

בפונקציה שנקראת - Drag and Drop. מה שזה אומר שאת פשוט פותחת את חלון המוזיקה שלך בצד אחר ובחלון אחר את פותחת את התיקייה של הנגן ומעבירה, כמו שמעבירים ממקום אחד במחשב למקום אחר. מצד שני אם תרצי להעביר וידאו תצטרכי להשתמש בתוכנה שלהם. נגן לדוגמה שלא משתמש בD&Dהוא האייפוד, שמשתמש בתוכנה שנקראת אייטונס, להרבה אנשים היא דווקא מאוד נוחה. עניין אישי. אם את לא רוצה מכשיר שמתאים -גם- לוידאו והוא בעל מסך מגע(כמו הS9 והD2) אז יש לך מכשירים כמו הסאנסא פיוז והסאנסא view(לא הקליפ, בגלל הגודל) אפשר לבדוק אם הI7 קיים והוא לא קטן מדי ואולי איזה מכשיר של אייריבר. אבל שווה לנסות את הD2 בכל זאת.

I ma

New member
תודה- ועוד קצת עזרה בבקשה

ןAUDIOI7, COWON 02 זה אותו מכשיר? אני רואה מספרים שונים 02, D2, לא מצליחה להבדיל. איך אני יודעת לאיזה מכשיר יש כרטיס פלאש או קשוח? שוב- הכי חשוב לי איכות המוסיקה ( ביוחוד לקלאסית) ונוחות הפעלה. תקציב - סביב ה1000 . לא אכפת לי לשלם פחות... ולא קצת יותר אם זה שווה.

יאיר B

New member
התצוגה של תפוז קצת בלבלה אותי.

לקואון (היצרנית של סדרת איאודיו) יש כמה מכשירים. 7 - נגן מוזיקה בעיקר, מסך קטן ומקשי מגע. המון שעות עבודה. אין אפשרות הרחבה. מגיע עד 16GB. O2 - מכשיר מולטימדיה שנועד לסרטים. מסך מגע גדול, קורא כמעט כל פורמט שקיים כיום. זמן סוללה לא משהו (סביר להניח שבגלל המסך הגדול). מגיע עד 32GB ומאשפשר עוד הרחבה. D2 - נגן ביניים לשניהם. מסך מגע בינוני (2.5"), זמן סוללה ארוך, דורש המרה לסרטים, קורא פורמטים רבים של מוזיקה. מגיע עד 16GB ומאפשר עוד הרחחבה. כל הנגנים הנ"ל מבוססים על זיכרון פלאש. איכות הקול בנגנים של קואון מאוד דומה (יש לי את ה-7 ואת ה-D2). מן הסתם תצטרכי להשקיע גם באוזניות טובות (אלו שמגיעות עם הנגן לא מלהיבות). אם את בונה בעיקר על מוזיקה - אני הייתי מוותר על ה-O2 (בגלל המסך הגדול שגורם לו להיות קצת מסורבל + זמן סוללה נמוך יותר). בין ה-D2 ל-7 - זה עניין של טעם. מציע לך לקפוץ לבאג ולבקש לראות אותם עובדים (וזה בהנחה שעוד יש להם את ה-7 למכירה).

NoFi M

New member
../images/Emo53.gif מצטרפת לשאלה, עם כמה תוספות....

אני גם מחפשת נגן טוב ואמין, לא יקר מדי, ממשק יחסית נוח, חלוקה לתיקיות ואופציות להגדרות וחלוקה (כמו שהבנתי שיש ב-iAudio i7), איכות שמע טובה, העברה נוחה ומהירה מהמחשב (בלי תוכנות מיוחדות / מסובכות). ישמש בעיקר בעיקר לשמיעה, ככה שאין צורך בתוספות מתקדמות של תמונות / סרטים... אחרי הרבה מאד שיטוטים אני מתלבטת כרגע בין ה-sandisk sansa clip ל-iAudio i7, אבל הקליפס נשמע לי טיפה פשוט מדי (ראיתי יותר מדי פעמים טוב יחסית למחיר) והבנתי שב-i7 יש טיפה בעיה עם הלחצני מגע... מה אתם ממליצים?? (אשמח לשמוע גם אופציות נוספות, לא יותר מ-400-500 ש"ח, ומספיק לי 4-8GB) תודה רבה!

יאיר B

New member
במקרה שלך:

(וגם מציע לך לקרא את התגובה שלי לפותחת השרשור). חלוקה לתיקיות זה רק איאודיו או סנסא פיוז. כך שהסנסא קליפ נופל. מה זה "אופציה להגדרות וחלוקה"? הקליפס הוא אכן נגן פשוט ביותר (לדעתי מתוכנן כנגן לספורט). כאמור אין תיקיות, עובד רק על בסיס תגיות. המחיר שלו זול כדי להתחרות בנגני המדבקה (גרסת ה-8GB שלו עולה כ-350 ש"ח, גרסת ה-4GB עולה כ-250 ש"ח). אלו מחירים סבירים לנגנים שמציעים את התכונות שהקליפ מציע. לגבי האיאודיו 7: הוא אכן עובד עם מקשי מגע (שמי לב: לא מסך מגע). כמו כל מכשיר שיש לו מסך/מקשי מגע - מחייב שימוש תכוף במקש HOLD כדי להימגע מלחיצות אקראיות על המקשים (משהו כמו נעילת מקשים בסלולארי נניח). כנגן נטו - ה-7 הוא פנטסטי לדעתי. השאלה היא אם תוכלי להשיג אותו (אני הבנתי שיש בעיות להשיג אותו בישראל).

NoFi M

New member
תודה רבה!

לגבי ה-i7, מקשי המגע שלו לא בעייתים? מכמה תגובות שקראתי באתרים שונים ראיתי שיש תלונות לגבי הרגישות של המקשים, ולגבי נוחות וקלות התפעול בעזרתם... אבל בכל אופן, מהתגובה שלך הבנתי שהi7 הכי מומלץ מבחינתי? מה לגבי הנגנים של קרייאטיב ושל אייריבר? על האייריבר E100 קראתי שהוא די מאכזב... אבל דגמים נוספים מומלצים שלהם?

יאיר B

New member
ממממ

ב-7 - מקשי המגע, מעצם טיבם כמקשי מגע, רגישים למגע... אז צריך להשתמש במקש HOLD ולנעול את הנגן לאחר כל פעולה שמבצעים. יש כאלה שזה מעצבן אותם. קלות התפעול - עניין של טעם. אני מסכים שיש חוסר הגיון מסוים בתפעול של הנגן. אני חושב שהאיאודיו 7 הוא נגן טוב מאוד, למרות החסרונות לעיל. לגבי חברות אחרות: בקריאייטיב אין תיקיות. איריבר - בעבר היה. אני לא יודע מה קורה היום. לפי סקירות ברשת, ה-E100 הוא נפילה רצינית שלהם. אומרים ש"תיקנו" את הבעיה עם ה-E150. לא ראיתי אותו ולכן לא יודע מה הסיפור שלו (בטח יש ביקורות ברשת). יש להם נגן אחר שקיבל ביקורות טובות בשם ספין. מסך מגע גדול וגלגלת שביחד שולטים בנגן. מתמונות וסרטים שראיתי, מרגיש לי לא נוח.8GB ועולה 800 ש"ח. אין אפשרות הרחבה, עברית הפוכה. זה בגדול מה שהם מוכרים כיום בישראל (בשנים האחרונות איריבר ירדה מאוד מגדולתה למרבה הצער).

NoFi M

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

נראה לי שבזה הרגע עזרת לי להחליט מה לקנות

שוב שלום:)

ושוב בקשר לפיוז:) כתבת שיש בו חלוקה לתקיות-הכוונה היא לתקיות שקיימות כבר במכשיר עצמו נכון? כלומר אלבומים/אומנים וכו'..? כשהוספתי שיר ושמתי בתוך תקיה במחשב כדי לנסות הפיוז לא התייחס לתקיה בשום מקום אלא רק לשיר כאילו הוא היה בלי תקיה. פספסתי משהו? תודה ושבוע טוב

תעדכני אותו דרך הsansa updater.

אם הוא מעודכן כבר - כשאת נכנסת למקום שבו מוצגים לך כל מיני תיקיות(שהן למעשה לא תיקיות אלא תגיות) עם אמנים, אלבומים וכו' תרדי עד למטה ושם תראי מקום שרשום שם תיקיות(יש לי באנגלית, אבל אני חושבת שככה רשום) זה האחרון ברשימה. אל תבני על זה יותר מדי, זה לא כזה מוצלח.

יאיר B

New member
מנסה:

1. איכות צליל - אני מאמין שהנגנים מהחברות הטובות נותנים איכות צליל מספקת עד טובה מאוד. החברות הטובות: קריאייטיב, איאודיו, איריבר, אפל (איפוד), סמסונג, פיליפס, סוני ובטח יש עוד כמה ששכחתי. כל נגן ניתן לחבר למערכת סטריאו דרך חיבור האוזניות שלו (עם כבל יעודי שמצד אחד מכיל פלאג 3.5 מ"מ ובצד השני פלאג/ים בהתאם לחיבורים במערכת). 2. קלות הפעלה - זה עניין של טעם אישי. מה שקל לך יכול להיות קשה לי וההפך. זה דורש התנסות עם מספר נגנים ע"מ להבין מה מחפשים. כשאת אומרת עברית, האם הכוונה היא לממשק מלא בעברית או לאפשרות לראות את שמות השירים בעברית (או את שניהם)? סידור תיקיות - בעיקרון רק באיאודיו (אם כי יש אפשרות מסויימת גם בסנסא פיוז). קשר עם המחשב - מרבית הנגנים לא דורשים תוכנה להעברת שירים. כל הנגנים הטובים מתחברים עם כבל למחשב (כלומר הם ללא חיבור USB ישיר). 3. מסך - נקודה חלשה של נגנים. במרביתם האותיות קטנות יחסית (ובאופן עקרוני ככל שהנגן קטן יותר - המסך שלו קטן יותר ואז גם האותיות קטנות יותר. עלה לי בראש ה-S9 שמאפשר הגדה והקטנה של התפריטים שלו בצורה פשוטה, אבל הוא יקר יחסית. 4. עמידות - החלק היותר פגיע בנגנים הוא המסך שלהם. יש פה התנגשות עם רצון לאותיות גדולות מול פגיעות של מסך גדול. הנגנים שרגישים במיוחד לנפילה הם נגנים שמבוססים על דיסקשיח (לעומת כאלה המבוססים על זיכרון פלאש שבו אין חלקים נעים). נגנים מבוססים דיסקישח מכילים מאות GB של מקום ועודים די הרבה + הם גם יותר גדולים פיזית. הצעות - 1. טיילי בחנויות שיש בהם תצוגה של נגנים (למשל אופיס דיפו או באג - שם צריך לבקש שידגימו לך את הנגנים שיש להם למכירה) וכך תוכלי לראות בפועל איך הנגן עובד, מה גודל האותיות על המסך ושאר הדברים שהתייחסתי אליהם. אפשרות אחרת היא לבקש לראות נגנים של חברים. 2. להתרחק מחברות לא מוכרות (אלו שפרטתי בסעיף 1 הן הטובות, אם מציעים לך משהו זול במיוחד - חשדי). את תמיד יכולה לחזור לפורום לשאול על חברה שהציעו לך (או לבדוק בגוגל אם יש להם אתר רציני, דבר שמעיד על חברה גודלה ולא נגן מדבקה שנמכר רק בישראל). 3. לא הגדרת תקציב. בלי הגדרת תקציב אני עלול לשלוח אותך לחפש נגן ב-2000 ש"ח...

or121210

New member
שכחת את סאנדיסק סנסה ../images/Emo3.gif

המחיר אמנם מחשיד אז זה מטעה, אבל היא יצרנית הנגנים בשניה בגודלה בעולם: sansa.com

I ma

New member
תודה על התשובה המפורטת-

עברית - שמות השירים בודאי. מימשק מלא- עדיף אבל פחות חשוב. האם כדאי לקנות באר"הב מבחינת מחיר ואחריות? האם כדי לקבל את העברית צריך לקנות את המכשיר בארץ? ראיתי באתר של COWON D2 וגם D2+ - מכירים? אני חייבת לצמצם לי אפשרויות לפני שאלך לראות כדי לא להתבלבל בחנות.

למעלה