מנסה:
1. איכות צליל - אני מאמין שהנגנים מהחברות הטובות נותנים איכות צליל מספקת עד טובה מאוד. החברות הטובות: קריאייטיב, איאודיו, איריבר, אפל (איפוד), סמסונג, פיליפס, סוני ובטח יש עוד כמה ששכחתי. כל נגן ניתן לחבר למערכת סטריאו דרך חיבור האוזניות שלו (עם כבל יעודי שמצד אחד מכיל פלאג 3.5 מ"מ ובצד השני פלאג/ים בהתאם לחיבורים במערכת). 2. קלות הפעלה - זה עניין של טעם אישי. מה שקל לך יכול להיות קשה לי וההפך. זה דורש התנסות עם מספר נגנים ע"מ להבין מה מחפשים. כשאת אומרת עברית, האם הכוונה היא לממשק מלא בעברית או לאפשרות לראות את שמות השירים בעברית (או את שניהם)? סידור תיקיות - בעיקרון רק באיאודיו (אם כי יש אפשרות מסויימת גם בסנסא פיוז). קשר עם המחשב - מרבית הנגנים לא דורשים תוכנה להעברת שירים. כל הנגנים הטובים מתחברים עם כבל למחשב (כלומר הם ללא חיבור USB ישיר). 3. מסך - נקודה חלשה של נגנים. במרביתם האותיות קטנות יחסית (ובאופן עקרוני ככל שהנגן קטן יותר - המסך שלו קטן יותר ואז גם האותיות קטנות יותר. עלה לי בראש ה-S9 שמאפשר הגדה והקטנה של התפריטים שלו בצורה פשוטה, אבל הוא יקר יחסית. 4. עמידות - החלק היותר פגיע בנגנים הוא המסך שלהם. יש פה התנגשות עם רצון לאותיות גדולות מול פגיעות של מסך גדול. הנגנים שרגישים במיוחד לנפילה הם נגנים שמבוססים על דיסקשיח (לעומת כאלה המבוססים על זיכרון פלאש שבו אין חלקים נעים). נגנים מבוססים דיסקישח מכילים מאות GB של מקום ועודים די הרבה + הם גם יותר גדולים פיזית. הצעות - 1. טיילי בחנויות שיש בהם תצוגה של נגנים (למשל אופיס דיפו או באג - שם צריך לבקש שידגימו לך את הנגנים שיש להם למכירה) וכך תוכלי לראות בפועל איך הנגן עובד, מה גודל האותיות על המסך ושאר הדברים שהתייחסתי אליהם. אפשרות אחרת היא לבקש לראות נגנים של חברים. 2. להתרחק מחברות לא מוכרות (אלו שפרטתי בסעיף 1 הן הטובות, אם מציעים לך משהו זול במיוחד - חשדי). את תמיד יכולה לחזור לפורום לשאול על חברה שהציעו לך (או לבדוק בגוגל אם יש להם אתר רציני, דבר שמעיד על חברה גודלה ולא נגן מדבקה שנמכר רק בישראל). 3. לא הגדרת תקציב. בלי הגדרת תקציב אני עלול לשלוח אותך לחפש נגן ב-2000 ש"ח...