בבקשה עזרו לי!

בבקשה עזרו לי!

אני לא מכירה כל כך טוב ספרות עברית מודרנית, ולכן צריכה המלצה. אני רוצה לקנות ספר מתנה לחברה, אבל הטעם שלה לא ממש מאפשר לי לקנות לפי בחירתי. היא מעדיפה ספרים העוסקים בכאן (ישראלי) ועכשיו (הזמן הזה). אני אביא כמה דוגמאות לספרים שהיא הכי נהנתה מהם, ואודה לכם על המלצות של ספרים באותו ז´אנר. שתהיי לי הסכין של גרוסמן. אשה יקרה של יהונתן גפן. תעתועים של ריצ´ארד באך (שזה קצת שונה מהז´אנר האהוב עליה, אך מצד שני- מספיק חופר בנפש, כדי שהיא תאהב). אז כמו שאמרתי, ספרים בז´אנר הזה, שחופרים בהם שנפש, ברגשות, מחפשים אחרי מהות ותובנות, מגיעים למסקנות ועוד. תודה מראש.

עופר ב.ה

New member
../images/Emo41.gif המלצה ../images/Emo41.gif

ספר מצויין, אין אחת שלא תעריך אותו: "חסמין וציפורים משוגעות" של גבריאלה אביגור-רותם. פרופ´ גרשון שקד מספר עליו שהוא משהו משהו! סוף סוף יצירה אמיתית בתוך כל ההבל, פנינה אמיתית וטהורה צצה לה בינות לכתיבה הבנאלית, הירודה והפופוליסטית שמציפה את הספרות העברית בשנים האחרונות! אילולא הייתי מעודן בשפתי, הייתי כותב - אביגור-רותם ה-מל-כה!
(האמת, גם אני הזמנתי אותו היום באינטרנט)

ציפי ג

New member
ציפור ישנה של יוכבד רייזמן

ספר מאוד פסיכולוגי, על אשה המעמידה פני קטטונית במשך 20 שנה

אפשר להמשיך עם גרוסמן

"משהו לרוץ איתו" ממש נהדר, נהנתי מכל משפט. רומן שנפרש על פני זמן בין זוג צעירים בירושלים. כתוב בנהירות אבל עומק לא נחסך גרוסמן במיטבו!

Erez-S

New member
דווקא לפי דעתי

"מישהו לרוץ איתו" הוא שיא השפל של גרוסמן. הידרדרות רצינית ביותר לעומת ספרי העבר שלו. השיא האמיתי שלו היה בשנות ה- 80 ותחילת ה- 90 עם הספרים "חיוך הגדי", "עיין ערך: אהבה" הנפלא ביותר ו"ספר הדיקדוק העצמי". הספרים שבאו אחרי אלה הם בושה לשם שגרוסמן יצר לעצמו בתור סופר ישראלי במלוא מובן המילה (השם שהסופרים הנפלאים ביותר בישראל יצרו). "מישהו לרוץ איתו" ספר פשוט ספר דבילי וחמודי. משהו כזה.

יש בזה משהו.

אני ניסיתי פעמים רבות במהלך הספר לקבל את התחושה ה´קאנונית´ אבל לא מצאתי אותה. נכון שהקודמים היו יותר עמוקים ומורכבים. אבל מצאתי כמה דברים שמאוד אהבתי ב´מישהו לרוץ איתו´. יש שם עוד רבדים רק צריך להתאמץ קצת. לא הייתי מגדיר, לטעמי, כשיא השפל של גרוסמן, הייתי אומר שזאת יותר אתנחתא יצירתית.

למעלה