בבקשה עזרתכם

בבקשה עזרתכם

הפכתי לאחרונה לאם חד הורית. אני עדיין לא ממש מבינה מה הזכויות שלי. אשמח לשמוע עצה ממכן האם מגיעה לי הבטחת הכנסה כי אני לא מבינה את המוסבר באתר של ביטוח לאומי. יש לי שלושה ילדים. כרגע אני מקבלת מזונות מביטוח לאומי בסכום של 1900 ש"ח. אני עובדת בסכום של 1000 ש"ח לחודש. האם מגיעה לי הבטחת הכנסה ומה התנאים להבטחת הכנסה אבל בהסבר פשוט:) אשמח מאוד לעזרתכן. וגם לשמוע איך אתן שורדות עם סכום כזה פעוט ושלושה ילדים? איך חיים כך? הבעל לא בתמונה ואין קשר איתו ואין מזונות ממנו. סיפור ארך לפעם אחרת. תודה רבה.(אגב אהי גרושה כבר)

מרגנית2

New member
אולי את מתכוונת להשלמת הכנסה

נראה לי שאת צריכה לגשת לשם ולברר. אפשר גם בטלפון. הם עונים בפרוט.

לאן פונים? וגם אשצח

בכל זאת לקבל תגובה של מישהי במצב שלי האם אני זכאית. נדמה לי שאני מתכוונת להשלמת הכנסה. נכון:)

s h o o s h a

New member
זכאויות

כל זכאות נבדקת על פי מבחני הכנסה. לשם בדיקת הזכאות עליך לפנות אל הגופים הרלוונטיים. בביטוח הלאומי תוכלי לפנות אל מוקד השירות הארצי שלהם בטלפון 6050* או 6050 - 222 - 1

m i c h a l i

New member
למה את לא פונה להוצל"פ?

האם הסכום שמשלמים לך מהביטוח הלאומי הוא הסכום שנפסק לך עבור 3 ילדים?

זה דיי מוזר

כי התקרה היא 2700 ואז מותר להרוויח עוד 1000 נטו ולך יש 3 ילדודים ורק 1900 מוזר עם 3 ילדים ויש סביבי כאלה אבל על כזה סכום זה יותר מקצ אפילו מה קורה בעולם הזה?

אין מקום לפנות להוצאה לפועל

למעשה הסיפור מאוד מורכב וארוך ועדיין קצת קשה לי לכתוב אותו. אוכל רק לומר שמסיבה מסוימת הוא נעצר והוא כעת בכלא. אני כעת חדשה בכל העניין הזה של החד הוריות ובאמת פתאום צריך לחיות מכל כך מעט כסף לשלושה ילדים ולי ואני בכלל לא יודעת איך עושים את זה. זה מאוד קשה. אני אשמח לשמוע עיצות ותגובות איך אפשר להסתדר. מה הזכויות שלי. האם אני זכאית להשלמת הכנסה. אני ממש לא מבינה את ההסבר של ביטוח לאומי. אנ גם לא כ"כ יודעת מה אני אמורה לשאול בביטוח לאומי. הכל כ"כ מסובך וקשה. מה עושים?

../images/Emo132.gif

עכשיו הבנתי אני חושבת את מקבלת גימלה של אשת .... אז אם תתגרשי או תתחילי בהליכים תקבלי מזונות אני חושבת....

../images/Emo14.gif

אני כבר גרושה מספר חודשים והסכום 1900 מביטוח לאומי זה מזונות כרגע הם אומרים שלא מגיע לי שום הכנסה נוספת מהם מאחר ואני מרויחה 1000 שח נוספים.

m i c h a l i

New member
האם יש לך הכנסות נוספות?

אם אין לך זה לא יכול להיות שזהו הסכום הכולל שמגיע לך. תבדקי היטב מה כל ההכנסות שיש לך, כולל כל הקיצבאות (גם קיצבת ילדים וכו') ואז אנסה להסביר

אין זכויות מיוחדות

לאשת אסיר או עציר, התשובה מביטוח לאומי היא: "זאת בעיה שלך שהתחתנת איתו" אך אני מבינה שאת גרושה אז מגיע לך בדיוק מה שמגיע לאשה גרושה מביטוח לאומי שלא מקבלת מזונות מבעלה אין מה לפנות להוצל"פ כי לא תקבלי כלום.

חד הורית היום

מקבלת ללא מזונות כ 2700 מביטוח לאומי, לפי החישוב את מקבלת יותר 1900 מזונות ו1000 שכר את מעל התקרה. סורי אולי תחפשי עבודה שתכניס יותר, לצערנו זה הסכום שהמדינה מקציבה לנו לחיות...

../images/Emo13.gifשלום לכן, אני חד הורית לשניים ומקבלת 2600ש

כפי שאני יודעת אם לשלושה צריכה לקבל יותר,ובימים אלו אני אקבל גם מזונות ,ומחפשת עבודה כמזכירה רפואית,, מקווה שדבריי מדוייקים ואפשר לבדוק מול ביטוח לאומי,טל' *6050 בהצלחה אילנה

מנסה לעזור-

וסליחה שאני לא ניראת כאן הרבה זה רק בגלל שאני נאלצת להחליף ניק ואני מתעצלת ברוב המקרים...:) לפי הנתונים שציינת מגיעה לך השלמת הכנסה וזה אומר שאת צריכה להגיע לביטוח לאומי וללשכת התעסוקה יש ימי התייצבות לאנשים עובדים למעשה אמורים לחפש לך עבודה מכניסה יותר....תוך התחשבות במצבך כאם חד הורית לילדים קטנים בזמן ההתייצבות שלך למעשה משלימים לך את השכר החישוב נעשה פחות או יותר כך:(וזה מהנסייון שלי בלבד) 4700 ש"ח -(קצבת ילדים+מזונות+משכורת+כל הכנסה נוספת אחרת...)ואת היתרה הם אמורים להשלים לך כל חודש למעשה את אמורה להגיע לביטוח לאומי ולהגיש בקשה להשלמת הכנסה להגיש להם 3 תלושי שכר אחרונים+אישור מעביד חתום בחותמת!!בו הוא מציין שלא ניתן להגדיל את המשרה חוזה שכירות אם יש דפי חשבון אחרונים דף חשבון המעיד על חסכונות אם יש או אין! פסק דין ותעודת גירוישן +צילום ת"ז זה באופן כללי-להגיש להם הכל מסודר ותוך 60 יום ידונו בבקשתך,במקביל את אישור הועדה ישלחו אותך ללשכה לחתום פעם בשבוע בשעות שנוחות לך מבחינת ימי העבודה שלך! כ"כ מגיעה לך הנחה במיסי עיריה נדמה לי שההנחה עומדת על 20% ראשונית למעט הנחה חריגה בהצלחה ומקווה שעזרתי

למעלה