בבקשה-שאלה על עוגה

מלכה90

New member
בבקשה-שאלה על עוגה

רוצה להכין עוגה שכל החומרים שלה כשרים ויש גם קמח תופח . קניתי קמח תופח כשר לפסח-יש צורך להוסיף לעיסה גם אבקת אפייה או פשוט רק את המקח תופח,כמו ביום רגיל?תודה

bali

New member
מנהל
בקמח תופח לפסח יש כבר חומרי התפחה ואין צורך

להוסיף עוד חומרי התפחה. יותר מדיי חומרי התפחה יפגעו בטעם של העוגה.

תחליף לקמח תופח לפסח ועוגת תפוזי

שלום לכם,
סליחה על ה"דחוף". נתקעתי עכשו עם הכנת עוגת תפוזים לפסח.

כל המתכונים שאני מוצאת (כולל כאן) הם עם קמח תופח לפסח. אין לי. איך אפשר להחליף אותו?

בנוסף, אשמח למתכון לעוגת תפוזים לפסח מוצלח בהתחשב בנ"ל.

המון תודה!

bali

New member
מנהל
הייתי הולכת לקנות קמח תופח לפסח

כיוון שהוא עשוי מתערובת של כמה קמחים + אבקת אפייה ואני לא יודעת מה בדיוק היחס ביניהם. כל תחליף שאגיד עכשיו יהיה שונה, וכשמתעסקים עם קמח מצה וכיו"ב, ההבדל בין עוגה קלה ואוורירית ליציקת קמח מצה הוא קריטי.

יש קמח תופח לפסח בכל סופר עכשיו.

תודה באלי, בינתיים הכנתי

עוגת תמרים שמצאתי פה פעם של הדרומית.
השתמשתי ב2 כוס חד"פ קמח מצה + 1 וחצי כוס קמח תפ"א + 1 א.א.. יצאה לא דחוסה לא אוורירית, אבל כן לחה בפנים כנראה כי התפ"א עושה את זה קצת עיסתי. בכל זאת, לא רעה בכלל. בהמשך אקנה את הקמח התופח.

וחג שמח!

מתכון לעוגת תפוזים כשל"פ, מומלץ.

עוגת תפוז ושקדים
שי לי ליפא

העוגה הזאת לא רק כשרה לפסח אלא היא גם פרווה! היא נימוחה, מרציפנית ומזכירה במרקמה עוגת סולת לחה. חשוב: העוגה נוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. מומלץ לאפות אותה בתבנית סיליקון, כדי להקל על החילוץ. כמו כן רצוי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת ולכסות בניילון נצמד, שלא תתייבש.

חומרים לתבנית קוגלהוף או לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים טבעי
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים דק

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מקציפים ביצים עם סוכר 8-6 דקות לתערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.

3. אופים 50-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

מקור: http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-7ca8482befe3d31006.htm?Partner=interlink

למעלה