מתכון לעוגת תפוזים כשל"פ, מומלץ.
עוגת תפוז ושקדים
שי לי ליפא
העוגה הזאת לא רק כשרה לפסח אלא היא גם פרווה! היא נימוחה, מרציפנית ומזכירה במרקמה עוגת סולת לחה. חשוב: העוגה נוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. מומלץ לאפות אותה בתבנית סיליקון, כדי להקל על החילוץ. כמו כן רצוי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת ולכסות בניילון נצמד, שלא תתייבש.
חומרים לתבנית קוגלהוף או לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים טבעי
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים דק
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מקציפים ביצים עם סוכר 8-6 דקות לתערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.
3. אופים 50-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
מקור:
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-7ca8482befe3d31006.htm?Partner=interlink