בבקשה, שאלות למומחים,

kuku1900

New member
בבקשה, שאלות למומחים,

שלום לחברי הפורום, יש לי כמה שאלות, נראה לי שלא כל כך קשות, אשמח לתשובות. 1. האם הגירה על בסיס קהילתי (וויניפג) מבטלת את הצורך בנקודות או במבחן באנגלית או בשניהם ? 2. לי עצמי יש תעודת טכנאי אלק', כולל שנה נסיון עבודה בקנדה, תעודת הנדסאי אלק' ותואר ראשון B.ED אבל אני עובד מזה עשר שנים בתור מנהל מערכת (system manager - רשתות, תמיכת משתמשים, התקנה, קנייה וכו') שאלתי היא איך אני מחשב את הנקודות או יותר נכון את שנות הלימוד שלי מבחינת נקודות ? 3. האם יש מישהו או מישהיא בפורום שעובד/ת כמורה ? האם יש מישהו/י שהמירו תעודת הוראה ישראלית לקנדית ויכול לספר על העבודה והתהליך ? האם יש עבודות בתחום ? כל דבר מתחום ההוראה ? 4. על ילד מעל גיל 6 לא משלמים כלום בבית ספר ציבורי ??? עד איזה שעה זה ? כמה ייעלה "צהרון" או חוגים עד 4-5 במידה וצריך ?? תודה מראש על כל תשובה.

dannyk27

New member
כמה תשובות

1. גם בתהליך ההגירה הנ"ל יש שיטת ניקוד - נא עיין באתר ההגירה הפרובינציאלי. באשר לאנגילת תצטרך להוכיח את ידיעתך ע"י תעודת שיש בידך ולהצהיר על מס' שנות הלימוד וכן במהלך הביקור רמת האנגלית תיבחן בעיקר בדיבור. 2. על כל שנת לימוד אקדמית מלאה מעל 12 שנות לימוד אתה מקבל תוספת ניקוד כשהמינימום הוא כאמור שנת לימודים אחת. 3. אני מכיר מישהו ביצע את ההמרה, תהליך שלקח מס' שבועות והתחיל לעבוד חיש מהר. תלוי כמובן ברמה, בידיעת השפה וכו'. 4. אין תשלום בביה"ס ציבורי (אגב יש בעיר שניים שהם גם יהודיים) הלימודים עד שעה 15:40 ולאחר מכן יש אפשרות לצהרון / חוגים שהם בתשלום, תלוי בחוג ובמס' השעות.

למעלה