לורד
אני מכינה מידי פעם מרק תימני, לליל שבת בחורף.מדובר במרק פשוט מאוד וקל להכנה. למרק התימני גרסאות שונות-כל אחד מבשל לפי הטעם שלו, יש שמוסיפים הרבה ירקות ויש כאלו שלא מוסיפים כמעט ירק במרק. הדבר החשוב ביותר לדעתי במרק זה, הוא שהתבלינים יהיו טריים-לא לקנות מהסופר אלא בחנות תבלינים, עדיף לקנות את התבלין בצורתו הטבעית ובבית לטחון אותו במטחנת קפה, אם לא, אפשר לקנות תבלין שנטחן בחנות התבלינים. כמו שגולדה כתבה, החאו'יג' הוא התבלין המרכזי במרק התימני-הוא מורכב מכמון, הל,כורכום ופלפל שחור. אני לא משתמשת בחאו'יג' (שהיא תערובת התבלינים) אלא בתבלינים עצמם בנפרד, אני אוהבת לשים יחסית הרבה כמון ומעט מהמרכיבים האחרים.(פלפל שחור, הל וכרכום) עוד נקודה חשובה בהצלחת המרק היא טריות המוצרים-העוף או הבשר צריכים להיות טריים. למתכון בגדול, כפי שאני מכינה: אני שמה בסיר כ5-7 תפוחי אדמה(בגודל בינוני) חצויים,(כ10-14 חתיכות) מוסיפה כ3-4 ליטר מים. לאחר שהמים רתחו אני שמה כ10 חתיכות עוף,(5 כרעיים ו5 שוקיים) לאחר שהמים רותחים שוב, (אחרי הוספת העוף) אני מוציאה את הקצף שנוצר ושופכת ממי הבישול עד גובה העוף, אני מוסיפה לסיר בצל גדול חתוך לרבעים,כ3 עלי סלרי אמריקאי חתוך, כ300 גר' דלעת חתוכה לקוביות גדולות וקשוא חתוך ל3-4 חתיכות. (אם יש קשואים בבית..) אני מוסיפה תבול:כף גדושה רסק עגבניות,כף גדושה אבקת מרק,חצי-שליש כף מלח,חצי כף כמון,שמינית כף כרכום,שמינית כף הל ורבע כף פלפל שחור ובסוף מפזרת למעלה כ1/3 חבילת פטרוזילה קצוצה טריה, אני ממשיכה לבשל את העוף עד שתפוחי האדמה (שבתחתית הסיר)רכים. שוב, לדעתי מרק תימני הוא אלתור אישי של כל אחד, את לא צריכה להכין אותו בדיוק כפי שכתבתי, (יש אוהבים אותו מתובל יותר או פחות) החשוב ביותר לדעתי שהתבלינים יהיו טריים וריחניים וכן העוף/בשר טריים.(לא קפואים)