בבקשה - תוכלו להסביר לי איך מכינים מרק עוף תי

ורד70

New member
בבקשה - תוכלו להסביר לי איך מכינים מרק עוף תי

ומרק בקר תימני? אל תפנו אותי למאמרים - אני רוצה ממישהי שמכינה.תודה
 
מרק עוף עם גיוונים וגם פשטידה

שלום לך... בנושא המרק התימני אני לא יכולה לעזור, אבל קבלי מתכון למרק עוף: לשטוף את חלקי העוף במים רותחים (אני משתמשת ב-2 כרעיים ו-2 רגליים לסיר מרק די גדול, משהו כמו 8 כוסות. ניתן להחליף בכמות מתאימה של כנפיים, גרונות וכיוב') ושמים בתוך סיר עם מים. מביאים לרתיחה ומסירים קצף, אם נוצר. מנמיכים את האש ומוסיפים מלח לפי הטעם, בצל שלם קלוף (אני שמה חצי בצל) וגזר שלם קלוף. מבשלים על אש קטנה עד שהעוף מוכן והבשר נפרד מהעצם (אם הבשר לא נפרד לאחר כשעתיים בישול, אפשר להפסיק לבשל גם ככה) גיוונים: אני אוהבת את המרק ככה, אך רבים מוסיפים לו, בשלב הוספת הבצל והגזר, תוספות שונות: שורש סלרי שלם, שן שום שלמה, קישוא, דלעת, תבלינים כמו גרגרי פלפל שלמים, עלה דפנה, אפילו שמעתי על מישהו שמוסיף מקל קינמון... בקיצור תגווני לפי טעמך. ועוד משהו: אם הוספת למרק ירקות שונים, והם לא נאכלו, ניתן למעוך או לחתוך לקוביות, לערבב עם ביצים, פרורי לחם/קמח מצה/קמח רגיל, לתבל לפי טעמך ולאפות פשטידה שיוצאת לא רעה בכלל... אם לא אכלתם את חלקי העוף (מה שאני כן ממליצה לנסות, למרות תדמית העוף המכובס) ניתן להוסיפם לפשטידה. תהני
 
בעיקרון ההבדל הגדול הוא בתיבול

תימנים מוסיפים חוואיייג' תימני למרק (לשים לב למרק ולא קפה!!!) לשים לב כי הטעם דומיננטי. ואם אכלת מרק תימני אצל תימניה אמיתית של פעם אז לרוב הן מכינות לבד את החוואיג' ואז היחסים משתנים. בכל מקרה חוואיג' תימני אוטנטי יהיה מעט שונה אבל גם חוואיג' שתקני בחנות תבלינים יתן לך בהחלט טעם תימני וריח שאי אפשר להתבלבל לגביו. מעבר לכך מרכיבי המרק הם זהים וזה באמת ענין של טעם איזה ירקות להוסיף (בטטה נותנת טעם טיפה מתקתק, גבעולי סלרי נותנים טעם משלהם, סלק צובע קצת את המרק לאדום, ולפת נותנת טעם אחר לגמרי!! תנסו פעם!!) אני בכל מרק מוסיפה גם כמון.
 

ל י א ת א

New member
מרק תימני שונה לא רק בתיבול

משתמשים בבקר (מספר 8 ) ובירקות חתוכים לחתיכות גדולות,שמים נענע ובסוף יש תערובת מעגבניה,וכוסברה שמוסיפים. ככה אמא שלי מכינה...
 

nava17

New member
לורד

אני מכינה מידי פעם מרק תימני, לליל שבת בחורף.מדובר במרק פשוט מאוד וקל להכנה. למרק התימני גרסאות שונות-כל אחד מבשל לפי הטעם שלו, יש שמוסיפים הרבה ירקות ויש כאלו שלא מוסיפים כמעט ירק במרק. הדבר החשוב ביותר לדעתי במרק זה, הוא שהתבלינים יהיו טריים-לא לקנות מהסופר אלא בחנות תבלינים, עדיף לקנות את התבלין בצורתו הטבעית ובבית לטחון אותו במטחנת קפה, אם לא, אפשר לקנות תבלין שנטחן בחנות התבלינים. כמו שגולדה כתבה, החאו'יג' הוא התבלין המרכזי במרק התימני-הוא מורכב מכמון, הל,כורכום ופלפל שחור. אני לא משתמשת בחאו'יג' (שהיא תערובת התבלינים) אלא בתבלינים עצמם בנפרד, אני אוהבת לשים יחסית הרבה כמון ומעט מהמרכיבים האחרים.(פלפל שחור, הל וכרכום) עוד נקודה חשובה בהצלחת המרק היא טריות המוצרים-העוף או הבשר צריכים להיות טריים. למתכון בגדול, כפי שאני מכינה: אני שמה בסיר כ5-7 תפוחי אדמה(בגודל בינוני) חצויים,(כ10-14 חתיכות) מוסיפה כ3-4 ליטר מים. לאחר שהמים רתחו אני שמה כ10 חתיכות עוף,(5 כרעיים ו5 שוקיים) לאחר שהמים רותחים שוב, (אחרי הוספת העוף) אני מוציאה את הקצף שנוצר ושופכת ממי הבישול עד גובה העוף, אני מוסיפה לסיר בצל גדול חתוך לרבעים,כ3 עלי סלרי אמריקאי חתוך, כ300 גר' דלעת חתוכה לקוביות גדולות וקשוא חתוך ל3-4 חתיכות. (אם יש קשואים בבית..) אני מוסיפה תבול:כף גדושה רסק עגבניות,כף גדושה אבקת מרק,חצי-שליש כף מלח,חצי כף כמון,שמינית כף כרכום,שמינית כף הל ורבע כף פלפל שחור ובסוף מפזרת למעלה כ1/3 חבילת פטרוזילה קצוצה טריה, אני ממשיכה לבשל את העוף עד שתפוחי האדמה (שבתחתית הסיר)רכים. שוב, לדעתי מרק תימני הוא אלתור אישי של כל אחד, את לא צריכה להכין אותו בדיוק כפי שכתבתי, (יש אוהבים אותו מתובל יותר או פחות) החשוב ביותר לדעתי שהתבלינים יהיו טריים וריחניים וכן העוף/בשר טריים.(לא קפואים)
 
את המתכון שלי למרק תימני

אוכל להקליד לך מחר בבוקר, בלי נדר. הוא מאד אהוב אצלנו בבית.
 
מרק עוף תימני

מטגנת בצל עד שיזהיב, מוסיפה עגבניה מרוסקת וכמה שיני שום כתושות, מוסיפה חתיכות עוף, מערבבת היטב, מתבלת בכף מרק עוף ושתי כפות חוויאג', מוסיפה מים רותחים, מוסיפה כמה גזרים, בישוך ארוך וטוב שלקראת סופו מוסיפה כוסברה וגם, מוציאה כוס מהמרק ובוחשת היטב לתוך הכוס כף או שתיים של קמח עד שלא יהיו גושים ושופכת חזרה למרק. בהצלחה!
 

רותי410

New member
אצלנו אוהבים מרק בלי ירקות

אז אני שמה בסיר את חלקי העוף מכסה את העוף במים + עוד כוס. מרתיחה ומקפה את המרק. מנמיכה את האש, מכניסה פנימה 4-3 תפוחי אדמה בינוניים חצויים לשניים, עגבנייה חצויה לשניים (אופציה) ושני בצלים בינוניים שאני חורצת בהם חריצים למען הארומה. מוסיפה חצי כפית כורכום, חצי כפית מלח וכף מלאה אבקת מרק. מבשלת את המרק כשעה, עד שהעוף רך. טועמת ומוסיפה אבקת מרק, אם צריך. כעשר דקות לפני תום הבישול אני מוסיפה כפית מלאה תערובת של פלפל שחור, הל וכמון ועוד כפית מחוקה כמון. אני מוסיפה גם כוסברה טרייה. בגלל שלא כולם אוהבים כוסברה, אני קושרת את העלים, ולאחר תום הבישול מוציאה אותם. מרק בשר נעשה באותה צורה - בדרך כלל משתמשים בחלק בשר שנקרא שפונדרה או אסאדו. אצלנו אוהבים את הבשר רך, לכן אני מבשלת את המרק שעתיים או יותר עד שהבשר רך. אני עצמי לא אוהבת מרק בשר. מרק רגל אני לא יודעת להכין, אבל אני יודעת שהוא יוצא סמיך מאוד. את המתכון הזה למדתי מחברתי תיקי. אצלנו בבית בישלו תמיד מרק בלי כורכום ועם הרבה כוסברה.
 
למעלה