בבקשה תוציאו אותי מלה-לה לנד
SOS

Jackie O

New member
רשימות. מילת מפתח

לעשות רשימות. בכל פעם שאת נזכרת במשהו להוסיף לרשימה.
גם אצלי היה הפרש גדול של כמעט שבע שנים. הרשימות הצילו אותי.
לדעת מה צריך לקנות ומה צריך להביא מהמחסן ומה חשוב שיהיה לחודש הראשון ומה אפשר להשלים תוך כדי.
תל השומר ברור, ולו רק בשביל המלונית.
מוצצים, בקבוק, תיק לך ללידה. יש מליון רשימות כאלו בפורום הריון. (רק תזכרי להוריד כל מני דברים של לידה ראשונה ומתלהבת...

הכל יהיה בסדר...

nochda

New member
תתחילי עם הכנת תיק לבית חולים

תיק בית חולים:
תיק מעקב הריון
נעלי בית
סנדלים למקלחת
תחתונים חד פעמיים
תחבושות (TENA VANIA אולדייס)
מגבונים לתינוק
מוצץ.
קופסה עם פירות יבשים.
בקבוק מים.
מוסיקה/ספר
מטען לנייד+נייד.

Jackie O

New member
אם כבר אז תוספת לרשימה...

מגבת
בגדים נורמלים להחלפה
במקום תחתונים חד פעמיים, לקנות בסופר פארם תחתונים פושטיים כאלו של לייף. להרגשת נרמול...
תיק איפור (שוב, בשביל הנשמה...)
מצלמה
פדים להנקה
חזיית הנקה

ועוד תוספת

יש סופרפארם בכל בית חולים כמעט או בסמוך אליו.
לדעתי חוץ מהבייסיק לא צריך להביא כלום, אפשר לארגן הכל אח"כ.

אבל אם כבר, אז גם:
משחה להנקה (פיורלן / לנסינו) - למרות שיש בבית החולים לרוב.
תכשירי רחצה (שמפו, מרכך, תחליב רחצה, וכו'). נורא מבאס להתקלח אחרי הלידה כשאין לך משהו נורמלי.

ואצלי לפחות - כרית מהבית! למרות שאני האחרונה שתביא כריות מהבית בד"כ, אחרי לידה, כשאת עייפה כ"כ וכאובה, להתקע עם כרית נוראית - זה ממש לא כיף.

nochda

New member
ועכשיו מכינים את הבית

ציוד לבית:

עריסת תינוק מושכרת (יתרון-ניידת בין חדרים,תחושה יותר בטוחה לתינוק) במוצצים משכירים את הדגם הפשוט ב 20 ש"ח לחודש.
שידת החתלה
אמבטיה
עגלה
חיתולים NB
מוצצים
בקבוקים
תמ"ל
סטנד ליבוש בקבוקים
תרמוס לשמירה על מים רתוחים
בגדים לתינוק
חיתול טטרה רב פעמי
סדינים
מברשת/סבון לרחצת תינוקות
משחת החתלה
והרבה הרבה חום ואהבה ושהיה בשעה טובה

לא בהכרח.

לנו יש שידת החתלה מהגדולה. רק מה, היא נמצאת בקומה למעלה.
כך שאחרי שילדתי את האנרג'ייזר, כשלא רציתי לעלות למעלה לחתל אותה, נאלצתי לחתל אותה על מיטות / ספות (על משטח החתלה נייד)

נשבר לי הגב. בהתחשב בעובדה שבהתחלה מחתלים המון פעמים ביום, וגם אם לא מחתלים - צריכים לא פעם להחליף בגדים עקב פליטות וכאלה, כל ההתכופפות המצטברת הזאת מכאיבה. (לא תמיד אפשר לחתל כשאת יושבת גם).

בעיקרון חשבנו לקנות שידת החתלה ניידת כזאת של איקאה (בלי מגירות, רק "עמדת החתלה") בסוף ויתרנו על הרעיון.

כך שאם שידת ההחתלה תהיה במקום זמין ונגיש - זה מצוין והרבה יותר נוח. לגובה יש יתרון. אם זה כמו אצלנו לא מאד נגיש - אולי זה מיותר.

rnavina

New member
היתה לנו שידה נגישה ומעולם לא חיתלתי עליה

חיתלתי כמעט תמיד בישיבה. יש לי עבר של בעיות גב ובכל זאת היה לי מאד נוח ככה.

nochda

New member
גם בילד החמישי היא לא מיותרת בעיני

השידה שלי משמשת גם כארון בגדים. יש מגירה בה מרוכזים כל בגדי התינוק.
מעל השידה תלוי מנשא שנושא את החיתולים. יש סלסלה צמודה לשידה שמרכזת את כל הציוד הטיפולי:מגבונים,משחות שונות,מספריים לתינוק,צמר גפן+אלכוהול לחיטוי הטבור.
מקום נעים ומסודר להחלפת חיתול ולהתארגנות לאחר האמבטיה.

תבוא השלישית ותכריע

שידה זה אחד הדברים שמקלים על החיים.
למרות זאת, במקרה שלנו למשל, אוציא אותה מהבית בזמן הקרוב כי היא תופסת המון מקום.

אבל

אין לך תינוק/ת.
לו היה לך, אני חושבת שהיית משאירה אותה על אף המקום.

גם אצלי היא כרגע לא משמשת כשידת החתלה, עקב מיקומה. ועדיין, אני שומרת אותה, כדי שאם בפעם הבאה המיקום שלה (או שלנו) ישתנה - אוכל להעזר בה.

כרגע יש לי שידה פעילה בחדר הילדים, למרות

שכידוע לך ה"תינוקת" שלי בת 3.5

לא אוותר עליה כל כך מהר. גם כיום היא שימושית, מלבד מקום אחסון.
בהמשך (עם עוד ילד בע"ה או ריהוט נוסף לחדר, כמו מכתביה לגדול שיעלה לבי"ס) אשקול בהחלט להוציא אותה.

שלנו

הייתה שימושית במהלך החצי שנה הראשונה של כל תינוק, מעבר לזה לא השתמשתי בה כשידת החתלה אלא כעוד מקום לאכסון צעצועים ומשחקים.
לא מוצר מאסט בכלל בעיני וליולדות טריות אני ממליצה לקנות עמדת החתלה מאיקאה (אלא אם כן יש להם בעיה של אכסון וזה יכול לעזור להם, למי שיש מספיק ארונות בבית זה לא הכרחי)

גם אצלנו היא מאורגנת כ"סביבת התינוק".

קופסה עם מוצצים, מגירה עם חיתולים, מגבונים, משחות החתלה, עוד מגירה עם גרביים, עוד אחת עם כל הרגליות ובגדי הגוף, טיטולי טטרה, וכו'.
מאד עוזר.

מה שכן, כאמור, הפעם בגלל שזה בקומה אחרת מהמרחב הציבורי הפעיל שלנו, זה היה לא נוח מספיק.

שוב, עניין של מקום...

כשיש מקום ברור ששידה מומלצת מאד. אם לא, סזה אחד הדברים הראשונים שהייתי מוותרת עליהם.

מסייגת

אם את מתכוונת להניק הנקה מלאה, עדיף שלא יהיה תמ"ל בבית, כדי להימנע מהפיתוי בימים הקשים הראשונים. ואם את אכן בונה על הנקה - תכיני לך משאבה טובה בבית, משחה לפטמות, כרית ג'ל כזאת שמקפיאים/מחממים לקומפרסים אם יידרש. יש לקנות כאלו ב-20 שקלים בסופרפארם.

לגבי חיתולים - אפשר גם ללכת ישר למידה 2. בבתי החולים לרוב יש מידה 2 ולא NB, שהם יקרים יותר.
לגבי בגדים - לדעתי צריך הרבה. בהתחלה מחליפים כמה פעמים ביום, ואם לא רוצים לשתעבד לכביסות, עדיף לקנות הרבה (אפילו "פשוטים", אבל שיהיה זמין)
חיתולי טטרה - כנ"ל.

למעלה