בבקשה תעזרו לאיש מפגר

hananc

New member
בבקשה תעזרו לאיש מפגר ../images/Emo60.gif

פעם הייתי מעודכן. היום כבר לא ורוצה לחזור לקרוא דברים טובים. אפשר בעברית ואפשר באנגלית. יש לי בבית את "שער" של פרדריק פול ואת "פני מועדות לכוכבים" של בסטר. זה ייתן לכם כיוון. לא פנטסיה, לא סדרות. סיפורים מרתקים עם אמירה על העולם. זה מה שאני מחפש. תודה

alond

New member
לא סדרות?

אתה מודע לכך ששער (gateway) ממשיך לסדרה של 5 ספרים (כולל שער), נכון? בכל אופן, אם בבסטר עסקינונו אז אפשר את the demolished man לפוהל אפשר את man plus שממשיך ל mars plus שלא קראתי אבל man plus עומד לבדו. בשביל דברים אחרים, הייתי ממליץ על קץ הילדות של אסימוב, המשחק של אנדר של קארד (שלמרות שזו סדרה, אפשר לעצור אחרי הראשון אבל הייתי ממליץ על כל ארבעת הספרים שעוסקים באנדר), גר בארץ נוכריה ועריצה היא הלבנה של היינליין, בכלל את היינליין. חולית של הרברט (שעוד פעם, למרות שזו סדרה (שעוד פעם, אני ממליץ בחום), אפשר לעצור אחרי הראשון בלי בעייה), תנסה ספרים של לארי ניבן (יש לו הרבה קלאסיים).

kenny66

New member
אהמ...

קץ הילדות זה לא אסימוב אלא קלארק. מעבר לכך - אני מסכים עם ההמלצות, חוץ מגר בארץ נוכריה. עוד דברים - ספר הארץ של אנדרסון; ניל גיימן וטרי פראצ´ט - בשורות טובות; גיימן - לעולם לא עולם nevewher; אסימוב - ספרי הסיפורים שלו (אנוכי הרובוט; מחר כפול תשע; וכו´, די קשים להשגה) סדרת המוסד שלו (שלושת הראשונים בעיקר); ספרים של גרג איגן - "מצוקה" יצא בעברית, teranesia, permutation city; הימנון לליבוביץ של וולטר מילר; האסופה "משקפי שמש כסופים" בעריכת סטרלינג נותנת מבוא יפה לסייברפאנק; קוני וויליס - יום הדין, מלבד הכלב, משכוכית, ארץ לא נודעת.

alond

New member
אכן קלארק. לא יודע מה קרה לי.

אני מתבלבל ביניהם.

עם כל המלצותיך מסכים, מלבד

הקוני. הוא ביקש בפירוש לא פנטזיה... ומשכוכית, למרות שהוא הקריא בספריה (שראו אור בעברית), אינו מד"ב.

hananc

New member
תודה, אבל...../images/Emo60.gif

את "מחר כפול תשע" קראתי בפעם הראשונה כשהייתי בן תשע. היום אני בן שלושים ותשע. היינליין נמאס אחרי כמה ספרים. גם אסימוב. את אורסולה לה גוויין קראתי. את הספרים שיצאו בשנות השמונים קראתי. את סדרת "אנדר" קראנו, אני והילדים שלי. הבן שלי קורא "רומח הדרקון" וכאלה ומשחק במבוכים ודרקונים. האם יצאו ספרים טובים בעשור האחרון שהם לא פנטסיה?

alond

New member
יש את היפריון אבל ביקשת לא סדרות

נמנעתי מסדרות.

אני דווקא יכול להמליץ על כמה ספרים

טובים ביותר. סדרת מלחמות הרימום של ברין (יש בעית תרגום בספר הראשון גאות כוכב אבל שווה להתאמץ, בספר השני הבעיה מסתדרת פחות או יותר). סדרת בריאר (רסיסים של כבוד, בריאר ושלוית הלוחם), של ל.מ. בוז´וילנד. שירת הגבישים של או מקאפרי הר סין ז´אן של צרין פ מקוי - ספר שלא הלך מסחרית, אבל לדעתי ספר מצוין. ואפילו שאתה לא אוהב פנטסיה, תנסה את בשורות טובות ועולם לא עולם של ניל גיימן - אני בטוח שתאהב.

יצאו הרבה, אבל לא בעברית דווקא

ניל סטיבנסון מעולה, שמעתי שגרג איגן טוב. חפש ספרים שהממסד לא אהב (רמז - הוא נוטה למד"ב רך עד שומנני).

למה שתיתן למציאות לבלבל אותך?

אני אהבתי מ-א-ד את Snowcrash של סטיבנסון, אוהב מאד את הספרים של סטרלינג, אהבתי את הסיפורים של איגן שקראתי, אהבתי את Eon של גרג בר. וכן, גם בחרתי להוצאה לאור בעברית את דיויד ברין (הספר השני שיצא לאור באופוס מבין הבחירות שלי). אני *לא* אוהב את ניבן, מכיוון שגם ממד"ב קשה אני מצפה לדמויות עמוקות יותר מקרטון, ועלילה שעושה משהו פרט לשירות טוטאלי של הרעיונות המדעיים המגניבים.

יש סיכוי שEON יתורגם? או הפרמשכים?

לגבי בחירות שעשית, הבנתי הייתה שלא תמיד משקפות את טעמך האישי. או שאתה עומד מאחורי כל ספר שיצא בזמן שהיית עורך? ולגבי ניבן - קראת את ילדי ביוולף? דמויות בעומק קרטון לא ממש מתאר מה שקורה שם...

הבחירות *שלי* תמיד היו ספרים שאהבתי

או לפחות חשבתי שהם טובים (כמו במקרה של ספרי בבילון, שהם ספרי מדיה מצויינים, וטובים בהרבה מהממוצע, אבל לא הייתי בוחר בהם אלמלא חשבתי שיש סיכוי שהאהדה לסדרה בארץ תעזור להם להימכר יותר מהממוצע של ספרינו). אבל רבים מהספרים שיצאו בזמני לא היו בחירות שלי, מכיוון שהעבודה עליהם, או על קודמים להם בסדרות, החלה לפני תחילת כהונתי. בין אלה נמנים דברים שאני אוהב מאד, כמו ששאוש"ק ולעולם-לא-עולם, ויש דברים שאני מתעב, כמו שאנארה וזקיפים. בעיקרון, כל ספר שמופיע בו הטקסט "עורך הסדרה דוד חנוך", הוא ספר שבחרתי.

בקשר ל-Eon, תשאל את אלי הרשטיין...

גרג בר הוא סופר של כתר כרגע. את ילדי ביוולף לא קראתי. בשלב מסויים נמאס לי מניבן באופן גורף.

preacher

New member
למה עולם טבעת נחשב מד"ב?

רק בגלל החלליות והחייזרים? נו באמת.

alond

New member
בתקופתי היה קישקשתא...

יכול להיות שאני טועה אבל תסתכל ברשימה זו חוץ מזה יש ספר שקוראים לו The getaway trip:Tales and vignettes of the heechee שמעתי שהוא גרוע. לא קראתי אז אני לא יודע אם הוא שייך באמת אבל אני מנחש...

preacher

New member
המלצות אנגלית

משנות התשעים, הייתי ממליץ על שני ספרים: SNOW CRASH של ניל סטיבנסון, ו- A FIRE UPON THE DEEP של ורנור וינג´י. סטיבנסון כותב כאילו-סייברפאנק מהיר ומטורף שמושפע מאוד מבסטר. וינג´י הוא אחד מנביאי הרשת, כותב מד"ב קשה יחסית עם רעיונות מעולים. אם כבר בסטר, אם עוד לא קראת תקרא את אקסטרו. עוד קצת הרחבות: ספרים אחרים של שני הסופרים הנ"ל גם מומלצים - cryptonomicon של סטיבנסון, across realtime ו- a deepness in the sky של וינג´י. הפייבוריט הנוכחי שלי, גרג בר: לעברית תורגם הספר "מוזיקת דם". באנגלית, moving mars ו- DARWINS RADIO. מד"ב קשה משולב בכשרון כתיבה רציני ביותר, עלילות סוחפות ודמויות בנויות כהלכה (אם כי לא במוזיקת דם). שילוב מושלם של מדע ורגש. עוד סופר מאוד אהוב עלי, וולטר ג´ון וויליאמס. מומלצים במיוחד: ARISTOI שמתרחש בעתיד הרחוק, voice of the whirlwind - ספר סייברפאנק, ו- days of atonement שהוא מן טכנותרילר משולב עם ספר מתח אבל העיקר שלו הוא בניית דמות מרשימה.

מצטרפת להמלצה על SNOW CRASH

ספר מדהים. ואני אומרת את זה בתור אחת ששנאה את ניורומאנסר, אז יש לזה משקל. בנוסף אני רוצה להמליץ על ספרים של Ian McDonald. אני קראתי רק את Desolation Road ומאד נהנתי, אבל ידיד שלי ממליץ על ספרים שלו באופן גורף.

קראת את נוירומאנסר בעברית במקרה?

כי אם כן, לא קראת את נוירומנסר, כי אם טיילת בשדה הטבח התרגומי החמור ביותר שאני מכיר.

למעלה