בבקשה תעזרו לי- הפרת סודיות!!!!!!!!

fairylike

New member
בבקשה תעזרו לי- הפרת סודיות!!!!!!!!

שלום לפני כחצי שנה הפסיכולוגית של המליצה לי על פסיכיאטר דרך קופת חולים. מההתחלה הרגשתי מעין אי נוחות לידו. בכל מקרה, התרופות שהוא נתן לי (והחליף כל שבועיים) לא עזרו ולדעתי האישית (ולדעת רבים אחרים, כולל הפסיכולוגית שלי) אף החמירו את המצב שלי. לפני מספר ימים הרגשתי רע מאד, כל מיני תופעות שלא ידעתי איך להתמודד איתן, והתקשרתי אליו. ביקשתי ממנו לקבוע תור למחרת וציינתי למה. אני רוצה לציין שלא דובר באיומים אובדניים או משהו שלא הייתה לי שליטה עליו! אותו 'פסיכיאטר' התקשר לאבא שלי, שעימו אני לא בקשר שנתיים (מבחירה, מכיוון שעשה לי רק רע!!!) ו סיפר לו על המצב שלי! אתם אולי תוהים, אבל כן הפסיכיאטר ידע שאני לא בקשר עם ההורים שלי והוא פחות או יותר ידע את הסיבה, והוא בכל זאת החליט, על דעת עצמו להתקשר ולספר לו. לדעתי זו הפרה חמורה של הסודיות הרפואית בינינו שכן לא חתמתי על שום "ויתור סודיות". בנוסף, הוא עשה משהו דומה לפני כחודש, כשחיפש אותי ולא מצא והתקשר לאבא שלי לשאול. אני מאד זעמתי וגערתי בו והתכוונתי להפסיק להגיע אליו כבר אז. אבל בגלל פרוצדורה של קופת החולים (שלא ניתן להחליף רופא בתוך רבעון) החלטתי להיות המטופלת שלו עד סוף יוני, שאז אני רשאית להחליף פסיכיאטר. אני לא יודעת מאיפה הוא השיג את הטלפון של אבא שלי, אבל הוא הרס לי בהמון מובנים במעשה הטיפשי שלו. אני בת 24, לא קטינה בת 3, ולדעתי לא הייתה לו זכות לעשות כך. כמובן שאמרתי לו ואני עוזבת אותו לאלתר, אבל אני רוצה לעשות משהו מעבר. מכיוון שאני לומדת עבודה סוציאלית (שנה שלישית) אני יודעת שיש לי זכויות. מה אני יכולה לעשות?

פודה

New member
לדווח לכל הגורמים הרלונטים

כמו כן, את כן יכולה לעבור מרופא שאינך מרגישה בנוח איתו, ע"י אישור רופא מחוזי.

reuthal

New member
../images/Emo45.gifלהתלונן,לדווח- אסור לו למסור

מידע -אפילו לומר מה תפקידו והקשר שלו אלייך להורים ברגע שאת מעל 18, אינך מהווה סיכון לעצמך ואינך מסכימה. אין לו שום זכות לחשוף את הפניה אליו ולידיעה את יכולה גם לתבוע אותו.

fairylike

New member
זה מה שאני מתכוונת לעשות

ותודה על התמיכה

ixmix

New member
זה בהנחה שהיא לא מהווה סיכון לעצמה.

פגשתי לא מעט אנשים שהיוו סיכון לעצמם ולסביבה, ברמה שהייתי צריך לדווח לפקידת סעד ולגורמים אחרים - וטענו בתוקף שהם לא מסכנים איש (אף לא את עצמם).

פודה

New member
זה לא משנה, עדיין הדיווח להורה הוא

הפרת חסיון. במקרים של סכנה, ניתן לפנות לבימ"ש, לפסיכיאטר המחוזי ולא להורה, במיוחד אם אין הסכמה מראש של המטופל.

fairylike

New member
בדיוק!

ואני מתמצאת בכל העניין הזה של מתי, למה ואיך מותר להפר סודיות רפואית. זה לא אחד התנאים!

ixmix

New member
למבוגר.

למבוגר - בהנחה שהיא לא הוכרזה בעבר כאינה כשירה משפטית. בדבר ילד יש חובת דיווח להורים על חלק מהדברים, לעובדים במקומות מסוימים.

למעלה