בבקשה תעזרו לי!!

daniel002

New member
בבקשה תעזרו לי!!../images/Emo10.gif

שלום לכולם!! יש לי בעיה, ואני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי! אני בת 17, ולומדת בשעות הערב בבית ספר אקסטרני (פרטי). הסיבה לכך היא שלמדתי בבית ספר טכנולוגי מכיתה י' עד אמצע יא' והחלטתי שברצוני לעלות ברמה הלימודית ולהוציא בגרות. מעולם לא הייתה לי בעייה של הבנה, קליטה, או בעיות למידה כלשהן. להיפך, תמיד הייתי אינטלגנטית ובעלת דימיון ויצירתיות רבים. הבעיה שלי היתה חוסר רצון ונכונות ללמוד, והתעסקות תמידית בדברים אחרים-מה שבעצם גרם לכך שבכיתה י' מצאתי את עצמי בתיכון הטכנולוגי. באמצע כיתה יא' ביצעתי את המעבר לבית הספר החדש. שיטת הלימודים שם היא אחרת.. ממש כמו באוניברסיטה. סימסטר אחד נמשך כארבעה חודשים, שבמהלכו התלמיד לוקח מספר מקצועות (עפ"י בחירתו), והלמידה נעשית במשך ארבעה חודשים, כאמור, שבסופם ניגשים לבגרות. זהו הסימסטר השני שלי בבית הספר, ובסימסיטר שעבר הוצאתי ציונים יפים. הצלחתי בלשון, באזרחות, ובגאוגרפיה. בסמסטר הזה אני לומדת ספרות (מקצוע שאני נורא אוהבת), מתמטיקה, ות"נך. במתמטיקה (3 יח"ל) אני מרגישה פשוט אובדת עצות!! מימיי לא אהבתי את המקצוע הזה, תמיד פחדתי ממנו, ואף פעם לא ניסיתי ללמוד או להבין אותו. הבעיה היא שבתחילת הסמסטר הכנתי שיעורים והשקעתי, ופתאום עכשיו אני לא עושה כלום!! אני רוצה להצליח, יש לי שאיפות, אבל אני פשוט לא עושה כלום עם עצמי!! לא מתרגלת, לא מכינה ש"ב.. פשוט הרמתי ידיים. כפי שאמרתי קודם, אין לי בעיית הבנה- כשמסבירים לי אני ישר קולטת, אבל זה פשוט מייאש אותי! הידיעה שאני צריכה לשבת על התחת וללמוד מקצוע שכל כך שנוא עלי.. יהיו כאלה שיגידו שאני מחפשת את הדרך הקלה, ולמען האמת יש בכך מן הנכון.. אני חושבת לא לגשת לבגרות במתמטיקה. פשוט אין לי משמעת עצמית בכל הנוגע למקצוע הזה.. אני מתעבת אותו!! למישהו יש איזו דרך לנצח את השיטה?? מבחינתי להוציא 60-70, רק לעבור!! בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!!!

Mנטה

New member
שלום דניאל

אני תוהה מה את מבקשת ? האם את חושבת שיכולה להיות לנו נוסחת קסם שניתן לך כדי לפתח משמעת עצמית ? או משהו שיגרום למתימטיקה להיות נחמדה וידידותית ? אני יכולה לחשוב על כמה כיוונים אחרים. האם הבעיה היחידה שלך לשבת היא במתימטיקה ? מה קורה במקצועות ריאליים אחרים ? האם היית רוצה להכיר את הזוית הנחמדה של מתימטיקה ? לאחרונה יצאו די הרבה ספרים נחמדים בענין (חידת פרמה של סיימון סינג, הדוד פטרוס והשערת גולדבאך ויש עוד כמה), אולי הם יצליחו להדליק אותך על עצם הרעיון של מתימטיקה. אבל נדמה לי שבסופו של דבר, אינמלשות, לא כל מה שלומדים כייפי או קל ולפעמים צריך פשוט להתאמן בלסבול. לחרוק שיניים ולהמשיך. לשבת גם כשממש לא רוצים. ובמקרים האלו יש רק כמה דברים שיכולים להקל אבל כייף זה לא יהיה. במסגרת הדברים שיכולים להקל יש מוזיקה ברקע, למידה עם חברים, לשבת בבית קפה וללמוד במקום בבית, להקציב שעות מדויקות עם הפסקות, את יכולה לעבור על כל דפי הפורום ולקבל עוד רעיונות.

daniel002

New member
מנטה../images/Emo13.gif

אני יודעת שמשמעת עצמית צריכה לבוא ממני ולא מאף אחד אחר, ובקשר למקצועות הריאלים.. למזלי אינני עוסקת במקצועות נוספים כאלה (כמו פיזיקה למשל) כי אינם נכללים כמקצועות חובה. פשוט שמעתי על אנשים שלמדו את החומר ביומיים והוציאו ציונים יפים, ואיך לעזאזל הם עושים את זה??? ולמה דווקא על מתמטיקה צריך כל כך לחרוש??? ובקשר לספרים- אני אוהבת מאוד לקרוא, אך איני בטוחה שספרים בנושא יעניינו אותי...

Mנטה

New member
מה זה משנה כמה זמן

לוקח לאנשים אחרים ללמוד ? יכול להיות שלהם יקח חמש דקות ולך שבועיים, אז מה ? זה הקצב שלך וזהו. ואם את צריכה לתרגל מלא תרגילים, אז תעשי את זה. ובקשר לספרים: אל תפסלי מראש. אלו ספרים שהם רבי מכר והם סוחפים בטירוף כל מי שקורא אותם, גם אם אלו אנשים שממש לא מבינים כלום במתימטיקה ולא אוהבים מתימטיקה.

GATINHA

New member
דבר אחד

בטוח.. להתייאש לא יתן לך כלום! את תמיד יכולה לא לעשות את הבגרות עכשיו ולחכות כשתהיי "מוכנה" למרות שזה "יישב לך על המצפון" עד שתפטרי מזה. לדעתי את סתם מלחיצה את עצמך! תעשי את מה שאת יכולה (אני לא אומרת לא ללמוד בכלל- אלא לעשות את המינימום)... תמיד את יכולה לשפר (ואולי בסוף לא תצטרכי בכלל.... הכי חשוב- בלי לחץ, קראתי לאחרונה מחקר שמראה שהצד של החשיבה הריאלית שלנו=מתמטיקה- מתפתח מאוחר יותר... אני יודעת שזה נכון בוודאות לגבי (עשיתי את הבגרות כמעט בלי ללמוד שנה אחרי וזה הציון הכי גבוה אצלי בבגרות!!).. אולי גם אצלך המצב דומה.. העיצה שלי בקיצור- תעשי את מה שאת יכולה בלי להילחץ יותר מידי. וכל הכבוד על ההחלטה "להשתדרג" לבגרות מלאה!

daniel002

New member
תודה!../images/Emo140.gif אבל האמת ש...

הסביבה מלחיצה יותר... אומרים לי שעל מנת לדעת מתמטיקה צריך לשבת שעות ולפתור תרגילים... וזה לא נראה לי כל כך אנושי לשבת כל היום ולהתעסק רק בזה...

GATINHA

New member
אני מסכימה באופן חלקי.

ממרום גילי המתקדם (
) אני יכולה להגיד לך שכן חשוב לתרגל, גם מישהו שאין לו את הראיה המתמטית- שיתרגל הרבה ידע בסופו של דבר לפתור (כמו תוכי).. כי התרגילים בבסיסם חוזרים על עצמם.. ומי שכן בעל מזל ויש לו את החשיבה המתמטית - תרגול יהיה רק כדי "להתניע את הגלגלים במח".. אין ספק ששווה לתרגל, אבל אין חוקים לגבי כמה זמן ואיך צריך לשבת כל אחד והמינון שהוא צריך. העיצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך כרגע היא באמת להרגע ולראות הכל בפרופורציות - זה מבחן שאפשר לעשות גם מאה פעמים, ואם לא ילך עכשיו ילך אח"כ.. לא יעזור לשבת כל היום.. מספיק אפילו רבע שעה איכותית ביומיים.. ולעשות תרגילים לפי איכות ולא לפי כמות- להבין את העקרון שלהם וזהו...

למעלה