בבקשה תעזרו לי

בבקשה תעזרו לי ../images/Emo178.gif

כמה עבדים הובאו לאמריקה הצפונית מאפריקה ? יש לי תשובות אולי זה יעזור לכם ???? 1 .כ-7 מיליון. 2 .כ-14 מיליון. 3 .כ-3.5 מיליון. 4 .כ-10 מיליון

התשובה הנכונה מפתיעה

Fewer than 500,000 Africans were brought to North America during the slave trade. Despite this, the slave population in the United States eventually grew to 4 million by the 1860 Census. In other countries, the slave population barely reproduced itself. From the later eighteenth century, and possibly before that even, and until the Civil War, the rate of natural growth of North American slaves was much greater than for the population of any nation in Europe, and was nearly twice as rapid as that of England. [1] http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_slavery_in_the_United_States לינק

לעומת זאת , הקריבים וברזיל ייבאו הר

הרבה יותר World destinations African slaves were brought to Europe and the Americas to supply cheap labour. Central America only imported around 200,000. Europe topped this number at 300,000, North America, however, imported 500,000. The Caribbean was the second largest consumer of slave labour at 4 million. South America, with Brazil taking most of the slaves, imported 4.5 million before the end of slavery.[citation needed] לינק Some contemporary historians estimate that 12 million Africans arrived in the new world,[3] making it one of the largest forced migrations in human history. However some estimate that the number is as high as 25 to 40 million. [

Boogieman

New member
אין בזה שום דבר מפתיע.

ייבוא העבדים לדרום אמריקה התחיל הרבה לפני ייבוא העבדים לצפון. למעשה, תקופת העבדות בצפון אמריקה היתה בשלב שבו כבר לא היה כ"כ רווחי לייבא עבדים חדשים, ובעלי העבדים פשוט דאגו שהעבדים שלהם יתרבו כך שהמסחר היה פנימי ברובו. אין בזה שום דבר מוזר, אם אתה רוצה עדר פרות, אתה לא מייבא פרות כל הזמן, אתה מייבא מספיק כדי שיהיה לך עדר, ואז אתה דואג להרביע אותן.

טשאפק

New member
ייבוא עבדים נאסר בארה"ב ב 1808

אך הותרה כמובן החזקת עבדים, וגם סחר פנימי.

טשאפק

New member
וזה לא רק עניין כלכלי

ככל שהדבר נראה צבוע כיום, אפשר לשער שהיו אנשים שהתנגדו בכנות לייבוא עבדים מאפריקה, בגלל האכזריות שהיתה כרוכה בפועל בתפיסת העבדים ובהובלתם באניות צפופות, אבל לא ראו פסול בעבדות עצמה כל עוד מתייחסים יפה לעבדים.

Boogieman

New member
זה שהיו אנשים שחשבו כך

זו הנחה סבירה מאוד. זה שהיתה לזה השפעה על הפסקת ייבוא העבדים, זו הנחה סבירה פחות, ובכל מקרה, הנחה שדורשת תימוכין.

טשאפק

New member
גם הקביעה שהשיקול היה כלכלי בלבד

דורשת סימוכין. לגבי ארצות הברית אני לא יודע וחבל שהפרופ' לא נשאר בפורום. אני יודע שבבריטניה, במאבק נגד העבדות וסחר העבדים במיוחד, היה משקל לשיקולים מוסריים ודתיים. היה היסטוריון בן האיים הקריביים ששם לעצמו למטרה להוכיח שכל המערכה הונעה מאינטרסים בלבד, כתוצאה משינויים משקיים, אבל לפי מה שהבנתי עמדתו לא התקבלה ונמצאו בה פגמים מהותיים. (בעיקר, העובדה שהשינויים המשקיים והטכנולוגיים שלכאורה שינו את כדאיות העבדות, התרחשו אחרי שהיא הוצאה מחוץ לחוק).

Boogieman

New member
כל קביעה דורשת סימוכין.

אבל על פניו, נראה לי שלשיקול הכלכלי היה משקל גדול בהרבה מאשר לשיקול המוסרי.

far from abyss

New member
מסכים

עוד בתקופה ששיעבדו את האינדיאנים של הקריביים, שנתפסו כיותר אנושיים מהשחורים - לפני שרובם מתו במחלות - היו כל מיני לבטים מוסריים בקשר למצבם, המלכים הקתולים של ספרד אפילו הביעו הסתייגות מהיחס שאליהם זכו, ולאינדיאנים אפילו ניתנה זכות משפטית מוגבלת להגשת תלונות. אבל כמובן שהפאקטור הכלכלי תמיד העפיל על כל חוש של מה שאנשים תפסו אז כצדק ומוסר, בעיקר איך שהם תפסו את זה לפי הדת הנוצרית. לכן לא היתה סתירה בהלך מחשבתם של הכובשים הספרדים שבאו בשביל להוביל את הילידים בדרך הנכונה אל אלוהים וגם להתעשר. הכל נכלל בהכל מלכחתחילה.

טשאפק

New member
עובדה שבברזיל ובקריביים

לא ביקשו לאסור את ייבוא העבדים. האם התנאים הטכנולוגיים ב 1808 היו כל כך שונים? לכאורה, נראה שלחקלאי שעיקר פרנסתו חקלאות, אין היגיון כלכלי לאסור על ייבוא עבדים. לגדל אותם בעצמו הוא תמיד יכול, מה רע שיהיה עוד מקור? רוב בעלי העבדים חיו מחקלאות, לא מגידול עבדים ומכירתם. בבריטניה, לדוחפים המרכזיים למאבק בעבדות ובסחר העבדים (שבלי כל ספק השפיעו רבות על התהליך) לא היה כל עניין כלכלי ישיר בנושא.

טשאפק

New member
רק הערה: ברוב המושבות נאסר הייבוא

עוד קודם. הממשל הפדרלי היה מנוע מלעסוק בשום צורה בנושא העבדות לפני 1808 בגלל שנקבע כך במפורש בחוקה. (דחו את הסוגייה הטעונה ב 20 שנה. לא רק אנחנו בורחים מהתמודדות עם הסוגיות הגדולות).

Y. Welis

New member
זה בהחלט יותר הומאני

כי המובילים לא היו המגדלים - לראשונים לא היה איכפת לאבד שליש מהמשא בדרך.

Boogieman

New member
לא אכפת לאבד שליש בדרך?

תלוי בביקוש ובהיצע. אמנם עבדים עולים כסף, אבל אני בטוח שמחירם של העבדים המתים גולם לתוך מחירם של אלה שנותרו חיים. אם ההיצע והביקוש מאוזנים, הכל בסדר. אם ההיצע גדול מהביקוש, הכל בסדר גם כן, עבדים מתים מאפשרים להעלות מחירים ולשרות את התקופה הקשה (לא בעיה, שכן מתח הרווחים היה גבוה ביותר). אם הביקוש גדול מההיצע, בוודאי שלבעלי העבדים יהיה אכפת להפסיד שליש מהסחורה, זה הפסד הכנסה והמתחרה עלול, ר"ל, להשלים את החסר.

Y. Welis

New member
הסתבר שלא. הם לא רצו להוציא על

אחזקתם יותר מהנחוץ, ואם שני שלישים שרדו את המשא, מה טוב. אני מניח שהמגדלים שילמו על החיים בלבד.

Boogieman

New member
לא חושב.

אני בטוח שמחיר הקניה של העבדים שמתו גולם בתוך מכיר המכירה של העבדים החיים בתור חלק מההוצאות. כל זמן שהביקוש לעבדים היה גבוה, אני לא רואה שום סיבה שזה לא יהיה כך.

מפתיע ביחס למה שדקל וטל העריכו

אגב, אתה לא צודק, כי בשיטת ההולדה צריך להאכיל את העבד הילד 15-16 שנים עד שיוצא לך עובד- עבד וזה הרבה כסף , הרבה יותר כלכלי לעקר את הנשים ולייבא כל פעם עבדים בוגרים חדשים מאפריקה.

למעלה