בבקשה תעזרו לי!!

בבקשה תעזרו לי!!

אני התחלתי דיאטה בתחילת השבוע. הדיאטה שלי לא ממש מוגדרת. כל דבר שאני אוכל אני רושם, ומחשב קלוריות. לפעמים אני אוכל 600 קלוריות ביום, לפעמים 800...העיקר שאני אוכל פחות מ-1000 קלוריות ביום, על זה למעשה מתבססת הדיאטה שלי. אני אוכל אך ורק לחם קל, 2 ארוחות ביום בלבד. אני לא אוכל ארוחת בוקר, בארוחת צהריים אני אוכל 2 סנדוויצ'ים עם משהו (4 פרוסות לחם קל) ובערב בד"כ מדובר ב-4 פרוסות לחם קל עם משהו שונה בפנים (גבינה צהובה,ביצה קשה וכו'). הבעיה היא שאני מרגיש שהגוף שלי לא מתרגל, אני כל הזמן חושב על אוכל ורוצה לאכול. אני לא יודע אם מדובר ברעב או באובססיה פסיכולוגית שנהייתה לי. בעיה מאוד רצינית שלי היא שאני כל הזמן מרגיש שאני חייב מתוק אחרי האוכל, אני פשוט לא יכול להיגמל מההרגל המטופש של לאכול איזה שוקולד קטן אחרי האוכל. חוצמזה שאני כל הזמן חושב על לחמניות ופיתות, פיצות ובורגר והמחשבות האלה עושות אותי רעב כל הזמן. בעיה נוספת שמאוד מציקה לי היא שכל דבר הכי הכי קטן שאני מכניס לפה, הבטן שלי מתנפחת אחרי זה. אני מסוגל לא לאכול יום שלם, ואז בביס הראשון של הלחם ישר הבטן שלי מתנפחת ונשארת נפוחה כל היום. חשוב לציין שאני לא אדם שמן, אני 167 ושוקל 60 ק"ג (בן 20). בשבועות האחרונים התחלתי לאכול בכמויות עצומות ובלי שובע וכתוצאה מכך עליתי ל 64 ק"ג ולכן התחלתי את הדיאטה כמעין שמירה על המשקל כדי שלא אאבד פרופורציות, כי התחילה לצאת לי כרס. האם הרעב שלי הוא פסיכולוגי? האם הדיאטה שלי מסוכנת ועליי להפסיק? (אני לא מגביל את עצמי ממוצרי מזון מסויימים, מלבד כמובן פיתות ובצקים למיניהם. אני אוכל הכל רק בכמויות מעטות ממה שהורגלתי עד כה) והאם יש פתרון לבעית הבטן המתנפחת?

ועוד משהו ששכחתי לציין...

בלילות אני תמיד נתקף רעב. עד היום הרגלתי את עצמי לאכול גם בלילות מה שאני רוצה, עכשיו בגלל הדיאטה אני מסיים עם ארוחת הערב ויותר לא מרשה לעצמי לגעת בכלום, אבל אני נהיה רעב בלילה. אני רוצה לחזור לאכול כמו שהייתי אוכל פעם, כי זה היה לי כיף. אני רוצה לאכול בחופשיות בורגר, פיצה וכל הג'אנק פוד שהייתי רגיל לאכול מבלי לחשוש ובלי לחשוב על הקלוריות. פעם הייתי אוכל ארוחות ג'אנק פוד שלמות אפילו בשעות הלילה, הבעיה היא שאני לא יודע מה יקרה אם אני אחזור לזה עכשיו. אני רואה שאני שוקל 60 ק"ג אחרי שאני שומר כ"כ קשה על כל מה שאני אכניס לפה ונראה לי שיש לי נטיה להשמנה ושפעם הראשונה שאני אשחרר רסן ואוכל מה שבא לי אני אחזור להעלות קילוגרמים.

אכילה בצורה שאתה עושה כרגע

רק תאט את חילוף החומרים ותגביר את הנטייה להשמנה. הקישור שהבאתי בתגובה השנייה יסביר לך מדוע.

CRL333

New member
רגע, אז

אם לא צריך להפחית קלוריות, אז איך כן אפשר לרזות? הרי אם אוכלים פחות קלוריות, מרזים. לא?

מכיוון שהניק שלך

מתקשר לאחד השירים המדהימים ע"י זמרת והרכב מטמטם, אני מעריכה שאתה אדם אינטליגנטי. לאור זאת, אתה מוזמן לקרוא את הקטע הנ"ל ולהבין מדוע דיאטה שמכילה פחות מ 1000 קלוריות ביום, ומאחר שמדובר בגבר ששוקל 67 קילו גם 1500 ביום, הן דיאטות מזיקות ביותר. אחרי זה אתה מוזמן לחזור עם שאלות נוספות

הממ.... קצת מנסיון שלי

קודם כל, הרעב הוא פסיכולוגי, תוצרת של המוח שלנו שמנסה למנוע מאיתנו תזונה באמת בריאה, כי היא מובילה לנפש בריאה (בגוף בריא וכו') וזה קצת "מסוכן" לאגו שלנו. לא משנה, זה כבר נושא אחר. תנסה לאכול דברים בלי שומן, לא: גבינה צהובה, קוטג' או אחרות עם אחוזי שומן, חלב רק 0%, בקיצור, לקצץ באחוזי השומן, כי כשלא נכנס לגוף שומן, הוא משתמש ברזרבות שקיימות כבר בגוף, ואז שומן ישן נשרף. לחם, לא כזה בריא לגוף ולנפש, אבל אם כבר אתה אוכל אז עדיף לחם משיפון מלא, לחם נבטי חיטה, קמח מלא גם אפשר אבל לא ממש. הכי גרוע זה לחם לבן. תשתה המון המון המון מים, לפחות 2 ליטר ביום. תאכל המון פירות וירקות לא מבושלים, כי ככה האנרגיה שלהם נשמרת באוכל וכנ"ל כל החלבונים/פרוטאינים/ויטמנים וכל מה שיש בהם. בקשר למחשבות על אוכל "טעים"? באמת שזה רק פסיכולוגי. באמת. לדוגמא: הייתי לפני שבועיים בצום רוחני של שבוע (זה בעצם אומר בלי אוכל, רק מיצים בפירות וירקות, הכל אורגני וחי, לא מבושל ולא חם וכו'). אני אישית לא צמתי מכל מיני סיבות, אבל אכלתי בשבוע הזה רק פירות וירקות אורגניים (ואני מכורה איומה לשוקולד ולחם!!!) אבל אחרי שחזרתי הביתה הבנתי פתאום שלחם ושוקולד זה לא כזה טעים אלא התמכרות של המוח שלי. היום הרבה יותר קל לי להימנע מלאכול כאלה דברים, גם מתוך ההבנה שזה תעתועי מוח, וג מתוך ההבנה שזה ממש ממש ממש לא בריא. אז שיהיה לך המון בהצלחה ומקווה שעזרתי במשהו

כדי שהגוף ישתמש במאגרי השומן

כל מה שצריך זה להיות בגירעון קלורי. אין קשר לקיזוז מקורות השומן. אם תהיי במאזן קלורי חיובי או נייטרלי לא ירד גרם בשומן ואפילו יעלה, אפילו אם בכל התזונה יהיה 0% שומן. מה שכן, יגרם לא מעט נזק לגוף שזקוק לשומן מהתזונה.

תודה רבה לכולם. בקשר לבטן נפוחה יש

למישהו איזה פתרון? כי שמעתי שיש איזו סיבה לכך שהבטן מתנפחת מכל ביס של אוכל או מים. שמעתי שזה איזה מחסור בויטמין מסויים, אבל אני לא סגור על זה... יש למישהו מושג בעניין ומה אפשר לעשות בשביל לפתור את זה? ד"א, באמת בדיאטה שלי הופסק לחלוטין חילוף החומרים כמו שאמרתם. זהו, הפסקתי אותה..עכשיו אני חוזר לבלוס

אחת האופציות

היא שתיה, אל תשתה בזמן הארוחות או לפניהם, תשתה שעה לפני. מים ממלאים, אתה אוכל פחות ואז אתה שוב רעב. הייתים מציע לך מאוד מאוד לאכול 3 ארוחות ביום חשוב מאוד לאכול ארוחת בוקר אל תוותר עליה. ובקשר למשהו מתוק: תשתדל לאכול אוכל בלי הרבה מלח או סוכר. ואחרי הארוחה תשתה חצי כוס מים רק כדי לשטוף את הפה מהטעם של האוכל כי הוא מגרה את התיאבון. לעלית יש את סוכריות מסט החדשות מאוד טעים, בלי סוכר, תנסה.

דיאטה לא מבוקרת

מהתאור שהבאת נראה שאתה בכוון הלא נכון!!!! אתה נוקט בגישה קיצונית שלא ברורה לאור הנתונים שלך (גובה /משקל). בודאי שנכנסים לדיאטת רעב אז כל הזמן חושבים על אוכל..... אז מה שנשאר לי להמליץ לך זה לעוב רעיונות קיצוניים ולגשת בזרירות ליעוץ מקצועי ע"מ לקבל כלים נכונים להתמודד עם הבעיה שלך כולל הבטן הנפוחה.

אחת האופציות לבטן נפוחה

הרבה אנשים סובלים מחיידק בקיבה שנקרא הליקובקטר- (helicobacter) זה מאד נפוץ בכלל האוכלוסייה ומתבטא בנפיחות של הבטן הרבה פעמים בגזים וכו', זה מעיין אולקוס והרעבה מחמירה את המצב, הבדיקה היא פשוטה- בדיקת דם שניתן לבצע בקופ"ח, והטיפול פשוט גם הוא- אנטיביוטיקה שלה החיידק רגיש, הייתי ממליצה לך לפנות לקופ"ח ולבדוק את העניין.

עוד דבר

הדיאטה שאתה עושה היא מאד קיצונית, ולא בריאה ואין ספק שתחשוב כל היום על אוכל ותהייה רעב, אתה עושה לעצמך נזק ככה, חוץ מזה שזה לא אורך חיים שניתן לשמור עליו לאורך זמן והק"ג הנושרים יחזרו בהמהרה... לא נשמע שאתה בכלל זקוק לדיאטה, בטח לא אובססיבית שכזו. אתה מאד מזכיר לי את עצמי בתקופות מסויימות ויש לי כמה עצות, אם תרצה תפנה אליי במסר.

טוב, אז קודם כל אחרי כל מה שקראתי

הפסקתי את הדיאטה, זה הרבה יותר כיף ככה. אפילו אכלתי היום מקדונלדס ובורקסים
עדיין אני לא מרוצה ממראה הגוף שלי, אבל אני מתכוון ללכת לקופ"ח ולעשות את הבדיקת שתן כמו שהמליצו פה. תודה רבה רבה לכולם

למעלה